amh değeri ve sağlıklı embriyo ilşkisi

• Konu Sahibi Konu Sahibi chnb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

chnb

3 prensim bir de melegim
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2011
17.643
1.866
223
Merhabalar. Benim 2 düşüğüm(8 haftalık), bir de rahimağzı yetmezliğinden 25 haftalık erken doğumum var. Bir de 8 yaşında 46 xx olan oğlum var. Pıhtılaşma sorunum da var. Eşim ise 47 xyy ve 48 xyy mozaik. Artı marker kromozoma sahip.Pgt denedik bir kere 5 incelenen embriyodan 2 sağlıklı bulundu ama transfer günü gelişimleri durduğu için transfer edilmedi. Pgt den önce de amh değerimin 0.3 olduğunu öğrendim. 35 yaşındayım. Eşim doğal yolla bir bebeğimiz daha olsun istiyor.

Ben 35 yaşında olmama rağmen biyolojik yaşım 40 lı yaşlar gibi mi yani doğal yolla oluşan embriyomda eşimin sorunu dışında farklı sorunlar çıkma ihtimali yaşıtlarıma göre amh değerim nedeniyle daha mı çok olacaktır? (Emriyolarımdan birinde trizomi 21 vardı) Teşekkürler...

merhaba geçmiş olsun kayıplarınız için. amh değeriniz oldukça düşük ve bu tüp bebekle gebelik olasılığını belirgin olarak düşürür. eşinizin durumu dışında yaşa bağlı yumurtalarda da kusurlar artmaktadır ve kendiliğinden gebelik ihtimali de çok zor olmakla birlikte olduğunda sorunlu bir gebelik yaşama ihtimaliniz yaşıtlarınız kadardır. (eşinize ait sorunu bunun dışında tutuyorum) sevgiler

Merhabalar. Benim 2 düşüğüm(8 haftalık), bir de rahimağzı yetmezliğinden 25 haftalık erken doğumum var. Bir de 8 yaşında 46 xx olan oğlum var. Pıhtılaşma sorunum da var. Eşim ise 47 xyy ve 48 xyy mozaik. Artı marker kromozoma sahip.Pgt denedik bir kere 5 incelenen embriyodan 2 sağlıklı bulundu ama transfer günü gelişimleri durduğu için transfer edilmedi. Pgt den önce de amh değerimin 0.3 olduğunu öğrendim. 35 yaşındayım. Eşim doğal yolla bir bebeğimiz daha olsun istiyor.

Ben 35 yaşında olmama rağmen biyolojik yaşım 40 lı yaşlar gibi mi yani doğal yolla oluşan embriyomda eşimin sorunu dışında farklı sorunlar çıkma ihtimali yaşıtlarıma göre amh değerim nedeniyle daha mı çok olacaktır? (Emriyolarımdan birinde trizomi 21 vardı) Teşekkürler...

Sağolun Aytun Hanım. Tüp bebekle bile şansım düşük diyorsunuz yani. Doğal belki de daha zor. Üzüldüm şimdi. Ben de yaza kadar doğal olmazsa belki yeniden pgtli tüp bebek denerim diyordum. Malum çok masraflı bir tedavi yöntemi.

Bir de çok sormuş olacağım ama benim 7 yumurtam toplandı, malum amh değerim 0.3. Tahmini olarak menopoza ne zaman gireceğim. Ailede halam 38, babaannem 37 ama annem 52 yaşında girdi menopoza. Çok üzüldüm amh değerime de. Daha önce de sorumu cevaplamıştınız çok teşekkürler..

Sağolun Aytun Hanım. Tüp bebekle bile şansım düşük diyorsunuz yani. Doğal belki de daha zor. Üzüldüm şimdi. Ben de yaza kadar doğal olmazsa belki yeniden pgtli tüp bebek denerim diyordum. Malum çok masraflı bir tedavi yöntemi.

Bir de çok sormuş olacağım ama benim 7 yumurtam toplandı, malum amh değerim 0.3. Tahmini olarak menopoza ne zaman gireceğim. Ailede halam 38, babaannem 37 ama annem 52 yaşında girdi menopoza. Çok üzüldüm amh değerime de. Daha önce de sorumu cevaplamıştınız çok teşekkürler..

Aytun Hanım tüp bebekle şans düşük derken (yazdığınızı yorumlamaya çalışıyorum) amh değerim nedeniyle yumurta kalitem düşük o yüzden kaliteli embriyo elde etme şansı az ondan düşük mü demek istediniz. Yanıtlarsanız sevinirim...

Merhaba tekrar evet amh değeri ve beraberinde ultrasonda yumurtalıklarınızda gördüğümüz yumurta kesecikleri ve nihayetinde sizin tüp bebek tedavisine verdiğiniz yanıt bize teadvi içindeki şansınızı ve ne hızla ilerrlemeniz gerektiğini söyler. Size menapoz tarihinizi söyleyemem ama tüp bebek tedavisi için fazla beklemeden denemeye devam etmeznizi öneriririm. Sevgiler.

aytun hanım tüp bebekle şans düşük derken (yazdığınızı yorumlamaya çalışıyorum) amh değerim nedeniyle yumurta kalitem düşük o yüzden kaliteli embriyo elde etme şansı az ondan düşük mü demek istediniz. Yanıtlarsanız sevinirim...

Merhaba amh ile ilgili yazışmaları ararken sizi buldum benimde amh 0.11 doktor bana tüp bebekle bile %3 şansın var dedi rahim kalınlığı güzel akıntı normal sağ overde biri büyük biri küçük 2 tane yumurtan var dedi rahim içi temiz dedi kist miyim polip v.s yok benim bir tane kizim var 9 yasinda evlendim 9 ay sonra dogum yaptim 2.bebegi 3 senedir istiyoruz siz nasıl hamile kaldınız doğal yollardanmı yok sa tüp bebek tedavisi ilemi

Merhaba amh ile ilgili yazışmaları ararken sizi buldum benimde amh 0.11 doktor bana tüp bebekle bile %3 şansın var dedi rahim kalınlığı güzel akıntı normal sağ overde biri büyük biri küçük 2 tane yumurtan var dedi rahim içi temiz dedi kist miyim polip v.s yok benim bir tane kizim var 9 yasinda evlendim 9 ay sonra dogum yaptim 2.bebegi 3 senedir istiyoruz siz nasıl hamile kaldınız doğal yollardanmı yok sa tüp bebek tedavisi ilemi
merhabalar oncelikle şunu diyeyim benim perinatolog dr m amh fasa fiso diyor. dr m doc dr arda lembet. ben amh 0.3 u ogrendim apar topar tup bebek tedavisi oldum 6 yumurtadan 5 i dollendi 5 gune gidemedi hicbiri transfer olmadi. 2 ay sonra dogal hamile kaldim ve 3 yasinda oglum. ardindan yine bebegim oldu su an 21 günlük. denenebilir tup bebek. simdi birkac ay yumurta topluyorlar rezev az olanlara. ama dogal da olmayacak diye bir sey yok.

Back