American Apparel :(

Flamenca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2011
1.003
11
66
İstanbul
Büyük hayal kırıklığı yaşıyorum... Şişelerine bayıldığım ve birkaç sevdiğim rengini istediğim için sipariş ettim. Kendi sitelerinde şu dönem için worldwide satış yokmuş, gittigidiyor'dan aldım ben de. Oradan ilk ve son oje alışımdır. Ojenin kendisinden midir yoksa çok fazla bekletilip satıldığından mı bilmiyorum, korkunç bir kıvamı var. 2. katta bile fırça izi kalıyor, inceltici ile adam ederim ama kokusu beni mahvetti. Sanki tüm genzime tiner kokusu doldu, solunum sistemimi yaktı mahvetti, gözlerim hâlâ yanıyor artık ne varsa içinde, berbat bir şey ben hiçbir ojeden böyle rahatsız olduğumu bilmem. Allah'tan kızım yattı ve ben salonda sürdüm de ona gitmedi bu korkunç koku. Üstelik de 5 ayrı rengini aldım! İki rengini bayılarak aldım, az önce sürdüğüm de en güzel rengi Malibu Green'di ama hem kıvam, hem fırça hem de koku rezalet, şişeler ve renkler bu kadar güzelken içeriğin böyle olması beni üzdü gerçekten. En fenası kokusunun bu denli yakıcı olması. Eminim bilmem kaç kuruşa alınacak bir ojenin dahi böyle feci zararlı bir kokusu olamaz!
Neyse ki 2. tur Nfu Oh ojelerim de sorunsuz elime ulaştı da onlarla teselli buluyorum. :) Kelimelerle anlatılamayacak kadar güzeller. 3. bir tur da hediye etmek için alacağım birkaç tane. Ne varsa Kore'de var. Batı, kozmetik anlamında Uzakdoğu'nun yanında kalite olarak son derece amatör kalıyor.

Son düzenleme:
Kuruduğunda görüntüsünden de hoşlanmadım. Üstüne bir kat C.Glaze Sour Apple sürdüm de biraz bir şeye benzedi. İlk defa aldığım yabancı marka bir ojeden böyle hoşnutsuz kaldım. Yarın akşama dek bekletmem sabah gün ışığında da bakıp silerim sonra. Bu A. Apparel ojeler ancak böyle üzerlerine flakeyli glitterli bir şeyler sürerek kullanılabilir gibi geliyor tabii yeniden kokusuna dayanabilirsem sürerken! Balkonda açık havada sürmek lazım!

bende gg den aldım aa ama beklemesinden fln değil ojelerin yapısı öyleymiş 2. katı suremiyorsun tırnaga sakız gibi bozuluyor yapısıyor suanda trenchkoat ojem rengini bilirsin camel rengi ama turuncu oldu :26: böyle ojenin içinde maddeler ayrıstı fln ama sallayıp surebiliyorum hala eski rengi elde ediyorum ama şişedeki rengi hiç iç açıcı değil bende hep acık renklerini aldım lesprit summer peach fln koyu renk olanlar sikayetci değil aslında

Benim aldıklarım nispeten koyu renkler canım ama hepsi aynı yaa.... Bir de kokusu bir felaket, inanılmaz kötü, mahvetti beni. En çok ona canım sıkıldı aslında.

Az önce başıma gelen şey bardağı taşıran son damla oldu ve satıcıya uzun bir mesaj yazıp olanları anlattım! Oje bu akşam parmağımda sadece 2-3 saat durdu, sabaha dek beklemeyeyim sileyim dedim. Yemin ederim abartmıyorum, yarım şişe aseton ve 8 disk pamuk kullandım, tırnağımdan oje çıkana kadar ve uzun yıllardır tecrübeli olduğumdan kırmızı oje olsun siyah, lacivert, mavi olsun hiçbir yerime bulaştırmadan çıkarırım yani acemi değilimdir ama bu lanet olası ojeden çıkan mavi mürekkebimsi şey tüm tırnağımı ve parmaklarımı boyadı! Ellerim şu an masmavi ve ben sinirden ağlamak üzereyim! Beş tane ojeye verdiğim 50 liraya yanmıyorum, ellerimin başına gelene yanıyorum. Ne yapsam çıkmıyor bu lanet olası boya. Bu ojelerin hak ettiği tek yer çöp kutusu! Hayatımda böyle rezil şeyler görmedim!
Aslında anlamalıydım bir gariplik olduğunu, her zaman aldığım belli kalitedeki ojeleri dörtte bir fiyatına Ebay'den alıyorum daha önce de dediğim gibi, ve burda resmen 4 misline satılıyor onlar. Ama ne hikmetse American Apparel'ler öyle değil! Bu American Apparel'ler kendi sitesinde 6 dolar yani 10 lira. Gittigidiyor'da da 9.90 liraya satılıyor. Üstüne hiç kar koymayan ya da eğer sitesinde satılandan daha ucuza alıyorsa çok çok az kar koyan bir satıcı söz konusu yani... Günahı boynuna ama bu ojelerin böyle ojeler olduğunu bilmediğini pek sanmıyorum, belki aldı bunları toptan, sonra baktı ojeler kötü, hemen hemen aldığı fiyata satıp elinden çıkarmaya bakıyor, bu ihtimal hiç zayıf değil yani. Çünkü ojeler her anlamda sahiden re-za-let!
Bakalım gg'da mesajıma nasıl bir cevap alacağım.

