AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

arkadaşlar amh tahlilinizi nerede yaptırdınız ve ne kadar ücret ödediniz yazarmısınız.
Pahalı bir tahlil

ben istanbuldayım en son 150 tl ödemiştim medicalpark ta yaptırmıştım

8 aydır deha kullanıyorum acaba değiştimi merak ediyorum
Medipol de amh fsh e 2 filan hepsi birlikte geçen sene mayısta 300 kusur tutmuştu devlet fsh yapıyor ama amh yapmıyor diye biliyorum umarım yanılıyorum dur

Medipol de amh fsh e 2 filan hepsi birlikte geçen sene mayısta 300 kusur tutmuştu devlet fsh yapıyor ama amh yapmıyor diye biliyorum umarım yanılıyorum dur
Ankara'da devlet olarak, Atatürk eğitim ve araştırma hastanesi ve Hacettepe benim amh değerlerimee baktı arkadaşlar. Buralarda ölçtürebilirsiniz.

Herkese merhaba, bu siteye yeni üye oldum ancak bayadır burada yazılanları takip ediyordum. İlk olarak da bu konuya yazmak istedim çünkü düşük amh değerim ve doktorların bana söylediği olumsuz şeylerden, tüp bebekle bile hamile kalmamın zor olacağını duymam vs. bir zaman çok ağlamıştım. Başımdan geçenler ve hikayem çok uzun aslında ama ben amh ile ilgili olanı yazacağım. Evlendikten sonra adetim gecikince acaba hamile miyim diye doktora gitmiştim ve orada doktor hamile olmadığımı hatta yumurtalık rezervimin çok kötü olduğunu söylemişti ve amh ile fsh testlerini yapmıştı ve sonuçları da kötü yorumlamıştı, fhs 10, amh 0.5 çıkmıştı. Bana tüp bebek önermişti ve gelecek ay fsh ni bir daha tekrarlayacağım demişti ancak bir dahaki aya ben hamile kalmıştım, hiç beklemiyordum. O doktora da bir daha gitmedim. Fakat o hamileliğim kısa sürdü ve 9 haftalıkken kalbi durdu. Ardından şehir değiştirdik iş nedeniyle, geldiğimiz şehirde durumum kritik diye ün yapmış iyi bir profesör doktora gittim. Aynı şeyleri o da söyledi. Hatta bana tüp bebekle bile şansın iyi değil ama deneyeceğiz demişti. Yumurtalıklarımın 45 yaşında birisinin yumurtalığı gibi göründüğünü söylemişti. Maddi olarak tüp bebek o sıralarda çok pahalıydı bizim için, karşılamamız imkansızdı, bir de adet olamıyordum, bunun için verdiği ilaçlar, hormonlar , vs. birşeyler doğru değilmiş gibi hissediyordum. Daha düşük yapalı 2 buçuk ay olmuş, bu sözüm ona prof. dr. bana 1-2 ay bile beklemek senin için iyi olmaz, her 2 yumurtalığında da 1 folikül gördüm, amh değerin de zaten çok kötü, sende erken yumurtalık yetmezliği var, bir hekim olarak seni uyarmak zorundayım, hemen tüp bebek demişti. Biz eşimle yıkıldık tabi, ben doktorun yerinden ağlayarak çıkmıştım o zaman. Uzun uzun ağlamalı geçen haftaların ardından silkindim ve dedim ki, bu hayat böyle hüsranla geçmez, işine gücüne bak, bol bol dua ettim ve beslenme tarzımı değiştirdim. Başka bir doktorla görüştüm, o da kısmen aynı şeyleri söyledi, 3-4 ay daha doğal yolla deneyin, olmazsa tüp bebek yaparız demişti. Ama balık yağı ve e vitamini vermişti bana. Benim için esas umut amerikada tıp okumuş bir arkadaşım olmuştu, durumu ona anlatmıştım, o da bana hücrenin temel yapıtaşı yağ ve protein diyip, yumurta kalitesi için yapabileceğim en iyi şeyin faydalı yağlardan ve proteinli yiycekler yemek olduğunu söylemişti. Yumurta, avakado, zeytinyağı, ceviz, fındık, vs. Ben de her gün mutlaka bir yumurta ve zeytinyağlı avakado yiyordum. Ceviz yedim. Burada avakado bol ve ucuz, zeytinyağı da köyden geliyor. Arı sütü, bal polen yedim, incir yedim. Ertesi ay hamile kaldım. Yani ilk düşük yaptıktan 5 ay sonra tekrar hamile kaldım. Şükürler olsun bebeğimi sağa sağlim dünyaya getirdim. Hiç bir ilaç vs kullanmadım. Önce elbette Allah, sonra da beslenme tarzımın bunda etkili olduğunu düşündüm. Lütfen olumsuz doktorlara gitmeyin, olumlu olanlara gidin ve şunu hep hatırlayın, kendi bedenimizi en iyi biz biliriz. Kesinlikle sigara, alkol ve aşırı şekerli şeyler, hazır gıdalar tüketmeyin, bunlar yumurtalık için çok zararlı. Sebze, meyve hergün yiyin, ve bol su için, doğal beslenmeyi alışkanlık haline getirin. İnşallah isteyen herkes en kısa zamanda ve sağlıkla, mutlulukla bebeğine kavuşur. 0.5 amh değeri ile 1 yıl içinde 2 kere doğal yolla hamile kalmış oldum!

