• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amh testi yaptıranlar

aycan 54 sanırım sorumu yanlış anladın.amh değerini yazmışsın ve 5 kez tüp deneyip tutmadığını yazmışsın.benim de amh değerim senle aynı.sen de rezerv azlığı dışında başka bir sorun olup olmadığını sormak istemiştim.

Afedersin, gercekten. En bastan anlatayim NIKO cum, ilk Mikro denemem, esimin sperm sayisi düsük vede hareketsiz diyeydi, doktorum bende sorun olamdigini söylüyordu, ama yillar sonra anliyorumki, bende sorunluymusum, cünkü hicbizaman öyle diger arkadaslar gibi fazla yumurta üretemedim, ilk mikro denememde 3 yumurta, 2si döllendi ve yerlestirildi, sonuc negatif. 2. Denemem 6 yumurta 3 ü dölendi 2 sini yerlestirdiler hamilelik 7. haftada maalesef kalbi durdu aldirmak zorunda kaldim, 3. Biyokimyasal gebelik. 4. Denememde 1 yumurta döllendi yerlestirildi (negatif),
AAA bu yaz Türkiyeye geldim, sahtekar bir doktora maalesef denk geldim, parami kaptirdim, Bana kibris filan dedi. Esimde bunca sene benim yüzümden olmadi, Milyonda 1 bile olsa esimin geninden olsun dedi, geldim buraya cünkü o sahtekar dotorun bana söyledigi yumurtam büyümüormus. Yikilmistim, onun ici buraya geldigimde son denememi yapayim dedim.
5. de yine 1 yumutam olustu vede döllendi yerlestirdiler HCG hormonu 5,8 cikti yani sinirda, maalesef oda olmadi. doktorum benim degerleriminde bozuldugunu AMH 0,4 FSH 55,4 dedi. Dünyam yikildi.Artik tedavi filan olmicam. Bitkiler filan varsa sagligimi düzeltmeye calisicam 6-7 senedir mücadele ettim vede bu konuda cok yiprandim, belkide senin sorunu o yüzden yanlis anladim. Son denemem Kasim ayinda idi. Ogünden beride jinekologa bile gitmiyorum. Yoruldum artik.
Ben artik söyle düsünüyorum, bu olayin icine girince cikmak yok, seytan ücgeni gibi. Allah kimselere böyle evlat aratmasin. Ha bu arada 38 yasindayim. Sevgilerimlevereliniortak

önemli değil canım.insanlık hali yanlış anlamış olman normal ben daha uzun cümle kurabilirdim.Allah hakkımızda hayırlısını versin.Ben yaklaşık bir hafta önce öğrendim amh değerimi.çok ağladım üzüldüm ama çare değil.yavaş yavaş beynim kabullendi çocuksuz olmayı.elimizden geleni yaptık hala da yapıyoruz.kısmetse olur değilse yapacak bişey yok.dünyanın da sonu değil .zaten ömrümüzün yarısı geçti.napalım kimi çocuk ister kimi çocuğundan dertli keşke doğurmasaydım der kimi doğurur kapı önüne koyar.biz de arayanlardan olduk.çocuğu olanlarda eninde sonunda ayrılıyor zaten beklentilerini bulamayınca da çoookkk üzülüyor.biz de şimdi üzülüyoruz.Allahım baş ka dert vermesin.

Sevgili Niko, ben cok ugrastim, bilmiyorum sizde sorun neydi? ama esin saglikliysa, NIL1971 gibi bitkilerle filan sende hamile olabilirsin, bence ümidini yitirme, Bizde artik sorun cift tarafli diye, ben pes ettim. Dilerim sizlerin olsun. Sogan, incir, civan percemi, aslan pencesi, bir sürü sey var. Bence yola devam et. Inan burada birinin hamile haberini okudugumda okadar mutlu oluyorumki..............Ne malum belki birgün sende yazarsin, onun icin devam derim ben. Allah herseyin hayirlisini versin

benim rezervim düşük çikolatala kisti aldırdım.kistler sürekli yeniliyor.onların yüzünden yumurtalığımın biri bitik.tüplerimde sıvı ve iltihap vardı.tüplerimi de aldırdım.bakalım başka ne çıkacak.yaşımda 34 oluyor 1 hafta sonra.eşim de sorun yok ama bendekiler yeterli sanırım.

