- Konu Sahibi serpilce55
Merhaba Dr Bey.Sorunlu bir burun ameliyatı geçirdim ve en son 3. yü 2,5 ay önce kulağımdan kıkırdak alınarak oldum.Alçı çıktığında özellikle alnıma yakın kısmında sanki deri örselenmiş gibi içi mercimek şeklinde mordu(Operasyon sonrasındaki klişe burun ve göz altı morluğundan farklıydı)Zamanla morluk geçti hafif kızarımsı bir renk aldı o bölge sivilce gibi oldu.Kontrole gittiğimde doktorum ameliyatla ilgisi olmadığını söyleyip sıktı ve içinden hafif bir sıvı çıktı yağ birikmiş bunu sık ve sabunlu su ile temizle dedi.Bende bir kaç kez sıktım sonrasında o bölgeyi daha çok tahriş ettiğim için cildiyeye gittiğimde cilt doktoru asla sıkmamam gerektiğini ve kelloid olmasından endişe duyduğunu belirtti.Bir merhem verdi kullandım fakat sadece o bölgenin rengini açtı ama o kısımdaki sertlik gitmedi başka bir merhem verdi ve geçmezse yine bir plastik cerrah müdehalesi gerekebilir biz yapamayız dedi.Şu an o kızım hafif içi et dolu bir sivilce gibi sormak istediğim şu: Burun ameliyatlarından sonra burunda bu şekilde bir Kelloid oluşumu mümkünmü yoksa o bölge bir yağ birikimi ve zamanla geçebilir mi?
Not:Görmeden net bir şey diyemeyeceğinizi hesaba katarak en azından bilgi birikiminiz ve tecrübelerinizden yararlanarak tahmini bir açıklama yapmanız bile şu an ki psikolojimi düzeltecektir.Teşekkürler.
Not:Görmeden net bir şey diyemeyeceğinizi hesaba katarak en azından bilgi birikiminiz ve tecrübelerinizden yararlanarak tahmini bir açıklama yapmanız bile şu an ki psikolojimi düzeltecektir.Teşekkürler.