Ameliyatımın 3.günü deneyimli olanlar lütfen yardım

lusiferaz86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2014
138
26
98
38
Merhaba bayanlar iyisiyle kötüsüyle 3. Günüm kolay geçmiyor pek.
Birşeye kafam çok takıldı.Burnumdan bazen sol bazen sağ hafif hafif nefes alabiliyorum.Sürekli bakımlarını yapıyorum temizliyorum.Kremliyorum falan.Ama yine nefesimi ağızdan alıyorum.
Sıvı şeyleri içerken burnumdan akma oluyo bu normal mi içerdeki basınçla bir kısmı Yutağa bir kısmı burun deliklerime çıkıyo her yutkunmamda burin deliklerimden sizinti oluyor normal mi acaba sizlerin nasıldı ????

Merhaba,

Aynı şeyler bende de oldu. Merak etmeyin, sızıntılar olacak. Özellikle çorba içtiğimde burnum çok akıyormuş gibi hissediyordum. Kan sızıntısı ara ara kesilip, ara ara devam ediyordu.
Benim ameliyat olalı 13 gün oldu, her şey çıktı ama ufak ufak sızlamalar, kaşıntılar bazen oluyor burnumda. Tamponlar varken de sağ burun deliğimden hava giriyordu, ama ben çok nefes almak istemedim burnumdan. Zaten doktor çıkarırken de nefes almamı sağlayacak tamponlardan koyduğunu söylemişti, sanırım sizinki de öyle.

Bu süreçte iyi beslenmenizi öneririm. Özellikle et sulu çorbalar tüketmeniz kemiklerin iyileşmesi açısından daha iyi oluyor. Ben ananasta tükettim tabii katı şekilde değil anneme çatalla ezdirip yoğurt içine katarak yemiştim. Özellikle morluk ve şişliğe çok iyi geliyor. Okyanus suyunu sakın ihmal etmeyin. Biliyorum, çok sıkıcı bir süreç ama inanın tamponların çıkışına ekstra bir katkı sağlıyor. :) Ben günde 5-6 defa yapıyordum.

Ananas tavsiyesi iyi oldu .Hiç yemedim şimdiye kadar ama muhakkak deneyeceğim teşekkür ederim.Bende tampon yok . Ama açık da değil tamamen .Tampon olmadığı için nefes alabileceğimi sanmıştım ama nefes alamıyorum elbette sadece kontrol ediyorum hava geçişi var mı diye

Benim yüzüm o kadar şişmişti ki ağzımdan bile zor nefes alıyordum, sonra ananasla kurtardım biraz şükür ki geçti. İlk 3-4 gün zor oluyor, sonrası daha rahat. Sıvı tüketin ki boğazınız kurumasın. Allah yardımcınız olsun, sabır diliyorum size. Merak etmeyin, geçecek ve sonucu çok güzel olacak. :)

Selamlar,

Silikon tampon da mı yok? Bende silikon tampon vardı 3. gün gibi pıhtıdan tamamen tıkandı onlar, tuzlu su sprey sıkıp, kulak pamuğuyla nazikçe temizlemeye çalıştım ama onlar alınana kadar rahat edemedim. Doktor 7. gün alçıyla beraber aldı. zaten 7 günden sonrası çok kolay oldu, bir tek ilk 7 gün zormuş. Tampın yoksa da çok dikkatli belki kulak pamuğla (pamuğu da deniz suyuyla ıslatarak) temizlemeye çalışabilirsiniz.

Ben halen daha bol bol meyve ve ödem söktürücü sebze maydanoz gibi yemeye devam ediyorum. Özellikle ananas ve çilek :) ikisi de ödem söktürücü. Bir de bromelain tablet alıyorum şişlikler için o da ananas özütü, bitkisel. yan etkisi yok diye okudum internette. Bir de ben alçı çıkmadan önce yanaklara ve şişen yerlere arnica jel sürdüm. şişler çabuk indi, bunların faydası var mıdır bilmem tabii. Şimdi burnumun ucu ve kökü biraz şiş sadece (13. ya da 14. gündeyim)

