• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ameliyat sürecimi sizlerle paylaşacağım :)

aysenurrg

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2017
38
8
1
Merhabalar arkadaşlar, yaklaşık 4 yıldır nefes almakta zorluk çekiyorum burnumda kemik eğiriliği var. Ve aynı zamanda da alerjik bir bünyeye sahibim. Ameliyattan korktuğum için de yıllardır erteliyorum. Ama geçtiğimiz kışı çok zor geçirdim sürekli ağzımdan nefes almak beni yordu. Ailemin de desteğiyle doktor araştırmalarına haziran ayında başladım. İnternette fazlasıyla yorum okudum. Birçok doktora ameliyat olmuş hastalarla konuştum fotoğraflarını gördüm. Çevremde de Adana'da ameliyat olan tanıdıklarımla birebir görüştüm. Birçok doktor arkadaşımla konuştuğumda ameliyatı Plastik cerraha olmamın daha sağlıklı olacağı yönünde bir kanaate vardım. Ve tüm bu araştırmalarım sonucunda da doktor sayısını 2'ye indirip, Ersal Kaya ve Niyazi Şimdivar'dan randevu aldım. İlk olarak Ersal Kaya ile görüştüm. Ersal Bey çok ilgili bir doktor fotoğraflarımı çekip nasıl bir burun istediğime dair konuştuktan sonra 3 farklı tipte tasarım burun yaptı. Biri çok aşırı doğal ama pek de güzel olmayan bir burundu. İkincisi ne yapay ne çok doğal çok hafif kalkık kemeri gitmiş biraz küçülmüş bir burundu. Üçüncüsü ise oldukça iddialı kalkık minicik güzel bir burundu. Ben tercihimi 2. den yana kullandım. Ersal Bey de alerji durumum olduğu için ikinci burnun nefes almam açısından da daha sağlıklı olacağını söyledi. Ersal Bey'deki muayenem 1 saatten uzun sürdü kafamdaki tüm soruları tek tek cevapladı hatta benim aklıma gelmeyecek ayrıntıları bile açıkladı kendisi bana gerçekten çok güven verdi. Kendisinin KBB uzmanı ile birlikte ameliyata giriyor oluşu da benim için çok büyük bir artı oluşturdu. Sadece estetik açıdan değil, nefes açısından da beni çok güzel yönlendirdi. Ki kendisi hakkında internette olumsuz yorumlar da okumuştum. Ama ona rağmen muayane sonrası olumlu düşünmeye başladım. Gerçi yine de aklım daha çok Niyazi Şimdivar'daydı. Niyazi Bey'e de muayene gittim. Muayane toplam 15 dk ancak sürdü. Kendisi fotoğraflarımı çekti bilgisayara atar atmaz program otomatik bir burun yaptı. Kendisine o burunu beğenmediğimi çok yapay durduğunu söylediğimde zaten ameliyatla bu tasarımlar pek uyışmuyor gibi bir cevap verdi. Nefes problemimle ilgili bir garanti veremeyeceğini olmazsa sen bir KBB ciye de git görüş gibi bir cümle söylediğinde cidden çok şaşırdım. Ersal Beye de gittiğimi onun KBB ciyle birlikte gireceğini söylediğimde ise aslında biz de öyle bir şey yapabiliriz dedi. Gerçekten benim için Niyazi Şimdivar tavırları ile tam bir hayal kırıklığı oldu. Yanından ayrıldığımda ameliyat fikrinden bile uzaklaşmıştım nerdeyse. Sonrasında biraz daha araştırma yapıp Ersal Beye ameliyat olmaya karar verdim ve ameliyat günümü aldım. Sonraki süreçlerimi de sizlerle paylaşacağım. Biraz uzun oldu ama detaylı anlatmak istedim :)

Merhaba ben de burun estetiği düşünüyorum.Acikcasi nasıl arastiracagimi bilmiyorum ama yapılan burunlari referans alarak mersin de Mustafa Kemal Aksoy a ameliyat olmayı düşünüyorum. Burada okuduklarimdan sonra Adana da yasadigim icin burada olmak daha cazip geliyor.Ama kim daha iyi bilemiyorum

Merhaba inanın karar verme aşaması çok zor yukarıda anlattığım gibi benimki de kolay olmadı :) Mersin'i hiç düşünmediğim için araştırmadım açıkçası. Bu arada 27 sinde ameliyatım var ve ben malesef grip oldum öğleden önce Ersal Beyi aradım durumu belirttim. Ameliyatıma girecek olan Kbb uzmanından hemen randevu aldırdı asistanına. Yani bilmiyorum hemen ulaşabiliyor oluşum ve ilgili davranmaları bana güven veriyor inşallah pişman olmam ne diyeyim :)

Eyvah eyvah ameliyat günü yaklaştıkça beni heyecan sarmaya başladı inşallah her şey yolunda gider :/

