arkadaşlar merhaba,
benimde bu topikte konularım var belki okumuşsunuzdur..
2 yıllık evliyim ..
evlenmeden 6 ay önce doğum kontrol hapı yasmine başadım .3 cm bir çikolata kistim vardı doktor tedavi amaçlı verdi sonrasında da korunma için devam ettin... tam 20 ay kullandım ..
sonra genel kist kontrolümde ağustos / 2014 de doktorum amh,fsh,lh,prl gibi değerleri istedi
kan verdim .. sonuç felaket ..
amh 0,15 çıktı ...
çok üzüldüm ama öyle kendimi yıpratmadım .. zaten henüz çocukta düşünmüyorduk .
öyle bir döneme denk geldiği için şanlıyım galiba . bu testler tamamen genel kontrol amaçlı yapıldı
doktorum hemen tüp bebek dedi .
eşim ve ben istemedik ..
aşılama bile tutmaz bu değerlerle dedi doktor.. rabbim vereceği zamanı bilir , doktor ne bilsin ...
biz zaten bu yıl bebek düşünmüoruz bekleyeceğiz dedik .
ve tam 1 yıldır bekliyoruz ..
normal yollarla da korunmaya devam ediyoruz.
ağustos 2014 den beri d.k. hapı kullanmıyorum
bu arada ilk tahlilden sonra hapı bıraktım ve 3. ve 6. aylarda tüm tahliller 2 defa yenilettim..
3. ayda amh değerim 0,79 olmuştu
6. ayda amh değerim 1,05 olmuştu fsh ve lh değerlerim şükür hep normaldi zaten..
tabi bu arada ben başka sıkıntılar varmı acaba şimdideb (hazır bebek düşünmezken tedaviler yapılsın en azından zemin hazırlansın diye ) birde HSG çektirdim .. şükür onda da bir sıkıntım çıkmadı..
şimdi kısmetse 3 ağustos gibi tekrar tahlillerim yenilenecek ... hapı bırakalı da tam 1 yılolacak
inşallah herşey yolundadır bende çok dua ediyorum ...
bir dönem bal çörekotu tarçın yedim ara kanama yaptı bıraktım ..
15 gün kadar incir kürü yaptım o ay minik bir kistim daha oluştu onu da bıraktım ..zaten 3 cm çiko kistim baki..
arada zeytinyağlı incir yiyorum sadece
doktor bana da amh değeri değişmez demişti
ama gördüğünüz gibi değişti ...
içinizi ferah tutun dua edin rabbim en hayırlısını nasip etsin inşallah
ufakta olsa bu amh değişimleri umut olsun diye yazdım
1 hafta sonra tahlilim inşallah iyi çıkar ve tekrar paylaşırım sizinle