arkadaslar merhaba sanirim gogsumde kapsul olusumu var ama emin olamiyorum fikirlerinize ihtiyacim vartemmuz ayinda ameliyatimi oldum 275cc mentor high profile takildi gogus alti kesisi ile kas ustu yapildi. iyilesme donemim gayet problemsiz gecti agri sizi cok yasamadim 3. ay kontrolumde de hic bir sorun yoktu fakat dun aksam sag gogus ucumda farkettigim bir problem var gogus ucuna baktigim zaman kahverengi kisim bir bolumu sanki iceride birseye yapismis gibi duruyor ve gogus ucuma bastirdigimda iceride elimle birsey hissediyorum bastirdigimda iceri gocen bir kapak gibi. plastik gibi birsey emin degilim tam olarak. bunu hisseder hissetmez hemen doktorumla irtibata gectim cumartesi gunu randevum var. durumu anlattigimda hissettigin seyin silikon oldugunu sanmiyorum dedi ama ne olduguyla ilgili gormeden de yorum yapmadi. kapsul olusumu belirtilerini arastirdim bende agri yada gozle gorulen bir sekil bozuklugu vs. yok gogsumde gogus ucundaki gariplik disinda tabii. ayrica rippling denilen dalgalanma da cok hafif sekilde var yine sag gogsumde ama cok hafif. doktorun kontrolden sonra ne diyecegini bilmiyorum tabii ama acikcasi tekrar bir ameliyat sureci ihtimali ister istemez sterese sokuyor. eger bir kapsul olusumu var ise tek cozum ameliyatmidir?
Canım geçmiş olsun, umarım korktuğun gibi bi durum yoktur. Bende 2.5 yılın sonunda önce dalgalanma ardından kapsül olusmustu. Benim 320 cc damla nagor kasla kas zarı arasına konulmuştu. Kapsül protezlerimin üstünde ileri seviyede kalın bir tabaka şeklindeydi. Ağrı yoktu ama sertlik ve gerginlik vardı, sanki vücut protezi dısarı atmak istiyor gibi patlamaya hazır bomba havası vardı. O sebeple 3 ay önce tekrar ameliyat oldum. Eski protezler cıkarıldı, kapsül temizlendi, kas altına 250 cc allergan yuvarlak protez konuldu. Çok şükür şimdilik bir problemim yok, ancak tüm doktorların söylediğine vücut kapsül geliştirmeye meyilliyse tekrar kapsül oluşabilir, yaşayıp görcez :) kendi sayfamda sürecimi detaylı anlatmıstım, belki yardımı olur. Link atamıyorum ama konu baslıgı "2.ameliyatımı Dr. Altan Yücetaş'a oldum" bir de öncesi ve sonrası fotoğraflarımı paylaşmıştım. Seni de ekliyim, belki bi fikir olur. Canını sıkma inşallah gecici önemsiz bir durumdur :)
arkadaslar merhaba sanirim gogsumde kapsul olusumu var ama emin olamiyorum fikirlerinize ihtiyacim vartemmuz ayinda ameliyatimi oldum 275cc mentor high profile takildi gogus alti kesisi ile kas ustu yapildi. iyilesme donemim gayet problemsiz gecti agri sizi cok yasamadim 3. ay kontrolumde de hic bir sorun yoktu fakat dun aksam sag gogus ucumda farkettigim bir problem var gogus ucuna baktigim zaman kahverengi kisim bir bolumu sanki iceride birseye yapismis gibi duruyor ve gogus ucuma bastirdigimda iceride elimle birsey hissediyorum bastirdigimda iceri gocen bir kapak gibi. plastik gibi birsey emin degilim tam olarak. bunu hisseder hissetmez hemen doktorumla irtibata gectim cumartesi gunu randevum var. durumu anlattigimda hissettigin seyin silikon oldugunu sanmiyorum dedi ama ne olduguyla ilgili gormeden de yorum yapmadi. kapsul olusumu belirtilerini arastirdim bende agri yada gozle gorulen bir sekil bozuklugu vs. yok gogsumde gogus ucundaki gariplik disinda tabii. ayrica rippling denilen dalgalanma da cok hafif sekilde var yine sag gogsumde ama cok hafif. doktorun kontrolden sonra ne diyecegini bilmiyorum tabii ama acikcasi tekrar bir ameliyat sureci ihtimali ister istemez sterese sokuyor. eger bir kapsul olusumu var ise tek cozum ameliyatmidir?
