• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Amh düşüklüğü tüp bebek demek mi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Matruska

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
1.027
95
318
İstanbul
Merhaba kızlar,ekim 2011 tarıhınde evlendım ve geçen seneye kadar cocuk düşünmüyorduk,27 yasındayım.fakat bir senedir hamıle kalamadım bir kaç kere gittim dr,sorun yok dedi.en son gittiğimde amh testı istedı ve sonuç 0,83.doktorum hızlanmamı gerektiğini ve tüp bebeğe yönelmem gerektiğini söyledi.baska bi kan testi istemedı.amh sonucuna göre böyle bir karar verdi.sizce mantıklımk bu? Burada okuyorum amh yükselten insanlar var. 0,01 iken hamile kalan insanları okudum.eşimde sperm testı yaptıracak yarın.yumurtalarım zayıfmıs sanırım,bunu güçlendirmek geliştirmel için bir ilaç veya bitkisel birşey yokmu dedim yok dedi bitkisel şeyler karacıgerıne zarar bile verebilir dedi.ne yapmam gerekiyor bilmiyorum,kendımı sucluyorum keske daha önce deneseymısız beklemeseymısız diye.

Kendinizi suçlamayın öncelikle. yumurtalık rezervi için adetin 3. Günü fsh lh vs hormonlarına bakılabiliyo doktorlar ama amh değeri yumurtalık rezervini en kesin gösteren testlerden birisi diye biliyorum. Amh değerinizin düşük olması hamileliğinize engel değil zaten sadece menopoza nekadar yaklaşıldığını gösteriyo amh değeri düşük çıkarsa doktorlar genelde vakit kaybetmemeniz açısından tüp bebek tedavisi veya diğer tedavilere biran önce başlanmasını öneriyolar.isterseniz amh değerinizi tekrar ölçtürün bazı merkezlerde çünkü yanlış sonuçlar çıkabiliyor

Memorial şişli hastanesinde yaptırdım testi.rüyalarıma giriyor artık,bu gece tekrar test yaptırıyormusum ve amh yüksek cıkıyormus :) bugun esım sperm testı yaptıracak bakalım ne cıkcak.doktorun hiç bir tahlil yapmadan tüp bebek demesı bana değişik geldi açıkcası.

Memorial şişli hastanesinde yaptırdım testi.rüyalarıma giriyor artık,bu gece tekrar test yaptırıyormusum ve amh yüksek cıkıyormus :) bugun esım sperm testı yaptıracak bakalım ne cıkcak.doktorun hiç bir tahlil yapmadan tüp bebek demesı bana değişik geldi açıkcası.
Amh değeriniz normal değerine göre düşük 0'ın altındaki değerler yumurtalık rezervinin azaldığını gösteriyo oyüzden doktor tüp bebek önermiştir.çünkü şöyle düşünün diyelim ki normal yollarla bebek denediniz herşey yolunda gitse bile araştırmalara göre bir ayda yumurtayla spermin döllenmesinin %15 gibi bir şansı var.bence doktorunuzu dinleyin bian önce tedaviye başlayın

Merhaba kızlar,ekim 2011 tarıhınde evlendım ve geçen seneye kadar cocuk düşünmüyorduk,27 yasındayım.fakat bir senedir hamıle kalamadım bir kaç kere gittim dr,sorun yok dedi.en son gittiğimde amh testı istedı ve sonuç 0,83.doktorum hızlanmamı gerektiğini ve tüp bebeğe yönelmem gerektiğini söyledi.baska bi kan testi istemedı.amh sonucuna göre böyle bir karar verdi.sizce mantıklımk bu? Burada okuyorum amh yükselten insanlar var. 0,01 iken hamile kalan insanları okudum.eşimde sperm testı yaptıracak yarın.yumurtalarım zayıfmıs sanırım,bunu güçlendirmek geliştirmel için bir ilaç veya bitkisel birşey yokmu dedim yok dedi bitkisel şeyler karacıgerıne zarar bile verebilir dedi.ne yapmam gerekiyor bilmiyorum,kendımı sucluyorum keske daha önce deneseymısız beklemeseymısız diye.
canım merhaba senle aynı durumdayız, öncelikle sabırlı ve sakin olman gerekiyor. bende "hani bir sorun yoktu bende" şeklinde şok etkisi yaptı. ilk tüp bebek denedik yumurta kalitesiz oldu gelişim olmadı. bende bitkisel macun ve vitamin vs aldım(epeey araştırdıktan sonra istersen yazarım sana). 2 ay onları tüketeceğim sonra haziranda 2. tüp bebek denemesi. sende vakit kaybetme cok giderek yumurta kaliten azalıyır çünkü.

canım merhaba senle aynı durumdayız, öncelikle sabırlı ve sakin olman gerekiyor. bende "hani bir sorun yoktu bende" şeklinde şok etkisi yaptı. ilk tüp bebek denedik yumurta kalitesiz oldu gelişim olmadı. bende bitkisel macun ve vitamin vs aldım(epeey araştırdıktan sonra istersen yazarım sana). 2 ay onları tüketeceğim sonra haziranda 2. tüp bebek denemesi. sende vakit kaybetme cok giderek yumurta kaliten azalıyır çünkü.

