- 17 Nisan 2025
- 10
- 4
- 1
- 19
- Konu Sahibi anneadayio
Kizlar merhaba öncelikle birbucuk yıldır evliyim yaşım 22 amh değerim bir yil önce 2.04'du iki gün önce tekrar verdim ve 1.42 olmuş ne yapmam lazım bilgilerinize ihtiyacım var desteğinize
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evlendigimden bu yana tedavi görüyorum iki defa çatlatma iğnesi kullandım olmadıKizlar merhaba öncelikle birbucuk yıldır evliyim yaşım 22 amh değerim bir yil önce 2.04'du iki gün önce tekrar verdim ve 1.42 olmuş ne yapmam lazım bilgilerinize ihtiyacım var desteğinize
Hepsini de yapıyorum aslında koşu bandı aldım eve onu kullaniyorum elimden geldiğince su tüketiyorum günde üç litre kadar ağrı kesici gibi ilaçları kullanmıyorum ama gebelik de elde edemedim rezervim de hızlı düşüyoramh testleri çok güvenilir değil ama yine de amh yükseltilen bir sey değil. yumurta rezervi doğuştan gelir ve ergenlikle birlikte her reglle 1-2 yumurta atılır. sağlıklı beslenerek ve bol hareket ederek sağlıklı yumurta gelişimini destekleyebilirsiniz sadece
yumurtlamayı destekleyen bir diyet uygulayın. ben akdeniz diyeti uyguladım. hormonlu oldukları için tavuk, yumurta ve süt ürünleri tüketmeyin. balık ve kırmızı et bol tüketmeye calisin. insallah olurHepsini de yapıyorum aslında koşu bandı aldım eve onu kullaniyorum elimden geldiğince su tüketiyorum günde üç litre kadar ağrı kesici gibi ilaçları kullanmıyorum ama gebelik de elde edemedim rezervim de hızlı düşüyor
Ayy rabbim bagislasin inşallah inşallah ya dualarınızı eksik etmeyin lütfenyumurtlamayı destekleyen bir diyet uygulayın. ben akdeniz diyeti uyguladım. hormonlu oldukları için tavuk, yumurta ve süt ürünleri tüketmeyin. balık ve kırmızı et bol tüketmeye calisin. insallah olurben 12 ay denemenin sonucunda yukarıda bahsettiğim sekilde hamile kalabildim. ama dediğim gibi 0.9-0.5lerle hamile kalabilen kadınlar var. umutsuz olmayın. insallah en gğzeli sizi bulur
![]()
Öncelikle kan verdiğin gün saat ve laboratuvara göre bile değişebilir değerin. Ama düşük değil. Benim 0.8 di. Ama usg de 2 yumurtam gözüküyordu doktor değerin daha düşük olduğunu lab. Sonucunda hata olabileceğini söyledi.Kizlar merhaba öncelikle birbucuk yıldır evliyim yaşım 22 amh değerim bir yil önce 2.04'du iki gün önce tekrar verdim ve 1.42 olmuş ne yapmam lazım bilgilerinize ihtiyacım var desteğinize
Evet çok haklısınız çok sitres çok etkiliyor birbucuk yıldır evliyim ve en başından beri tedavi görüyorum iki defa çatlatma iğnesi kullandım hsg çektim doktor aşılama dedi ama bilmiyorum aşılama şansı da nirmalde düşük oluyorÖncelikle kan verdiğin gün saat ve laboratuvara göre bile değişebilir değerin. Ama düşük değil. Benim 0.8 di. Ama usg de 2 yumurtam gözüküyordu doktor değerin daha düşük olduğunu lab. Sonucunda hata olabileceğini söyledi.
Yumurta kalitesi önemli olduğu için 6 ay kadar kaliteyi destekleyebilecek tedavi uyguladı multi vitaminlerle.
Yaşım 32. 6 ay dene yoksa gel tüp bebek deneriz dedi eşimin yaşı 40 olduğu için çok beklemek istemediğimizden yoksa öncelikle aşılama önermişti. Ama 6 aylık süreçte mümkün olduğunca çocuk stresinden uzak kal dedi. Tabiki bu çok zor ama gerekli. 5 ay olmadı. Hsg çekildim Tüp bebek için randevu aldım regl olunca gel dedi. O ay ne yumurtlama baktım ne bebek çünkü tüp bebek yapacaktım kafam rahattı. O ay hamile kaldım
Doğum yaptım. Acaba hormonları. Ne durumda diye test verdim amh 1.25 olmuştu. Doktor bu durumlarla karşılaşılabildiğini söyledi. Ama ben kendi kafamda bu çocuk bile çok zor oldu birdaha nerede olacak kafasındaydım. ( bu süreçten önce de 5 sene çocuğum olmadı)
Doğumdan sonra 3. Ay tekrar hamile kaldım
Uzun lafın kısası STRES en büyük etken. Amh asla bir çocuk olacak olmayack belirtisi değil. Tabiki bir etken ancak asla değil. Bu platformda 0.1 ile bile gebe kalan okadar çok kişi gördüm ki.
Merhaba ultrasonda yumurtalarınız sayıldı mı o daha önemli bir sayı diye biliyorumKizlar merhaba öncelikle birbucuk yıldır evliyim yaşım 22 amh değerim bir yil önce 2.04'du iki gün önce tekrar verdim ve 1.42 olmuş ne yapmam lazım bilgilerinize ihtiyacım var desteğinize
Tüp bebek vs sürecini bir ara gerçkten çok araştırdığım için gerçekten stres tüp bebek sürecini bile etkiliyor inan bana. Aşılama için de öyle düşünme aşılama ile gebe kalan okadar çoooook kişi var ki içini ferah tutEvet çok haklısınız çok sitres çok etkiliyor birbucuk yıldır evliyim ve en başından beri tedavi görüyorum iki defa çatlatma iğnesi kullandım hsg çektim doktor aşılama dedi ama bilmiyorum aşılama şansı da nirmalde düşük oluyor
dusunuyor olabilirim malesef ama kendime de engel olamıyorum kiTüp bebek vs sürecini bir ara gerçkten çok araştırdığım için gerçekten stres tüp bebek sürecini bile etkiliyor inan bana. Aşılama için de öyle düşünme aşılama ile gebe kalan okadar çoooook kişi var ki içini ferah tut
Tabi insan hep negatifi düşünüyor çok haklısın ama gecikiyorsa güzelleşiyordur unutma. Biraz sabır biraz kafanı rahatlatmak iyi gelirEvet ben yanlış
dusunuyor olabilirim malesef ama kendime de engel olamıyorum ki![]()
Evet inşallah rabbim hayırlı kapıları açsın hepimizeTabi insan hep negatifi düşünüyor çok haklısın ama gecikiyorsa güzelleşiyordur unutma. Biraz sabır biraz kafanı rahatlatmak iyi gelir
Dün doktora gittim yaşıma göre baya düşülmüş ve bir yıl önce 2.4olan amh sonucun bu yıl 1.42 olmuş hızla düştüğünü söyledi hormonlarım çok kötü prolaktin 103 olmuş meselaAmh değerin düşük değil ki stres yapmana hiç gerek yok. Başka bir sağlık problemin var mı?