Ananas ile sayenizde ailece tanıştık Ben tadını net alamasam da annem babam pek bir beğendi.Klasik meyveler dışına pek çıkmayan bir aileyiz .Ama ananasın sayesinde mi bilmiyorum akşam sonrası inanılmaz bir fark oldu şişlerim inmeye başladı farkettim.Şimdi gece uyandım pat diye ki iki burun deliğimden de aynı anda nefes alabiliyorum.Tabi gripli gibiyim yine de .Neyse ki zorlukları atlattım sayılır

Tampon yok çok şükür.Tampon olayı beni caydırabilecek kadar korkutuyordu.Bol bol bişey tüketemedim çünkü yediklerim burnumdan geliyor gibiydi çok rahatsız oldum.Ama ananas olayı gerçekten yarıyor.Arnica jel de sürekli kullandım.Vallahi jelle bana mısın demedi şişebileceği kadar şişti moraracağız kadar da morardı yüzüm Ve 4. Günüm ---5 Haziran alçılar alınacak umarım burnum istediğim gibidir. Ameliyat masasında resmim var gösterdi doktor ama ben kendimi kaşlarımdan ancak tanıdım .Şişkinlikten tanıyamadım kendimi .Kavisli bir burun istedim biraz sivri gibi geldi ama hayırlısı... inşş hepimizin gönlüne göre olur burunları

fotograf yüklesene cnm. bu arada benimde tamponsuzdu acaip rahat geçirdim nefesin. 1 hafta sonra süper açılacak hiç merak etme. şuan içindeki etlerin şiş çünki normal nefesinin tıkalı olması

Şu sıra tat almanız zor zaten, ben bir hafta kadar hiçbir şeyden tat alamamıştım ama her gün yiyin ciddi derecede indiriyor şişlikleri, hem sağlıklı da. :) Şişliğinizin inmesinde ananasın faydası olmuştur, çünkü ben de yedikten sonra yüzümün inmeye başladığını fark ettim. Yoğurtla yiyordum ben, meyveli yoğurt gibi. Öyle de deneyebilirsiniz.
Şimdi de limonlu maydanoz suyu kaynatmıştım, gece yatmadan önce bir bardak içiyorum. Ödem söktürdüğünü söylüyorlar. İki defa yaptım, anında olan bir etkisi olmadı ama yine de deneyeceğim.
Morluğunuz var mı bu arada?

fotograf yüklesene cnm. bu arada benimde tamponsuzdu acaip rahat geçirdim nefesin. 1 hafta sonra süper açılacak hiç merak etme. şuan içindeki etlerin şiş çünki normal nefesinin tıkalı olması
5. Gun yani bugün

Eklentiler

• IMG_2570.JPG
    46,6 KB · Görüntüleme: 56
Sislikler hala cok AMA morluklara gitmeye basladi cok sukur ...

Ananasimi hala bitirmedim AMA göz bolgemdeki sislikler biraz azaldi.Ama yanak ve çene hala son sinirlarinda
Myadonuzu iyi dediniz kahvaltinin yanina hemen koyayim.Bu arada Ben oruç tutamiyorum.Geniz akintisi kanli cok ,tutabilirim saniyordum ama olmadi malesef bogazim kavruluyor

Evet benimde ilk önce göz bölgemdeki şişlikleri hafifletmişti. Şu an hala yanaklarımda ve burnumda o şişlik var, morluklarımda hafif sarıya çalan bi renge döndü ama çok belli değil. Şişlikler içinde altı ay sabretmemiz gerekiyor sanırım. :)
Tutmanız pek yararınıza olmaz zaten boğazdan nefes alıyorsunuz, o susuzluğa dayanamazsınız. İyileştiğiniz zaman tutup borcunuzu ödersiniz şu an rahatsızsınız zaten. Başta maydanoz suyunun tadı değişik gelebilir, sonra alışıyorsunuz.
Ayrıca fotoğrafınıza baktım, morluklarınız aşırı derece değil, iki üç güne geçer ve şişliğinizde iyi durumda. Zaten atel çıktığında daha da rahatlayacaksınız inşallah. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…