27 ekimde ameliyat oldum. Bir önceki gün doktoruma randevuya gittim konuştuk tek tek ameliyat anını neler yapacagını sonrasını anlattı. Ameliyata 8.30 gibi girdim beni koridoda uyuttular uyanığımda da koridoraydım yani ameliyathaneyi görmedim bile. Odaya çıkardıklarında 14.00 ü geçmişti ve artık baya ayılmıştım benim nefes problemi falan da olunca çok uzun sürmüş. Doktorum ağrı çekmeyeceğimi olursa da ilk 3-4 saat içinde yanma hissi gibi ufak bir ağrı olabileceğini söylemişti. Bende o ağrı da olmadı bugün 16. günüm en ufak bir ağrı yaşamadım. Ameliyattan 4 saat sonra sıvı şeylerle yeme içmeye başlayabilirsin demişti ben de meyvesuyu ile başladım daha sonra meyveli yoğurt çorba hatta minnacık kopararak köfte bile yedim Ersal Beyin bu konuda en ufak bir kısıtlaması yok. Tabi sürekli buz uyguladık geceyi de çok rahat geçirdim ertes gün de taburcu oldum. Bu arada be doktora kan kusma olayını sordum ok korktuğum bir şeydi. Ersal Bey kend hatalarında bunun olmayacağını çünkü ameliyat esnasında yemek borusuna kanın akıp mideye gitmemesi için bez tampon koyduğunu söyledi . Bu yapılmadığında ameliyat sürecindeki tüm kanın mideye dolduğunu dolayısıyla daha sonra kusmaya sebep olduğınu anlattı. Benim dokularım hassasolduğu için biraz morluklarım oldu. Şişlik de oldu ama abartılı durumda değildi.

27 ekimde ameliyat oldum. Bir önceki gün doktoruma randevuya gittim konuştuk tek tek ameliyat anını neler yapacagını sonrasını anlattı. Ameliyata 8.30 gibi girdim beni koridoda uyuttular uyanığımda da koridoraydım yani ameliyathaneyi görmedim bile. Odaya çıkardıklarında 14.00 ü geçmişti ve artık baya ayılmıştım benim nefes problemi falan da olunca çok uzun sürmüş. Doktorum ağrı çekmeyeceğimi olursa da ilk 3-4 saat içinde yanma hissi gibi ufak bir ağrı olabileceğini söylemişti. Bende o ağrı da olmadı bugün 16. günüm en ufak bir ağrı yaşamadım. Ameliyattan 4 saat sonra sıvı şeylerle yeme içmeye başlayabilirsin demişti ben de meyvesuyu ile başladım daha sonra meyveli yoğurt çorba hatta minnacık kopararak köfte bile yedim Ersal Beyin bu konuda en ufak bir kısıtlaması yok. Tabi sürekli buz uyguladık geceyi de çok rahat geçirdim ertes gün de taburcu oldum. Bu arada be doktora kan kusma olayını sordum ok korktuğum bir şeydi. Ersal Bey kend hatalarında bunun olmayacağını çünkü ameliyat esnasında yemek borusuna kanın akıp mideye gitmemesi için bez tampon koyduğunu söyledi . Bu yapılmadığında ameliyat sürecindeki tüm kanın mideye dolduğunu dolayısıyla daha sonra kusmaya sebep olduğınu anlattı. Benim dokularım hassasolduğu için biraz morluklarım oldu. Şişlik de oldu ama abartılı durumda değildi.
Peki ödem var mı

Tabi şu an burnumda ve yanak kısımlarımda ödem var ama ona rağmen görenler beğeniyor benim önceliğim nefes problemiydi. Doğal bir burun istemiştim şimdilik çok memnunum ama tabi şekli konuşmak için çok erken 6 aya ancak ödemler geçermiş.

Evet, bugün itibariyle tam bir ay oldu burnumun şeklinden şimdilik memnunum gören herkes de beğeniyor. Burun ucumda tabiki hala ödem var yüzümde de bazı kısımlarda hafif ödemler var. Deniz suyu ve dikişler için göz merhemi kullanmaya devam hala burnumu silmeye izin yok kulak çöpü ile temizliyorum. 2 hafta sonra doktoruma yeniden kontrole gideceğim ondan sonra serbest olacakmış burnumu silmem.

Evet, bugün itibariyle tam bir ay oldu burnumun şeklinden şimdilik memnunum gören herkes de beğeniyor. Burun ucumda tabiki hala ödem var yüzümde de bazı kısımlarda hafif ödemler var. Deniz suyu ve dikişler için göz merhemi kullanmaya devam hala burnumu silmeye izin yok kulak çöpü ile temizliyorum. 2 hafta sonra doktoruma yeniden kontrole gideceğim ondan sonra serbest olacakmış burnumu silmem.
Gorebilirmiyiz burnunuzu peki

Merhaba.egrilik bende de vardı.ameliyat olalı 2 ay olacak.ama hala hafiften eğri.doktor ödem diyor. Foto görebilir miyim sizin?

Back