tebrık ederım cok, allah bebegını saglıkla kucagına almayı nasıp etsın, benım amh degerımde 0,4, bes mıkro denemem var. Artık pes ettım.
Hangı kürlerı uyguladın anlatırsan sevınırım. Bırde dogal yoldanmı hamıle kaldın.
Allah hepımızın yardımcısı olsun

Selam canim
Guzel dileklerin icin ALLAH razi olsun Rabbimden tek istegim yavrumu hayirlisiyla kucagima almayi nasip etsin inseallah bu ugurda maddi manevi caba harcayan herkesin emeklerini Yaradanim bosa cikarmasin AMINNNN
Bilmiyorum ama benim gibi kimse savasdimi 20 senedir mucadele ettim.
Bu seneler icinde neler cektim bir ben bilir birde rabbim.Ilk onceleri sorun esimdeydi yani azo spermi hic canli sperm yoktu.
DR bize asla evlat sahibi olamassiniz dedi nereye giderseniz gidin ve benden tam 6 yilimi caldilar.
Durmadim surekli arastirdim ve burda buyuk bir klinikte ilk migro tedavimize basladik esim tese ameliyati olacakti ve bize fazla umutlu olmayin dediler rabbime sukurler olsunki yesil isik yanmisti sperm azda olsa bulunmustu.
Tam 4 kez denedim maaaleseef negatif artik adetlerimi bile olamiyordum.
Burda özel bir yerde tekrar denemeye karar verdik.Dollenme bile olmadi ve dr yzume karsi artik ugrasma cok az sansin var dedi.
:olmaz:Cok sinirlenmistim ve turkiyeye gidecegimi sansimi orda deneyecegimi soyledim ve gulerekten bana eger hamile kalirsan haberimiz olsun dedi alayli bir sekilde.
Dr inat bunca cektigim SIKINTILARA inat olacak dedim.Pes etmedim kaydirigubbakcemile4 TURKIYEYE GITTIK evet her sey yolundaydi dr superdi.Inanin kendimi kendi evimde hissttim ve iki kez tekrar negatik migromuz oldu.
Tekrar buraya geldigimde ANTI MULLER HOR ÖLCTURDUM 0,3 cikmisti yikilmistimmafoldumben resmen menepoz dediler.
Yilmadim ve olacak dedim artik adet bile olamiyordum.Hep inandim olacagina artik kendime bakmaya karar verdim.
Basta dengeli beslenmeye ve bol bol spor yapmaya basladim.
Gunde iki saat yol yurudum once sogan kuru sonra tam 42 gun incir kuru yaptim.
3ay hayit tohumu ictim sabah aksam turkiyeden yumurtalari guclendirici bitkisel bir ilac gettirdim ISMI VIOLA GUNDE § TANE ONDAN ALDIM aktarlarda var.
Ve bir sene terapi gordum
Allahin izniyle 7. migro tedavime baslamaya karar aldi.Ve umuda yolculuguma basladi ARTIK ikinci evimdeydim.
Cooook rahattim bu sefer ve tedaviye basladim dr superdi ALLAHIM BINLERCE KEZ ekipten ve doktorumdan razi olsun doktorum kahramanim bana sunu sordu hic unutmam gene uzulurmusun dedi.olmassa tabiki uzulurum dedim ama gene denerim pes etmicem dedim.
Bana sen bu azimle basaracaksin dedi ben tek embriyoyla hamile kaldim bu buyuk bir mucizeydi.
Allahim yeterki ol desin yeterki istesin verici olano yaratci olan o evet hamileyim ama rizikolu bir gebelik geciriyorum.
Inseallah minik mucizemi kucagima almak nasip olur.
Coook uzun oldu kusuruma bakmayin :olmaz: oyle pes etmek yok yola devam yaradanim butun isteyenlere tez gunde tez aylarda muratlarini versin inseallahhhhh
Dualarim sizinle
Ve turkiye diyorum genede vatanim diyorum yuce oderimiz MUSTAFA KEMAL AT&ATURK NE DEMIS BENI TURK HEKIMLERINE EMANET EDINIZ SEVGIYLE KALIN HKturkbayragi:asigim:

Sevgili Nil1971,
diliyorum vede dua ediyorum, Allah evladini sag salim kucagina almayi nasip etsin. Bravo mücadelen karsisinda saygiyla eyiliyorum.