Sizin amh değeriniz kaçtı? Bu amh değerini yükseltmenin bir yolu yokmu acaba,aldıgınız vitamınleri yazarsanız cok sevinirim bi de bu vitamınler ne işe yarıyor? Bende d vitamını ve folık asiy alıyorum,iki gündü soğan suyu içiyorum faydası varmı yokmu bilmiyorum bi umut işte

Sizin amh değeriniz kaçtı? Bu amh değerini yükseltmenin bir yolu yokmu acaba,aldıgınız vitamınleri yazarsanız cok sevinirim bi de bu vitamınler ne işe yarıyor? Bende d vitamını ve folık asiy alıyorum,iki gündü soğan suyu içiyorum faydası varmı yokmu bilmiyorum bi umut işte
Canım benim 0.75, 28 yaşındayım. Amh değeri rezervi gösteriyor. Anne karnında 5 ayıkken yumurta sayımız belli oluyor ve öyle doğuyuruz. Amh değerini artıramazsın ama az olan yunurtanı kaliteli hale getirebilirsen süper olur.
Ben ballı macun adım instagram dan, koenzim Q,arı sütü ve pharmaton kullanıyorum.
2 ay kullanıp sonra 2. Tüp bebeği deniycez. Sen nerdesin nerde yaptırıyorsun?

Ben istanbuldayım,memorial hastanesıne gidiyorum.Bu kullandıkların kaliteye etki ediyor mu? Doktora sordum yumurta kalıtesını arttırmak ıcın bır ılaç veya bitkisel bişey var diye.yok dedi.ayrıca bana kan tahlılı falan da yapmadı.sadece amh ile tüp bebek demesı anormal geldi,belki altında yatan baska bir neden vardır bilmiyorum.Daha öncekı muayenelerımde amh degerıne bakmaya gerek bıle görmemişlerdi çok iyi demişlerdi.Normal yollardan olma şansı yokmu,tüp bebek için kendımı pskolojık olarak hazır hissetmiyorum L

Kızlar,bugun eşimin sperm test sonucunu aldık ve sonuc cok kötü.dr ile konustum imkansız bu sperm ile hamile kalman dedi. Daha fazla üzgün olamam heralde.bende sorun eşimde sorun bizim kısmetimizde evlat sahibi olmak yokmuş...

Kızlar,bugun eşimin sperm test sonucunu aldık ve sonuc cok kötü.dr ile konustum imkansız bu sperm ile hamile kalman dedi. Daha fazla üzgün olamam heralde.bende sorun eşimde sorun bizim kısmetimizde evlat sahibi olmak yokmuş...

Canım geçmiş olsun nolur üzülme
Tek spermle bile hamile kalınıyor
Sen yumurta kaliteni arttır ve bir an önce toparlan gerekirse yumurtalarını dondur madem tup bebeğe hazır değilsin ileride kullanırsın yumurtalarını

Milyonlarca yumurta ile dünyaya geliyoruz her ay 1 2 tanesi gidiyor bize zaten 1 2 tanesi lazım e sperme gelince yine oyle öyleyse bu tükenmişlik neden

Silkelen önüne bak dua et ve ne olur olumlu düşün
Hayal et ettigin hayali yaşa
Sevgilerle..

Bende aynı durumdayım canım benimde yumurta rezervi az amh yaptırmadım son ikikez tüp bebek tedavisinde iki yumurta oda boş çıktı iptal edildi bende şuan bitkisel ilaç kullaniyorum en faydalı hayıt tohumu onu kullan eşinde sperm artırıcı kırk kilit otu var onu kullansın umutunu kaybetme olur inşallah

Canım hemen karalar bağlaman 1 tane sağlam sperm olsun yeter, tabi ikinizde sorun olunca insan ister istemez üzülür. Ama bu durumda okup hamile kalan cok var

Bitkisel kürler varolan tumurtanın kalitesini arttırıyor.yeni yumurta üretmiyor.eğer dr.tüp bebek dediyse vakit kaybetmeyin keza tüpünde garantisi yok.

Bak benim degerim 0.14 tu Allahin izni ve incir sayesinde yumurta sayim artti 2. Tup bebekte 1 yunurta varken bunda 8 tane oldu son 2 ay zeytinyagli incir yedim ve bunun erkeklerede cok iyi geldigini duydum bol bol tuketin canim bunlar vesile sifa Allahtandir

Bak benim degerim 0.14 tu Allahin izni ve incir sayesinde yumurta sayim artti 2. Tup bebekte 1 yunurta varken bunda 8 tane oldu son 2 ay zeytinyagli incir yedim ve bunun erkeklerede cok iyi geldigini duydum bol bol tuketin canim bunlar vesile sifa Allahtandir
Ciddi misin aa ne güzel.zeytin yağlı hiç duymadım canım.bende denemek istiyorum.tarif eder misin.

Back