Son düzenleme:
geçmiş olsun.çok sağlıksız ojeler bunlar.bende aynı şeyi yaşamıştım

geçmiş olsun.çok sağlıksız ojeler bunlar.bende aynı şeyi yaşamıştım

Yabancı ve bilinen marka diye güvendim aldım ama diğer yabancı iyi markalarla uzaktan yakından alakası yokmuş. İlk defa böyle bir yanılgı yaşıyorum...
Ne yapacağımı bilemiyorum masmavi ellerim için. Herşeyi denedim. Son çare limon suyu ile vazelini karıştırıp ellerimi maske gibi kaplayıp pamuklu eldivenlerimi giydim. (Zaten ara sıra yaparım bunu ellerim için, belki şimdi bu mavi renkten arınmasına da yardım eder diye düşündüm.)
Çok canım sıkıldı. Allah başka dert vermesin tabii de, o kadar iyi baktığım ellerim çok hırpalandı. ((

tam diyecektim ki malibu green tirnagi boyar, seninki boyamis zaten... =/ bende 6 rengi var ben de ayrisma problemi yasiyorum ama kokusu beni hic rahatsiz etmedi acaba doktugun inceltici yuzunden mi oldu?

tam diyecektim ki malibu green tirnagi boyar, seninki boyamis zaten... =/ bende 6 rengi var ben de ayrisma problemi yasiyorum ama kokusu beni hic rahatsiz etmedi acaba doktugun inceltici yuzunden mi oldu?

Canım, daha inceltici dökmedim ki! Kıvamını beğenmediğim için, inceltici ile hallederim o sorun değil dedim sadece. Tamamen kendi kokusu dokundu bana. Bozuk mudur nedir yaa... Vallahi ağlayacağım bu akşam başıma gelenler yüzünden. Şu saat oldu uykum da kaçtı ellerimde eldivenler kucağımda laptop şu halde tıkır tıkır mesaj yazıyorum bir de. Hakikaten şu halime gülsem mi, ağlasam mı ne yapsam?
Ama bana ders olsun, bir markayı da denemeyiver değil mi? Yok, illa koleksiyona katılacak! Al sana oje işte. Hofff..

Son düzenleme:
malibu green'in tirnak boyama sorunu amerika'da da var, bence biraz ugrasilirsa adam edilebilecek ojeler digerleri de. evet ikinci katta kirec gibi oluyorlar ama bazilari da cok guzel, ozellikle passport blue bir harika. bazen benim de moralim bozuluyor bir oje kotu ciktiginda, ama bunlar bozuk bir batch degil, bundan eminim.

Ben nefret ettim inan ki. Diğer dördünü de hiç deneyesim yok. İsimlerine bakıp yazasım elime alasım bile yok renkleri tarif edeyim, malibu green başıma bela olan turkuaz rengi olan, onun dışında bir açık gri, bir cherry rengi, bir tane turuncu coral gibi; poppy idi galiba adı, bir de mor almıştım. Şimdi denemeye korkarım diğerlerini de. Sadece kokusunun beni mahvetmesi bile bana yetti ki sonra daha başıma neler geldi!
Şu masmavi korkunç şeyi ellerimden nasıl arındırabilirim bir fikrin var mı? Eldivenleri çıkarınca ellerim gene masmavi çıkarsa atacağım kendimi bir yerlerden! :)))

Son düzenleme:
ne yazik ki cikarmak icin yapabilecegin pek birsey yok, benim de claire's deki bir oje boyamisti, aseton kullana kullana, uzerine oje sure sure gecti... sukret ki maviye boyamis. tirnaklarimdan bir tanesine orly mint mojito surmustum, sadece bes dakika durdu ve tirnaklarim tamamen uzayip bitene kadar yani 3 ay falan boyunca tirnagim sari kaldi. =/
mor olan african violet iyiymis galiba, gri olan echo park kirec gibidir ama boyamaz. hatirladigim kadariyla berry de iyiydi =)