Sevgili Niko bak bir yazi okudum, belki ilgini ceker,alkisalkisalkis

Doğurganlığın korunmasında yeni dönem
Çinli bilim adamlarının fareler üzerinde kök hücreden yeni yumurta yapımıyla ilgili çalışmasının bugüne kadar bilinenin aksine erişkin kadınlarda yumurta rezervinin tekrar artırılabileceği yolunda ışık yaktığı, menopozu tersine çeviren bu yaklaşımın tıpta mucize olduğu bildirildi.
İngiltere’nin saygın bilim dergilerinden Nature Cell Biology’de yayınlanan Kang Zou ve arkadaşlarının çalışmasının, kadınların sahip olduğu yumurtalarla doğduğu, daha sonra yeni yumurta hücresi katılımı olmadığı yolundaki görüşü değiştirerek, ergen kadınlarda yumurta rezervinin tekrar artırılabileceği umudunu getirdiği belirtildi.
Dünyada yumurtalık nakli çalışmalarıyla tanınan New York Medical College Westchester Medical Center Üreme Sağlığı Departmanı Başkanı Prof. Dr. Kutluk Oktay, bunun tıpta yeni bir mucize, devrim olduğunu, bugüne kadar taşlaşmış görüşleri yıktığını kaydetti.

Çalışmanın insanda aynı kök hücreler alınıp yumurtalığına enjekte edilmesi halinde menopozu tersine çevirebilecek bir gelişme olduğunu ifade eden Prof. Dr. Oktay, şöyle konuştu:
“Klinisyen bir bilim adamı olarak zaten uzun süredir klinik senaryoların yaygın olan inanışa uymadığını gözlemliyordum. Aynı yaklaşım insan yumurtalığı için de söz konusu olursa bunun başarıya ulaşması çok zaman almayacaktır. Biz de bu anlamda çalışmalara başladık. Bir anlamda bu, yumurtalık transplantasyonu çerçevesinde zaten klinik olarak kullanılmaktaydı. Kanser tedavileri nedeniyle menopoza giren veya genç yaşlarda yumurtalık bozukluklarını yaşamış çok sayıda kadın, bu yumurtalık transplantasyonun ardından menopoza girmelerinden çok uzun süre sonra çocuk sahibi olabildiler. Bugüne kadar bilinenin aksine erişkin kadınlarda yumurta rezervinin tekrar artırılabileceği yolunda fikir veren çalışma tıpta mucizedir.”

”SON 50 YILIN EN ÖNEMLİ BULGULARI”
Bu çalışmaların doğurganlığın korunması anlamında yeni bir dönemin başlangıcı olabileceğini ifade eden Prof. Dr. Oktay, elde edilen bulguların bu anlamda üreme biyolojisi alanında son 50 yılın en önemli bulguları olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Oktay, ABD’de 2002 yılında hodgkin lenfoma tanısı konulan Ann Dauer’in, kemik iliği nakli için uygulanacak kemoterapi öncesinde dondurduğu yumurtalık dokusunu 2,5 yıllık menopoz döneminin ardından geliştirdiği yöntemle karın cilt altına uygulayarak mucizevi şekilde doğal yolla anne olduğunu hatırlatarak, Dauer’in yine mucize eseri ikinci bebeğini dünyaya getirdiğini belirtti.
Oktay, yeni çalışmanın açıklanamayan bu duruma da ışık yaktığını, karın altındaki yumurtanın periferdeki kök hücreleri uyarıp menopozdaki yumurtalara yardım ettiğini düşündüklerini bildirdi.
Ufuk Üniversitesi Genetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Volkan Baltacı da bu çalışmaların yumurta hücre rezervi kalmamış, kısırlık sorunu bulunan, erken menopoz sorunu yaşayan, hatta kanser tedavisi alacak hastalar için yeni ufuklar açabileceğini, benzeri tedavilere örnek teşkil edebileceğini söyledi.
Kang Zou ve arkadaşları, erişkin fareden elde ettikleri yumurta kök hücrelerini dış ortamda kültüre ederek uzun süre canlı kalmalarını ve farklılaşmalarını sağlamış, ayrıca içlerine viral bir DNA ekleyerek bu yumurta hücrelerini genetik olarak işaretlemişti. Daha sonra bu yumurta serisi hücreleri kısır bir fareye transfer edilerek bu farede yeniden fonksiyon kazandıkları ve virüs DNA’sı ile işaretli olgun yumurtaların geliştiğini, bu yumurtalardan işaretli DNA’yı taşıyan yavru farelerin doğduğunu kanıtlamıştı.

