Ameliyat sonrası Kelloid Oluşumu.

serpilce55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2010
440
6
46
Samsun
Merhaba Dr Bey.Sorunlu bir burun ameliyatı geçirdim ve en son 3. yü 2,5 ay önce kulağımdan kıkırdak alınarak oldum.Alçı çıktığında özellikle alnıma yakın kısmında sanki deri örselenmiş gibi içi mercimek şeklinde mordu(Operasyon sonrasındaki klişe burun ve göz altı morluğundan farklıydı)Zamanla morluk geçti hafif kızarımsı bir renk aldı o bölge sivilce gibi oldu.Kontrole gittiğimde doktorum ameliyatla ilgisi olmadığını söyleyip sıktı ve içinden hafif bir sıvı çıktı yağ birikmiş bunu sık ve sabunlu su ile temizle dedi.Bende bir kaç kez sıktım sonrasında o bölgeyi daha çok tahriş ettiğim için cildiyeye gittiğimde cilt doktoru asla sıkmamam gerektiğini ve kelloid olmasından endişe duyduğunu belirtti.Bir merhem verdi kullandım fakat sadece o bölgenin rengini açtı ama o kısımdaki sertlik gitmedi başka bir merhem verdi ve geçmezse yine bir plastik cerrah müdehalesi gerekebilir biz yapamayız dedi.Şu an o kızım hafif içi et dolu bir sivilce gibi sormak istediğim şu: Burun ameliyatlarından sonra burunda bu şekilde bir Kelloid oluşumu mümkünmü yoksa o bölge bir yağ birikimi ve zamanla geçebilir mi?

Not:Görmeden net bir şey diyemeyeceğinizi hesaba katarak en azından bilgi birikiminiz ve tecrübelerinizden yararlanarak tahmini bir açıklama yapmanız bile şu an ki psikolojimi düzeltecektir.Teşekkürler.

Burnunda keloid olur mu sacma gibi geldi

Umarım gerçekten saçmadır.Çünkü kelloidi araştırdığımda psikolojik olarak çok etkilendim.Ne yani böylemi olacak burnumdaki diye.Ama benimki kelloidden çok içi et dolu kırmızımsı küçük bir sivilce gibi duruyor.Benim korkum kalıcı olması ama sankide küçülüyor bilmiyorum ya kafam çok karıştı.

Merhaba,

Keloid vücudun her bölgesinde oluşabilir. Anladığım kadarı ile keloid ile ilgili bir geçmişiniz yok. O sivilcemsi doku ile oynayarak kistleşmesine neden olmuş olabilirsiniz. Eğer ki ilaç ile geçmez ise ufak bir cerrahi müdahale ile o bölüm çıkarılabilir veya mümkünse içi boşaltılabilir. Bir süre hiç dokunmadan beklemenizi tavsiye ederim. Eğer geçmez ise o zaman doktorunuza başvurmanızı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…