Evet haklısın gluteni hayatımdan çıkarmam lazım gerçekten bu kilo her konuda zarar ben 45 kiloydum birden 60 kiloya çıktım meğersem hastalığımın da etkisi varmış. Aslında şimdiye kadar kilo vermeye çalıştım işte zayıflama çayları kahveleri aldım ama malesef uzun sürmedi her gün tartıya çıktım tabi haliyle hemen kilo veremeyeceğime göre sonuç da beni tatmin etmedi alışmıştım da abur cubur yemeye ekmeği çok tüketiyorum onu biraz azalttım çaya şeker çok atıyordum bu diyet yaparken atmamaya başladım sonra diyeti bıraktım şekeri de bırakmış oldum ama iyiki de şekeri bırakmışım hala kullanmaya devam etseydim daha kötü olurdu sanırım. Bakalım bu sefer bana ders olurda daha çok dikkat ederim herşeyin hayırlısı olsun inşallahamin canım cok sağol,aslında banada kilo ver dediler ben göstermesemde kiloluydum yani:) sonra çölyak hastası cıktım ve istemsizce kestim gluteni inan o kadar işe yaradı ki anlatamam.benimde şekerimyüksekti şeker ilacı kullanıyordum ama 2 senedir kullanmıyorum gayet iyiyim.bugday ekmegiyle olmaz canım o işler,abur cubur ekmek ,yani gluteni tamemen çıkart hayatından.he diyceksin cokmı zayıfsın hayır değilim hatta yazdan beri 6 kilo almısım.ama beslenmenin pco cok ilğisi var .