Bir sür dene diyorsun yani. Bilmem ki... Onları elime alasım bile yok artık... Belki bir zaman sonra denerim açık balkonda filan ama resmen ciddi hayal kırıklığına uğradım.
Yalnız 3 ay tırnağının sarı kalması korkunç bir durummuş. Orly'nin o ojesinden yok bende, bir kara liste mi oluştursak da sabit konu olsa, böyle ojeleri almamamız için. Ben şimdi mint mojito'yu yazdım aklıma, alacağım olursa da almam artık.

ben bes dakika icin surmustum, bu yuzden base coat kullanmadim, hata iste... simdi base coat ile denemeye cok korkuyorum yine boyarsa o goruntuye katlanamiycam =/
evet kimyasal boyadi ve resmen tirnak uzayip gidene kadar o kismi sari kaldi... =/
ne yazik ki bir ojenin iyi marka olmasi boyamayacaginin garantisi olmuyor, daha cok kullanilan pigment meselesi...
ha bak aklima gelmisken inglot o2m serisinden 644, off yok boyle bir boyamak...

su oje:

Yaw korkutma beni daha bir sürü denemediğim Inglot ojem var ve biri koyu mavi diğeri koyu yeşil. Basesiz sürmeyelim o zaman hiç. Hofff....

Gideyim yatayım bari... Eldivenli eldivenli... Kesin rüyamda dev A. Apparel şişeleri beni kovalayacak ben de büyük bir su tabancası ile üzerlerine aseton püskürterek kaçmaya çalışacağım! :)))

Son düzenleme:
yok korkutmak icin soylemedim uzak dur bu ojeden diye soyledim... oje hava aliyor masali, sanki tirnaklarin hava almaya ihtiyaci varmis gibi... al iste hava alan ojenin butun kimyasali tirnaga gecti, ne anladim ben bundan? zaten sadece rengi icin almistim, bundan sonra iki uc kat base coat ile surecegim =)
inglot'un normal serisinde boyle bir sorunla karsilasmadim hic =)

Ohh iyi bari, bendekiler normal seriden. :) Kara listeye hava alan Inglot'ları da ekleyelim.

Bende de American Apparel Peacock var, biraz boyadı hakkaten tırnağı ama masmavi yapacak kadar değildi. Bilmiyorum ondan önce sürdüğüm bi oje de boyamış olabilir. Koku ya da yapı konusunda sıkıntı yaşamadım ama. Türk markalarda çok oluyor mesela Iris, Woo ve Rapsodi ojelerim inanılmazz kötü kokuyor. Özellikle bi tane Iris oje almıştım, attım ojeyi, ki ben asla oje atmam. Geçmiş olsun boyaması da kokması da çok büyük şanssızlık. Bu arada American Apparel ojelerin Amerika'da toplatıldığını duymuştum ama bunun sebebi ojelerin yapıları vs değil şişelerdeki strüktürel bi hatadan dolayı transitte kırılmalarıymış. Bize gelene kadar kırılmadıkları sürece bi sakıncası yok bence, ucuz ucuz almamızın sebebi odur diye düşünüyorum. Ayrıca ne kadar katılırsınız bilmiyorum ama ojelerin distrübütörlüğünü yapan birisine ojelerin yapısı hakkında şikayet göndermek bana haksızlık gibi geliyor, adam kendisi üretmiyor sonuçta ne biliyim.. bahse girerim açıp bakmıyordur bile ojeleri.

Bu arada NfuOhları nereden aldığını sorabilir miyim?? :)

Saydığın markaları hiç kullanmadım, iyi ki yazdın aklımda bulunsun almayayım...

Link vermek yasak, fabuloustreet diye yazıp Google'da aratırsan adres çıkar karşına. Sorunsuz alışveriş yaptığım bir site, ve yetkililer de çok ilgililer, bir mail yazdığında anında cevap geliyor.

Şikayet konusunda ben senin gibi düşünmüyorum. :) Bir satıcı sattığı ürün ile ilgili her türlü sorumluluğu almalıdır, zaten cevap da yazmadı ve yazmamasından da neyin ne olduğu belli oldu bence. İnsan en azından nezaketen bir ilgilenir, üzüntümü ve hayal kırıklığımı anlattığım mesajla hiç ilgilenmedi, ne de olsa 5 tane daha sattı onlardan da kurtuldu ondan herhalde. :) Neyse, bu da ders olsun bana diyeyim... :) Bunca yıldır başta Ebay olmak üzere sürekli yurt dışındaki sitelerden alışveriş yaparım, elin adamlarının gösterdiği saygı, ilgi, sorumluluk sahibi davranışları bizimkilere örnek olacak cinsten. Ben yine bildiğim yoldan şaşmayayım en iyisi!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…