- 28 Haziran 2016
- 345
- 278
- 30
-
- Konu Sahibi sudanduvar
Çook teşekkür ederim.Ben normalde iğnede bile kavga kıyamet koparan biriyim ama söz konusu yıllardır istediğim bir ameliyat olunca kuzu kuzu gittim yattım o masaya.İnanın kıvrandıracak bir acısı olmadı.Doktorun eli ve burunda yapılacak işlemde önemli tabii.Ama benim burun kanatlarıma bile müdahale edilmiş olmasına rağmen çok ağrım olmadı.Umarım olursunuz yakın zamandaGeçmiş olsun mu diyeyim güle güle kullanın mı diyeyim bilemedim ama bence bandajlıyken bile yan profilden iyi görünüyor burnunuz :) ödem ve şişlikleriniz inince oturur zamanla . ben bir haftadır buradaki yazılarla gaza geliyorum bakalım cesaret edebilecek miyim ameliyat için
Çok teşekkür ederim.İnanır mısınız ben hiç değişmemiş gibi hissediyorum.İlk söylediğim şey ee hani bir şey değişmemiş ki dedimBandajlıyken çok güzel gözüküyor yüzünüze yakışmış ve gerçekten böyle bile baya değişmişsiniz umarım her şey yolunda gider geçmiş olsun
size öyle geliyordur ilk defa gören biri olarak farkı net gördüm zamanla daha güzel olur zaten kibarlaşır :)Çok teşekkür ederim.İnanır mısınız ben hiç değişmemiş gibi hissediyorum.İlk söylediğim şey ee hani bir şey değişmemiş ki dedimÖnden çok belli olmuyor ama yan profilden farkediliyor.Umarım ödemlerden de bir an önce kurtulurum :))
Ay hadi inşallah . Bir iki haftaya devletteki doktorlara muayeneye gitmeyi düşünüyorum . Burnumdaki et ve burun deliklerinin birleştiği yerdeki eğrilikten dolayı genellikle Ağzımdan nefes almaktan , uyurkenki horultularımdan , iki yastıksız uyuyamamaktan yoruldum . Ha bir de 7 gün 24 saat pecetesiz yaşayamıyorum çünkü süreli akıyor burnum :))) önden neyse de yan profilimi sevmediğimden asla fotoğraf çektirmek istemiyorum. İçimi döktüm sorry :)Çook teşekkür ederim.Ben normalde iğnede bile kavga kıyamet koparan biriyim ama söz konusu yıllardır istediğim bir ameliyat olunca kuzu kuzu gittim yattım o masaya.İnanın kıvrandıracak bir acısı olmadı.Doktorun eli ve burunda yapılacak işlemde önemli tabii.Ama benim burun kanatlarıma bile müdahale edilmiş olmasına rağmen çok ağrım olmadı.Umarım olursunuz yakın zamanda
Sizi çok iyi anlıyorum.Yandan çekilmiş fotoğraf sayısı 10 parmağı geçmez :) En az korkulacak kısım anestezi kısmı.Sİze odanızda damar yolu açıyorlar anestezi doktorunuz gelip sizinle konuşuyor.Sedye ile odadan çıkıyorsunuz asansörde size sakinleştirici yapıyorlar.Zaten orada bir rahatlama geliyor alıp sizi götürseler umrunuzda olmazAy hadi inşallah . Bir iki haftaya devletteki doktorlara muayeneye gitmeyi düşünüyorum . Burnumdaki et ve burun deliklerinin birleştiği yerdeki eğrilikten dolayı genellikle Ağzımdan nefes almaktan , uyurkenki horultularımdan , iki yastıksız uyuyamamaktan yoruldum . Ha bir de 7 gün 24 saat pecetesiz yaşayamıyorum çünkü süreli akıyor burnum :))) önden neyse de yan profilimi sevmediğimden asla fotoğraf çektirmek istemiyorum. İçimi döktüm sorry :)
Birşey soracağım.ameliyata girmeden önce uyutulma aşaması nasıl oldu .yani Anestezi anı ve sonrası uyanma Nasıl oldu . Ağızdan hortum takılıyor ya anesteziden sonra mı takılıyor yoksa bilinç yerindeyken mi
Merhaba geçmiş olsun hangi doktora oldunuz?Herkese merhabalar.4 Aralık çarşamba günü burun ameliyatı oldum.Doktorum Istanbul Anadolu yakasında Betül Cengiz.İtiraf etmeliyim ki daha öncede meme büyütme estetiği oldum sanırım bu estetik olayı gerçekten bağımlılık yapıyorŞaka bir yana benim hafif burun kemerim vardı, olması gerekenden daha uzun ve burun deliklerimden eşit nefes alamıyordum.Istanbul'da 3 doktorla görüştüm ve uzun süredir takip ettiğim bu doktora karar verdim.Ön görüşmeler yapıldı ve çok fazla "ben estetiğim" diye bağırmayan ama çekilen acıya maddi harcamaya değecek bir burun istiyorum diye anlattım.Zaten kemikli uzun bir yüzüm var o güzelim minnoş burunlar bana yakışmaz diye konuştuk