merhaba yazdıklarınız çok büyük moral oldu çok teşekkürler...

Arkadaşlar merhaba benim eşm dört ay önce varikosel ameliyatı oldu ben bütün tetlerimi yptırdım fakat bende bi sofun gözükmediğini söyledi bircok doktor bugün adetimin üçüncü günü aynı tahlillerle baska doktora gittim bana yumurta rezervimin az oldugunu söyledi değerim 1,42 sizce cokmu kötü durumdayım bu durumda ne yapmam gerekiyor bana yardım edin lütfen inanılmaz sitresliyim şuan

arkadaşlar merhaba, hiçbir zaman umudunuzu yitirmeyin, ben 0.2 amh ile hamile kaldım, üstelik 6 cm'lik çikolata kist ile. öncesinde benim de moralim bozuktu, oysaki 3 farklı doktora gittim ve 3ü de olumsuz konuşmamıştı, sadece en son gittiğim doktor 6 ay denememiz gerektiğini eğer olmazsa tedavi düşünülebileceğini söylemişti, bense 5. ayda hamile kaldım, üstelik hiçbir kür vs kullanmadan, sadece çikolata kistim için ilk öğrendiğimde soğan kürü uyguladım ki bu da hamilelikten yaklaşık 7 ay öncesine tekabül ediyor ve onun da kiste herhangi bir faydası olmamıştı- belki benimkinin boyutu büyük olduğu içindir, bilemiyorum. şu anda 3,5 aylık hamileyim ve çok şükür her şey sorunsuz gitti. yalnız şunu belirtmeliyim ben de eşim de doğal beslenmeye ve kimyasallardan uzak durmaya çok çok dikkat ederiz ve bu konuda canan karatayın tavsiyelerini uygularız. doğal beslenme kaliteli yumurta ve sperm için çok önemli. daha önce başka bir üye daha benzer şeyleri yazıp bana umut olmuştu. moralinizi bozmayın.