NıL 1971 canım bu vıola gundeyi nerden aldın macunmu bu kapsul şeklinde hapmı canım.bende alırdım fiyatı ne kadar. nasıl kullanılıyor peki canım.
ne işe yarıyor bu

slm kızlar,bende tv de duyuyordum,rezerv için bi test yapıldığını ama dr lara söylediğim halde fsh ve prolaktinden başka yapılmadığını söylediler,en son tüp bebek merkezine gidince bana amh diye bi test olduğunu söylediler ve merkez üniversitenin olduğu halde orda yapılmıyomuş ve ben dışarıda 100 liraya yaptırdım ama dr istemeden yapmıyolar,illaki dr un istemesi gerekmiş,ben genetik testleride yaptırsam diye sordum,elinde nelerin istendiğini gösteren dr isteği olmalıymış,öyle dediler.
daha dr la görüşmedim,sadece sonuçlarımı aldım ama burdan okuduğum kadarıyla çok şükür iyi sonucum ama ben hala kalitesiz yumurtluyorum ve üç seneye yaklaşık evliliğim olduğu halde hala bebeğim yok.
rabbim en kısa zamanda hepimize verir inş.
nil 1971 maşallah,ne kadar sabırlıymışsın,rabbim sağlıkla bebeğine kavuştursun inş.

arkadaşlar benim amh sonucum 2.2 çıktı... ama malesefki bu değere rağmen yumurtam ancak 2 tane oluyor. tek yumurtalığımı aldılar benim. şimdi tekinden sadece 2 tane çıkıyor. yapılan ameliyattan etkilenmiş. birde alınan yumurtalığımda kist varmış, patladı. zor bir ameliyat geçirdim. diğeride bundan etkilenmiş. :gitme:

benim rezervim düşük çikolatala kisti aldırdım.kistler sürekli yeniliyor.onların yüzünden yumurtalığımın biri bitik.tüplerimde sıvı ve iltihap vardı.tüplerimi de aldırdım.bakalım başka ne çıkacak.yaşımda 34 oluyor 1 hafta sonra.eşim de sorun yok ama bendekiler yeterli sanırım.

merhaba bende en fazla iki yumurtam oluyor bununla tüpe gitmelimiyim sence???
sende kaç tane oluşuyor.

canım tek yumurtayla tüp bebekte hamile kalan oluyor bence kısmet Allah ol dedikten sonra biz ne desek boş bence şansını denemelisin

öyle aslında herşey nasip kısmet, sonuçta 10 tane yumurtanda çıksa olmayacaksa olmuyor haklısın. hani fazla çıkınca şansım fazla olacak gibi geliyor. doktorlar başlamamı öneriyor zaten.

arkadaşlar benim amh sonucum 2.2 çıktı... ama malesefki bu değere rağmen yumurtam ancak 2 tane oluyor. tek yumurtalığımı aldılar benim. şimdi tekinden sadece 2 tane çıkıyor. yapılan ameliyattan etkilenmiş. birde alınan yumurtalığımda kist varmış, patladı. zor bir ameliyat geçirdim. diğeride bundan etkilenmiş. :gitme:

yıldız1980,neye göre iki tane yumurtluyorsun,ilaçlarla mı,yoksa kendiliğinden mi?benimde değerim yüksek ama ben normal,yani ilaçsız yumurtlayamıyorum,ilaçlada iki,en fazla üç yumurtladım ve bunun için çok üzülmüştüm,ama kk den öğrendiğim kadarıyla,ilacın dozunu düşük tuttukları için az yumurtlama oluyomuş,tüp bebekte falan,yükseltiyolarmış dozları,yumurtlama fazla olsun diye,ondan sordum.

yıldız1980,neye göre iki tane yumurtluyorsun,ilaçlarla mı,yoksa kendiliğinden mi?benimde değerim yüksek ama ben normal,yani ilaçsız yumurtlayamıyorum,ilaçlada iki,en fazla üç yumurtladım ve bunun için çok üzülmüştüm,ama kk den öğrendiğim kadarıyla,ilacın dozunu düşük tuttukları için az yumurtlama oluyomuş,tüp bebekte falan,yükseltiyolarmış dozları,yumurtlama fazla olsun diye,ondan sordum.