geçmiş olsun canım...bende 2 ay önce ameliyat oldum..benim sol göğüs ucumdada bi tuhaflık vardı...hem ağrı hem acı şeklinde bir sızı ..geçen hafta kontrole gittim..doktorum protezlere eliyle muayene ederek iyice baktı ve hiç bir problem olmadığını söyledi...antibiyotik pomad verdi çok şükür ağrı sızı geçti ama dikkatli bakınca şekil bozukluğu görülebiliyor..ben pek takılmıyorum sadece sol göğüs ucumda var...bu konuda hepimiz titiz davranıyoruz ve hemen panik oluyoruz...ama inşallah bir sorun yoktur...iyi haberlerini bekliyorum
bende hic agri sizi yok ama dedigin gibi sekil bozuklugu bakildiginda belli oluyor gogus ucum baloncuk yapmis gibi sanki ve enteresan olan ameliyatimda gogus uclarindan herhangi bir mudahale yapilmadi gogus altindan yerlestirildi protezler. gogus ucuna bastirdigimda sanki silikonu hissediyorum cilt altina cok yakin gibi geliyor elime. umarim banada hic bir sorun yok der doktorum.
bence yoktur canım..genelde kapsül oluşmuş meme resimlerine baktıysan genelde sorun göğüs çevresinde kendini gösteriyor.meme ucunda bişey olacağını sanmıyorum...sen kalbini ferah tut...seni ekledim çıplak fotoma bakabilirsin orada net bir şekilde belli..
bence yoktur canım..genelde kapsül oluşmuş meme resimlerine baktıysan genelde sorun göğüs çevresinde kendini gösteriyor.meme ucunda bişey olacağını sanmıyorum...sen kalbini ferah tut...seni ekledim çıplak fotoma bakabilirsin orada net bir şekilde belli..
frezyam canım ben hiç görmedim kapsül oluşmuş meme resmi. nerden baktın sen.link atabilirmisin ?
frezyam canım ben hiç görmedim kapsül oluşmuş meme resmi. nerden baktın sen.link atabilirmisin ?
ben google gorsellerinde gordum. rippling yazarsanda son derece korkunc fotograflar gorebilirsin. google super biseyde iste kendi kendimize teshis koymak icin kullanmasak cok daha guzel olucak :)
offf Allah korusun vallahi.baktım şimdi içim fena oldu :S
geçmiş olsun canım...bende 2 ay önce ameliyat oldum..benim sol göğüs ucumdada bi tuhaflık vardı...hem ağrı hem acı şeklinde bir sızı ..geçen hafta kontrole gittim..doktorum protezlere eliyle muayene ederek iyice baktı ve hiç bir problem olmadığını söyledi...antibiyotik pomad verdi çok şükür ağrı sızı geçti ama dikkatli bakınca şekil bozukluğu görülebiliyor..ben pek takılmıyorum sadece sol göğüs ucumda var...bu konuda hepimiz titiz davranıyoruz ve hemen panik oluyoruz...ama inşallah bir sorun yoktur...iyi haberlerini bekliyorum
frezyamm fotograflarina baktim tam olarak bende de senin gogus ucundaki durumdan var. ama benim ki o kadar belirgin degil. doktorun ne dedi acaba onun icin?
evet canım o gördüğün çıplak fotoğrafımda çok belirgindi çünkü o fotoyu çektikten sonra muayene oldum ve krem kullandım şimdi o kadar derin bir görüntü yok..doktorum protezi sıkarak muayene etti dokuda geçici bir bozukluk gördü antibiyotik pomad verdi sızı şeklinde bir ağrım vardı çok şükür şimdi hiç bişeyim yok
ahh super cok cok gecmis olsun canim benimde sizlama oluo arada demek ki ole bisey olabilir. icime su serpildi valla :)
canım benim sonradan aklıma geldiben göğüs ucum için silikon aparat kullanıyordum..nadir kullanırım diye aldım havalar ısınır gibi olunca ince gömlek ve bluzlarda bi ara sıklaştırdım...doktoruma söylemiştim...göğüs ucumdaki problemi birazda ona bağladık..sen bu tarz bişey kullandınmı peki?
arkadaslar tekrar merhaba, haftasonu doktor kontrolume gittim. sag gogsumde kist varmis gogus protezim ile alakali olmadigini soyledi doktorum. elle muayeneye gore buyuk ihtimal sut kanallarinda olusan zararsiz bir kist dedi. ultrason istedi. bugun ultrason cektirecegim raporu doktoruma gonderecegim. ultrason sonucuna gore ufak bi operasyonlar kisti alabilir yada 6 aylik kontrollerle takip edebiliriz dedi. genel olarak protezlerimin durumu cok iyiymis kapsul vs bir aksilik yok. bu en azindan sevindirici bir durum. simdilik bende haberler bu kadar :)
çok geçmiş olsun canım...neyseki protezlerinde bişey yokmuş ..buda iyi bir haber kist operasyonu çok daha kolay bir şeybelki zamanla eriyip kaybolabilirde