arkadaşlar merhaba, hiçbir zaman umudunuzu yitirmeyin, ben 0.2 amh ile hamile kaldım, üstelik 6 cm'lik çikolata kist ile. öncesinde benim de moralim bozuktu, oysaki 3 farklı doktora gittim ve 3ü de olumsuz konuşmamıştı, sadece en son gittiğim doktor 6 ay denememiz gerektiğini eğer olmazsa tedavi düşünülebileceğini söylemişti, bense 5. ayda hamile kaldım, üstelik hiçbir kür vs kullanmadan, sadece çikolata kistim için ilk öğrendiğimde soğan kürü uyguladım ki bu da hamilelikten yaklaşık 7 ay öncesine tekabül ediyor ve onun da kiste herhangi bir faydası olmamıştı- belki benimkinin boyutu büyük olduğu içindir, bilemiyorum. şu anda 3,5 aylık hamileyim ve çok şükür her şey sorunsuz gitti. yalnız şunu belirtmeliyim ben de eşim de doğal beslenmeye ve kimyasallardan uzak durmaya çok çok dikkat ederiz ve bu konuda canan karatayın tavsiyelerini uygularız. doğal beslenme kaliteli yumurta ve sperm için çok önemli. daha önce başka bir üye daha benzer şeyleri yazıp bana umut olmuştu. moralinizi bozmayın.
Canm cok sevindim adına benim eşmde varikosel vardı sayısı düzeldi hareketi biraz düşük dört ay oldu ameliyat olalı insallah bizde alırız haberimizi hayırlı zamanda geçen ay klomen kullandım günde iki tane fazla geldi ama yumurtam asırı büyümüş buay adetin üçüncü günü gel dedi ama ben arefe günü adet oldum bi hafta önce oldum günümden doktorum izinde oldugu için baska doktora göründüm bugün gittiğim doktorda yumurta rezervin az dedi bana doktorum buay tek klomen kullanırsın çatlamayan yumurtan catladıysa demişti yumurtam catlamıs bugün doktor öle dedi ama klomene başka doktorun hastası oldugum için karısmam dedi ben klomen aldım eczaneden genede baslasammı kararsızım doktorumu beklersem pazartesi gelcekmiş ozamanda günü geçiyo sen nekadarlık evlisin biz birbucuk senedir istiyoruz olmadı

Merhabalarr fsh degerinizede baktirmismiydiniz yasiniz kac bu arada

benim de amh 0,2 cok cok dusuk malesef ılacsız adet olamıyorum hıcbır doktor cok buyuk ıhtımaller vermedı donasyona yonlendırdıler hep...3,5 yılda 2 asılama 2 tup bebek (bırı 8 haftalıkken dustu-bu bıle buyuk bır basarı farkındayım ) 2 basarısız ıslem dollenmeyen yumurtalar...dualar ettım kurler yaptım ne duyduysam yedım ıctım...
bıtkısel seyler cok ıcmemenızı tavsıye edıyorum rahım kalınlıgı yapıyor tehlıkelı olabılır (caylar)
incir kuru gercekten işe yarıyor yumurta buyuyor,ilk iki yumurta dollenmesını buna baglıyorum duzenlı kullanılırsa tabı (hee tabi yarım kaldı benım ıslemlerım ama bunada sukur dıyorum cunku 15 doktor gezdım hepsınden aglayarak cıktım ::KK43:(( artık tıksındıgım ıcın kur yapmıyorum mıdem almıyorum)
bal-polen-arı sutu-kecıboynuzu pekmezı-corek otu karısımı yaptırdım 1 ay gıbı kullandım sonıkı aydır kendılıgımden adet oldum doktora gıdecektık kı kayınvalıdeycıgım benden once davranıp hastalandı 2 ay esım onunla ugrastı bızde doktoara gıdemedık nasıp artık
cok caresız bır durum....Allah yardımcımız olsun

