- 16 Ağustos 2016
- 47
- 6
- 30
- Konu Sahibi crocus7919
İnşallah hayırlısı olur
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ah bi nedenini bilsek.. Ne ailemde var ne de kendi genetigimde. Nasıl oluyor bilemiyorum. Yediklerimiz ictiklerimiz etkiliyor dicem herkes bir degil..Merhaba herkesé... Bu amh çok mu önemli? Gencecik kızların çok kötü çıkıyor neden öyle? Yaşla alakali değilmi? Bende yaptırdım sonuçları almaya korkar oldum.. gencecik kızların öyle ciktiysa kimbilir benim nasıl cikmısır
Merhaba herkesé... Bu amh çok mu önemli? Gencecik kızların çok kötü çıkıyor neden öyle? Yaşla alakali değilmi? Bende yaptırdım sonuçları almaya korkar oldum.. gencecik kızların öyle ciktiysa kimbilir benim nasıl cikmısır
Çok karışık şeyler, aklımın almadığı 20 yaşındaki bir kızın değerlerinin düşük olması... Az evvel aradılar inanın kı doktora gidene kadar almiyacagim kötü çıkarsa üzülürüm.Yaşım 37 endişem o açıdan. 6 ay evvel ultrasonda başka bir dokTor bakmıştım 7 yada 8 ay deneyin demişti. Dünkü doktor beni hiç muayene etmeden laboratuvara gönderdi değerlerime göre konuşacak heralde.demek USG dende yumurta sayısı ve kalitesi belli oluyor onu bilmiyordum ben..Amh yumurta rezervimizi gosteriyor. Yasla alakasi yok. 40 yasinda bir kadinin 20 yasindaki bir genc kizdan daha cok yumurtasi olabiliyor. Ama bizler icin sayidan ziyade kalite daha onemli.
Yasinizi bilmiyorum ama genc bir kizdan daha cok yumurtaniz olabilir,bunu bilemeyiz. Amh rezervi gosterir ama aslolan ultrasonda gorulen yumurtalarin kalitesidir.
Çok karışık şeyler, aklımın almadığı 20 yaşındaki bir kızın değerlerinin düşük olması... Az evvel aradılar inanın kı doktora gidene kadar almiyacagim kötü çıkarsa üzülürüm.Yaşım 37 endişem o açıdan. 6 ay evvel ultrasonda başka bir dokTor bakmıştım 7 yada 8 ay deneyin demişti. Dünkü doktor beni hiç muayene etmeden laboratuvara gönderdi değerlerime göre konuşacak heralde.demek USG dende yumurta sayısı ve kalitesi belli oluyor onu bilmiyordum ben..
Hiç bir şey demedi, enfeksiyon vardı ilaç yazdı..bebek içinse deneyin denemeden bilemezsiniz dedi sadece.çok entresandi oda
İnşallah bakalım. Birde çikolata kistim var benim açıkçası pek umudum yok hayırlısı artık hersey AllahtanInsallah sonucunuz iyi cikar ve tedaviye gerek kalmaz.
İnşallah bakalım. Birde çikolata kistim var benim açıkçası pek umudum yok hayırlısı artık hersey Allahtan
Tabiki umutsuzluk Allaha guvensizliktir..can sıkıntısı diyelim biz ona...Bursadansiniz sanırım bende bursada yaşıyorum bu aradaUmutsuz olmaz. Ne olursa olsun umut edecek bir sey bulmazsak daha zor oluyor,tecrubeyle sabittir:)
Tabiki umutsuzluk Allaha guvensizliktir..can sıkıntısı diyelim biz ona...Bursadansiniz sanırım bende bursada yaşıyorum bu arada
Ben bu mucadeleye yeni başlıyorum..iki gün önce doktora gittim kan tahlili hormon testi ayrıntılı usg çektirdim hafta ici hepsini gostericegim bakalım ne çıkacak? Tedavı aşamasına başlarım önce ilacmı veriliyor iğne falan bilgin varmiEvet bursadayim ben de:)
Amaaan bu can sıkıntısı hep var da iste mucadele ediyoruz napalim :)
Ben bu mucadeleye yeni başlıyorum..iki gün önce doktora gittim kan tahlili hormon testi ayrıntılı usg çektirdim hafta ici hepsini gostericegim bakalım ne çıkacak? Tedavı aşamasına başlarım önce ilacmı veriliyor iğne falan bilgin varmi
Mart ta gittiğim doktor 8 ay falan denemeni söyledi. Sonra 2 ay sonra evlendim 5 aylık deneme süresince bebek olmadı bende başka doktora gitmeyé karar verdim oda 37 yaşında olduğum için muayene bile etmeden tahlil istedi ona göre yönlendirecek diye düşünüyorum ama yüksek ihtimal tüp olacak bence.. yaş ,kistten dolayı. O yüzden zaman kaybetmeden varsa kaderimde bebek sahibi olayım dedimMucadeleyi kazananlardan olmani temenni ediyorum.
Anladigim kadariyla siz bir sure kendiniz denediniz,olmayimca doktora gittiniz ve hormon tahlilleri istedi sizden. Tup bebek olacagi kesin degil o zaman degil mi,sonuca gore konusacak doktorun?