merhaba kardelen
ilaçsız bazen 1 bazen 2 oluyor, ilaçlı denediğimde 3 oldu.
benim tek yumurtalığım var. malesefki diğerini kist patladığı için aldılar . ilaçlı denediğimde 1 tane döllendi o da devam edemedi. üstelik yaşıma göre yüksek doz uygulandı .

merhaba kardelen
ilaçsız bazen 1 bazen 2 oluyor, ilaçlı denediğimde 3 oldu.
benim tek yumurtalığım var. malesefki diğerini kist patladığı için aldılar . ilaçlı denediğimde 1 tane döllendi o da devam edemedi. üstelik yaşıma göre yüksek doz uygulandı .

merhaba yıldız.
benimde bir ilaçsız,iki defada ilaçla döllendi ama hepside kimyasal gebelikle sonuçlandı,bana 75,en yüksekte 150cc vuruluyodu,yaşım 32,sence doz nasıl,en fazla ne kadar vurulabiliyor bilmiyorum ben.
benim arkadaşın yumurtalıkları çocukken alınmış,yada büyük bölümü,sadece dokuları kalmış söylediğine göre ve onla bile peşpeşe hamile kaldı,tek yumurtalıkla hala şansın var,moralini bozma bence,bizi en fazla moralsizlik ve negatiflik etkiliyo malesef.

merhaba arkadaşlar
ben 14 aylık evliyim. Hiç korunmamamıza rağmen çocuk sahibi olamadık. Ben Tekirdağ Çorlu da oturuyorum burada hastaneye gittiğimde sadece prolaktin tahlili yapmışlardı. Bu böyle olmayacak dedik. tabi aylar da geçti bu arada yaklaşık 1 ay önce Cerrah Paşa tıp fak. gittik eşimle. orada çok güzel ilgilendiler Allah razı olsun. bütün tahlilleri ve hsg yi orada yaptırdım. amh sonuçlarımı gidip bugün aldım 3,5 çıktı (bu arada sadece amg için 30 tl.) tahlillerimin hepsi iyiymiş eşimin sperm sayısı da öyle, Aklıma takılan tekrar adetimin 3. gününde beni istediler endokrinoloji bölümü sanırım yumurtaların hareketlerine bakacaklarmış. çok yabancıyım bu konulara, aşılama dediler eğer sorun yoksa neden aşılama yapacaklar anlamadım olmazsa tüp bebek... böyle mi yürüyor, çok garipsedim hemen aşılama yapmalarını...cevap yazarsanız sevinirim:Saruboceq:

merhaba arkadaşlar
ben 14 aylık evliyim. Hiç korunmamamıza rağmen çocuk sahibi olamadık. Ben Tekirdağ Çorlu da oturuyorum burada hastaneye gittiğimde sadece prolaktin tahlili yapmışlardı. Bu böyle olmayacak dedik. tabi aylar da geçti bu arada yaklaşık 1 ay önce Cerrah Paşa tıp fak. gittik eşimle. orada çok güzel ilgilendiler Allah razı olsun. bütün tahlilleri ve hsg yi orada yaptırdım. amh sonuçlarımı gidip bugün aldım 3,5 çıktı (bu arada sadece amg için 30 tl.) tahlillerimin hepsi iyiymiş eşimin sperm sayısı da öyle, Aklıma takılan tekrar adetimin 3. gününde beni istediler endokrinoloji bölümü sanırım yumurtaların hareketlerine bakacaklarmış. çok yabancıyım bu konulara, aşılama dediler eğer sorun yoksa neden aşılama yapacaklar anlamadım olmazsa tüp bebek... böyle mi yürüyor, çok garipsedim hemen aşılama yapmalarını...cevap yazarsanız sevinirim:Saruboceq:

Evet canım,eğer eşlerde sorun bulunmazsa önce yumurta takibi ve aşılama yapıyorlar.Aşılamada tutma olasılığı normal yoldan olma olasılığından %10-15 fazla.Yani çok düşük bir oran ama yinede aşılama ile hamile kalanlar var.Bende 3 kez aşılama yaptırdım ama olmadı.Bizdede sorun yoktu.Sonra tüp bebek yapılıyo.Adetin 3.günü hormon tahlili yapılıyo ve kaç yumurta olduğuna ultrosonla bakılıyo.Ona göre tedavi oluyorsun.Arkadaşımın aşılama ile olmuş üçüz öğrencileri var.

Back