Daha önceden tecrübeli olduğum için sıfır korku ile hastaneye yatış yaptık kan testlerim bitti ve 18.00 da ameliyata girdim 21.30 çıktım.Çok üşümek ve burun ucumda hafif sızı (üşüyünce sızlar ya o kadarcık) dışında hiçbir şeyim yoktu.Çıkar çıkmaz yüzüme buz koymuşlardı.Isınana kadar uyudum.Uyandıktan sonra düzenli olarak ağrı kesici, bant değişimi, buz koyma vs yapmaya devam ettik.Daha önce genel anestezi aldım ama hiç kusmamıştım bu sefer 2 defa kusmak zorunda kaldım.Bir süre başım döndü.Gece yemek getirdiler yiyemedim.Ağzımı açmakta güçlük çekiyordum zaten.Ama tüm bunlar sabaha kadarmış.Sabah çok iyi uyandım.Acıkmıştım ve kahvaltımın hepsini bitirmişim.Çok az sağ gözüm morarmıştı.Yan odalardan gelip gidenler "aa ne güzel hiç şişme morarmanız yok" diyordu.
Öğleden sonra eve geçtik.Aklıma geldikçe 30 dkkda bir buz koyduk sürekli.Burun içini 3 saatte bir okyanus spreyle temizleyip sargıyı değişrdim.Çok kanamam olmadı.Tabii bunlar bendeki etkisi 1 hafta önce ablamın ev arkadaşı olmuştu ve çok fazla morluğu vardı ama hiç şişliği yoktu.Sanırım cilt yapısı ile alakalı.Çok fazla sıvı tükettim.Yemek yerken ağzımı açtığımda biraz burnum sızlıyordu konuşurken genizimden konuşuyordum buna rağmen ablam beni anlıyordu2. gün gözlerim ve kaş ortası şişti.Gözlerim çok sulanıyordu ışık hassasiyetim oluştu.Geceleri korkuyordum sağa sola dönerim diye o yüzden seyahat yastığını kullanarak uyudum.Sürekli ağızdan nefes almak ağzı tahriş ediyor.Dudaklarım kurudu biraz yara oldu.Sürekli nemlendirdim.Burnum nefes alabiliyordum tampon olmasına rağmen ama bir şey olmasın diye ağızdan aldım hep.Duş almanızda vs problem yok sadece suyunuz ılık olmalı ve yüze çok temas etmemeli.3 ve 4. günler artık morluklarım ve şişlikler inmeye başladı.Daha iyiydim.
Çok hızlı bir iyileşme süreci var.7. gün hafif sarı halkalarım kalmıştı ama gözlerim çoktan normale döndü.7. gün tamponlarım çıktı.Korkulacak hiçbir şey yokmuş.Burada doktorum burun içini de temizledi .Kan ve deri biriktiği için zor nefes alıyordum.Çok daha rahat nefes almaya başladım.9. gün dikişlerim alındı bu daha hafif bir işlemdi. Tekrar sarıldı 1 hafta sonra açacakmışım..İlk kez burnumu gördüm .Şişti ama buna rağmen o çıkıntılı uzun burnumdan eser yoktu.Hatta neden daha küçük yaptırmadım diye düşündüm.Tabii daha şişlekler inecek ödem gidecek vs düşününce sanırım daha iyi olur diye düşünüyorum.
Şuanda tek sorunum grip olmuşum gibi akıntım var ve bazen burnumdan konuşuyorum.Üst dudağımı hala çok fazla hareket ettiremiyorum üst dişlerim gözükmüyor.Sırıtamıyorum kahkaha atmak zor ki bu dönem yasak beni en zorlayan süreçBurnum biraz tıkalı 1 ay böyle olması normalmiş.Düzenli olarak temizlemeye nemli tutmaya devam ediyorum.Ödemliyim gören herkes yüzün şiş diyor ki 11. günde olabilecek en doğal şey :)))
Biraz uzun yazdım hikaye gibi oldu ama umarım işinize yarar.Bu dönemlerde insan çok fazla detay arıyor.Bandajlarımı kendim çıkaracağım.Yine güncelleme yaparım.Eğer korkunuz vs varsa bence kaçılacak bir işlem değil.Farkındaysanız hiç ağrıdan sızıdan bile bahsetmedim çünkü kayda değer bir ağrı olmuyor.En azından meme estetiğinin yanında çok hafif bir işlem.Umarım isteyen herkes kavuşur minnoş burnuna
Aşağıda ilk estetiksiz halinden bugüne kadar olan iyileşme sürecini yükledim.