benim de amh 0,2 cok cok dusuk malesef ılacsız adet olamıyorum hıcbır doktor cok buyuk ıhtımaller vermedı donasyona yonlendırdıler hep...3,5 yılda 2 asılama 2 tup bebek (bırı 8 haftalıkken dustu-bu bıle buyuk bır basarı farkındayım ) 2 basarısız ıslem dollenmeyen yumurtalar...dualar ettım kurler yaptım ne duyduysam yedım ıctım...
bıtkısel seyler cok ıcmemenızı tavsıye edıyorum rahım kalınlıgı yapıyor tehlıkelı olabılır (caylar)
incir kuru gercekten işe yarıyor yumurta buyuyor,ilk iki yumurta dollenmesını buna baglıyorum duzenlı kullanılırsa tabı (hee tabi yarım kaldı benım ıslemlerım ama bunada sukur dıyorum cunku 15 doktor gezdım hepsınden aglayarak cıktım ::KK43:(( artık tıksındıgım ıcın kur yapmıyorum mıdem almıyorum)
bal-polen-arı sutu-kecıboynuzu pekmezı-corek otu karısımı yaptırdım 1 ay gıbı kullandım sonıkı aydır kendılıgımden adet oldum doktora gıdecektık kı kayınvalıdeycıgım benden once davranıp hastalandı 2 ay esım onunla ugrastı bızde doktoara gıdemedık nasıp artık
cok caresız bır durum....Allah yardımcımız olsun[/QUOT

Evet bende incir kuru yaptığım yani bil incir yediğim donem kalmıştım 0.26 amh de gerim ama öncesinde soğan kuru yapin kist varsa onu da büyütüyor incir içerdeki herşeyi sanırım irilestiriyor 34+4 haftalık gebeyin su an Allah isteyen herkesin kucağını boş bırakmasın. Dilerim sıkıntılı donemleriniz bir çırpıda biter

ben 32 yaşındayım, 4 senedir evliyiz, 1 sene önce karar verdik bebek istediğimize. bizi oyalayan şey

Canm cok sevindim adına benim eşmde varikosel vardı sayısı düzeldi hareketi biraz düşük dört ay oldu ameliyat olalı insallah bizde alırız haberimizi hayırlı zamanda geçen ay klomen kullandım günde iki tane fazla geldi ama yumurtam asırı büyümüş buay adetin üçüncü günü gel dedi ama ben arefe günü adet oldum bi hafta önce oldum günümden doktorum izinde oldugu için baska doktora göründüm bugün gittiğim doktorda yumurta rezervin az dedi bana doktorum buay tek klomen kullanırsın çatlamayan yumurtan catladıysa demişti yumurtam catlamıs bugün doktor öle dedi ama klomene başka doktorun hastası oldugum için karısmam dedi ben klomen aldım eczaneden genede baslasammı kararsızım doktorumu beklersem pazartesi gelcekmiş ozamanda günü geçiyo sen nekadarlık evlisin biz birbucuk senedir istiyoruz olmadı

ben 32 yaşındayım, 4 senedir evliyiz, 1 sene önce karar verdik bebek istediğimize. bizi oyalayan şey kistime net bir şekilde çikolata kist teşhisi konması oldu, çünkü gittiğim 3 doktordan bir tanesi dermoid kist de olabilir alıp patolojiye gönderelim dedi (yapmadım tabi öyle bir şey) mr'dı, başka doktordu derken 3-4 ay gitti o şekilde. klomen ile ilgili maalesef hiçbir bilgim ve tecrübem yok, kullanmadım ben çünkü.. hakkınızda hayırlısı olur inşallah

Benim 2 sene önce 0.94 çıkmıştı bir yıl oluruna bıraktılar öyle geçti bir yılda rahim filmi klomdn vs ile geçti olmadı bide laporoskopi oldum şuan 0.76 civarı bu ay aşılama için iğne tedavisi oldum şuan 2 yumurtam oluştu bakalım cumartesi aşılama var hayırlısı olsun

Selam arkadaslar aranıza yeni katıldim 3 yıllık evliyim iki buçuk senedir tedavi goruyrum dün doktora artık benim için yapabilecek birşey kalmadığını söyledi fsh 121 amh 0.057 erkn yumrta yetmezliği ve erken menopoz teşhisi kondu 21 yasindym ne yapacağını bilmyirum

Adanil senin amh bnmkinden dusuk hangi doktora gidiyosn bnde yumurta bulunamıyor nasıl bi tedavi uygulaniyo

Ne olur yardım edin arkadaşlar bilgilerinizi paylaşın amh ve fsh mi nasl normale döndü bilirim

X