Mart ta gittiğim doktor 8 ay falan denemeni söyledi. Sonra 2 ay sonra evlendim 5 aylık deneme süresince bebek olmadı bende başka doktora gitmeyé karar verdim oda 37 yaşında olduğum için muayene bile etmeden tahlil istedi ona göre yönlendirecek diye düşünüyorum ama yüksek ihtimal tüp olacak bence.. yaş ,kistten dolayı. O yüzden zaman kaybetmeden varsa kaderimde bebek sahibi olayım dedim
Oncelikle tek tek yazdığın zaman ayırdığın için teşekkür ederim... peki tüpten önce klomen Vs ilaçlar varmis sanırım.. onları kullanmadan direkt tüp mu olur.birde sen yaptırdınmi hangi doktor gidiyorsynIyi yapmissin canim o zaman fazla beklememekle,5 ay normal bir sure. Insallah tupe gerek kalmaz tabiki,35 ustune olup da dogalyoldan hamile kalanlar da var.
Eger tedaviye karar verilirse adetin 2.veya 3.gunu ultrason muayenesinden sonra yumurta sayina ve yaptirdigin tahlil sonuclarina gore igne dozajin belirleniyor ve o gun ilk igneni merkezdeki hemsire vuruyor ve sana ogretiyor. Gonal f,merional,menopur vs. isimli ignelerden birini verecektir doktorun. Bu igneler yumurtalari buyutuyor ve daha fazla sayida yumurta olusmasini sagliyor.Her gun ayni saatte igneni vuruyorsun ve 5 6 gun sonra ilk kontrole gidiyorsun. Eger igneler guzel yanit vermis ve yumisler buyumusse zamanindan once catlamasini engellemek icin yumurta baskilayici igneye de basliyorsun. Yani ilk 5 6 gun sadece yumurta buyutucu,6 gunden sonra(tabiki bu sureler vücudunun verecegi tepkiye gore degisebilir) hem yumurta buyutucu hem de baskilayici vuracaksin. Bu igne vurunma suresi yine degismekle birlikte 10-12 gun suruyor. 12 gunun sonunda son kontrole gittiginde yumisler istenen buyukluge geldiyse catlatma ignesi vurunuyorsun ve 36 saat sonra yumislerin hafif bir anesteziyle toplaniyor. Yumisler doluysa sen odada uyanmayi beklerken esinden ornek alip yumisi ve spermi dollenmeye birakiyorlar. Dollenme olursa sonra da bolunmesi bekleniyor. Eger hepsi gerceklesirse embriyonun durumuna gore 2,3 veya 5 gun sonra transfer ediliyor embriyo. Tabi burada rahminin durumu onemli,duvar kalinligi onemli. 12 gun sonra da test yapiyorsun.
Oncelikle tek tek yazdığın zaman ayırdığın için teşekkür ederim... peki tüpten önce klomen Vs ilaçlar varmis sanırım.. onları kullanmadan direkt tüp mu olur.birde sen yaptırdınmi hangi doktor gidiyorsyn
Estağfurullah olur mu öyle şey... hiç ara vermeyi denedin mi aklında çıkarmak gibi neden öyle dedim cuNKÜ tüp denemelerinden sonra hep gebelik oluştuğunu duydum ben.. Çok düşünüyorsan ondan da olmayabilir ben çok şahit oldum böyle şeylere. Yasin kaç ti senjnRica ederim canim:)
Bildigim her seyi cevaplarim.
Evet klomen ve femara haplari da var. Yumurta sayisinda ve rezervinde azalma olmayip da cocugu olmayanlara bu haplari verip yumurta takibi yapip yumurta catlayacagi zaman da iliski oneriliyor. Ama rezervde azalma varsa genel olarak igneyle baslaniyor. Hastanin durumuna gore degisiyor hangi tedavi yolu izlenecegi. Bazi hastaya mesela tüponcesi asilama da yapilabiliyor. Ama benim gibi fsh yuksek amh dusuk cikinca hemen tüp deniyor.
Ben ilk 2 tedavimi eurofertil ozer kutluda yaptirdim. Iki tedavim de igneyle oldu ve cok yuksek igne dozuna ragmen 1 yumurtam saglamdi ama tutmadi.
3.tedavim icin istanbulda bir merkeze gittim,kapandi ama orasi. Aret kamara gitmistim. Klomenle yapti tup bebegi. Sadece hap verdi igne vermedi. Yine 1 yumurta ve negatif.
4.tedavi icin yine eurofertile geldim ve yine klomenle tup bebege baslandi. 2 yumurtam vardi. Opuya girdim,yumurtalar toplandi ama 2si de bos cikti.
Tabi bunlarin hepsi 1 seneye sigina yorgunluk ve sinir bozuklugu had safhadaydi. Napacagimi bilemedim bikac gun bos cikinca. Sonra kendimi MECBUREN topladim ve bir yol haritasi cizdim. Hicbir tedavi oncesi saracoglunun kurlerini yapmamistim. Bunlari duymamis olabilirsin. Hayit,aslan pencesi,civanpercemi falan iciyor benim durumumdakiler. 5e baslamadan once bunlari deneyecegim,hazirlik yapip oyle baslayacagim dedim. Hemen saracoglunun merkezini arayip kurleri ogrendim ve 15 agustosta yapmayabasladim. Bu arada yeni doktor olarak pembemavide nevin ozsaracla gorustum yine 15 agustosta. O da bana farkli bir yol izleyelim 5.tedavide dedi ve yumurta sayisini arttirmaya yonelik hap ve vitaminler verdi. 2 aydir hem bu haplari hem kurleri kullaniyorum.
Yeni tedavim icin doktorum dogum kontrol hapi verdi. Yarin bitiyor ve carsamba kontrol var. Insallah bir fayda gorurum.
Baya uzun oldu,kusura bakma:)