Teşekkür ederimm.Aslında çene yapımı pek sevmiyoum.Bazen gözüme çok sivri geliyor.Yuvarlak hatlar çok hoşuma gidiyor ama bunun için gerekli işlemi görünce tövbe ettimBöyle yüzlere estetik çok yakışıyor gerçekten. Çene ve göz yapınız iyi ama burnunuz gölgeliyormuş bunları, yaptırınca bu özellikler ortaya çıkmış.
Merhaba, çok teşekkür ederim.Anadolu yakasında Betül Cengiz'e ameliyat oldum.Merhaba geçmiş olsun hangi doktora oldunuz?
Yok ya hiç gerek yok. Bu çene için her sene jawline dolgusu yaptıranlar var 3-4 bin TL yeTeşekkür ederimm.Aslında çene yapımı pek sevmiyoum.Bazen gözüme çok sivri geliyor.Yuvarlak hatlar çok hoşuma gidiyor ama bunun için gerekli işlemi görünce tövbe ettim
burun ucunuzda bariz ödem var önden incelecek daha burnunuz gayet güzelBugün 15. günüm sargılarım çıktı.Hala ödemlerim var özellikle önden çok belli oluyor.Elmacık kemiklerime dogru birleşen kısım ve burun ucum aşırı şiş.O yüzden geniş duruyor.Nasıl şiş duruyorsa gören herkes ameliyat mı oldun yüzün şişmiş diyorKavis kısmı doktorumla konuştuğumuz gibi.Kavisten memnunum.Nefes almada hala zorluk çekiyorum içerisi de şiş olduğu icin.Çok fazla yan yatamıyorum.Şuanlık böyle.
burun ucunda ödem var ama 15 gün için bu gayet normal. şimdiden harika görünüyor. yeni burnunuzu sağlıkla kullanın.Bugün 15. günüm sargılarım çıktı.Hala ödemlerim var özellikle önden çok belli oluyor.Elmacık kemiklerime dogru birleşen kısım ve burun ucum aşırı şiş.O yüzden geniş duruyor.Nasıl şiş duruyorsa gören herkes ameliyat mı oldun yüzün şişmiş diyorKavis kısmı doktorumla konuştuğumuz gibi.Kavisten memnunum.Nefes almada hala zorluk çekiyorum içerisi de şiş olduğu icin.Çok fazla yan yatamıyorum.Şuanlık böyle.
Teşekkür ederimm.Evet henüz o kadar erken ki..Yaptırması kolayda beklemesi zormuş cidden :)burun ucunuzda bariz ödem var önden incelecek daha burnunuz gayet güzel
Çok teşekkürler evet henüz çok erken.Aylarca beklemem gerek.Sanırım zor olan kısmı buburun ucunda ödem var ama 15 gün için bu gayet normal. şimdiden harika görünüyor. yeni burnunuzu sağlıkla kullanın.
Bayıldım harika.masallah çok güzel olmuş. Tarzına da ayrı bittimHerkese uzun bir süreden sonra merhabalar :) Aylarca nasıl bekleyeceğim diye mızmızlanırken aradan 4 ay geçmiş.Son durumum görsellerdeki gibi :) Şişliklerim büyük oranda indi.Yandan çok büyük bir fark var, kavisimi seviyorum.Ama ucu hala büyük geliyor.Bazen keşke daha da küçültseydim diyorum ama yüzüm uzun olduğundan yakışmazdı sanırım.En zor inen yer olduğu için sabırla 1 seneyi bekleyeceğim.
Sağlık açısına gelecek olursak, hala rahat nefes alamıyorum.Burnum tıkanalı gibi ya da et var gibi tıkanıyorum bazen.En ufak şeyde burun akıntısı yaşıyorum.
Doktorum alerjim olduğunu ve zaman zaman şişebileceğini söyledi burun içimin.Ama 4 aydır alerji olduğum için şiş olması mümkün mü?Malum virüs olaylarindan dolayi kbb ye gözükemedim.Umarım kısa zamanda her şey yoluna girer ve ben de buna bir çözüm bulabilirim.
Sevgiler
Eki Görüntüle 2619472 Eki Görüntüle 2619473 Eki Görüntüle 2619474