• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

amh sonuçları hakkında

msnrana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
356
13
118
İstanbul
Merhaba Hocam

1975 Haziran doğumluyum. Evlenmedim. Hiç doğum kontrol hapı kullanmadım. Ayrıca hiç uzun süre hamile kalmaya çalışmadım. İki ay öncesine kadarki son üç ay dönemde hamile kalmak için ovulasyon dönemlerinde 1-2 gün arayla ilk defa hamile kalmak için denemem oldu. Son iki aydır ise hiç denemedik. Haydarpaşa Numune Hastanesinde testlerimi yaptırdım. Buna göre aşağıdaki konularda bana yardımcı olabilir misiniz?

1-AMH sonucu 8 ayda bu kadar hızlı düşer mi?
2-Normal yolla hamile kalma ihtimalim var mıdır?
3-Tekrar AMH testine gerek var mı?
4-Yumurta dondurma işlemi yaptırmalı mıyım?

17 şubat 2015 - 22 ekim 2015
AMH 3,11 - 0,57
PROLAKTIN 13,66 - 39,45
TSH 1,3992 - 2,7056
ESTRADIOL yok - 52
FSH yok - 3,99
LH yok - 6,12

Son düzenleme:
Merhaba Hocam

1975 Haziran doğumluyum. Evlenmedim. Hiç doğum kontrol hapı kullanmadım. Ayrıca hiç uzun süre hamile kalmaya çalışmadım. İki ay öncesine kadarki son üç ay dönemde hamile kalmak için ovulasyon dönemlerinde 1-2 gün arayla ilk defa hamile kalmak için denemem oldu. Son iki aydır ise hiç denemedik. Haydarpaşa Numune Hastanesinde testlerimi yaptırdım. Buna göre aşağıdaki konularda bana yardımcı olabilir misiniz?

1-AMH sonucu 8 ayda bu kadar hızlı düşer mi?
2-Normal yolla hamile kalma ihtimalim var mıdır?
3-Tekrar AMH testine gerek var mı?
4-Yumurta dondurma işlemi yaptırmalı mıyım?

17 şubat 2015 - 22 ekim 2015
AMH 3,11 - 0,57
PROLAKTIN 13,66 - 39,45
TSH 1,3992 - 2,7056
ESTRADIOL yok - 52
FSH yok - 3,99
LH yok - 6,12
Merhabalar : Bayan yaşı 35 i geçtıkce yumurtalık rezervınde ve yumurta kalıtesınde bır azalma olmaktadır.Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır. amh degerınızın 0.57 olması yumurtalık rezervınızın ılerı derecede dustugune işaret etmekte. ( yaş , genetık faktorler ,sıgara ıcımı , cıkolata kıstı ... gıbı sebeplere baglı rezerv dusebılır) Yumurtalık rezervı düstükce sayı ıle bırlıkte kalıtede düşme olmakta ve kendılıgınden gebelık oranı oldukca düşmektedır.
Yapılacak usg ıle yumurtalık durumunuz netlestırılmelı. amh da guvenılır farklı bır laboratuvarda tekrar edılebılır . Yumurta folıkulu var ıse ve baslanacak tedavıde folıkuller cevap verır buyur ıse yumurta ( elde edebılırsek) dondurma sansını yakalayabılırız. Bol sans dılerım.

Son düzenleme:
Back