Ameliyat sonrası cilt bakımı

damaged lemon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2020
2.812
7.679
Herkese merhabalar. Ameliyat olalı 1,5 ay oldu. Öncesinde bir cilt bakım rutini oturtmayı düşünüyordum ama ameliyat olunca askıya almaya karar verdim.

Aktif kimyasal içerikli serumlar kullanabilir miyim? C vitamini, retinol gibi. Cilt bakımına ameliyattan ne kadar süre sonra başlanabilir?

Burnumun üzerindeki deri sürekli soyuluyor. Çok bastırmadan temizleme jeliyle yıkayıp sonrasında gördüğüm derileri makyaj temizleme pediyle almaya çalışıyorum ama pek fayda etmiyor, bir türlü normale dönemedi. Çok da fazla siyah nokta oldu.

Burnumun üzerine krem sürmüyorum, güneş kremi sürüyorum sadece.

Ben de çok merak ediyorum. Sadece güneş kremi kullanıyorum bir de akşam onu yıkıyorum o kadar. Bir şey sürmeye korkuyorum.

uzun, sıcak bir duş alırken duş esnasında da sonrasında da tırnağımla bastırmadan soydum deriyi 2. ayımdan beri. benim de çok soyuluyordu, 4,5 ay oldu hala soyuluyor. bir şeyler sürmeye 3. ayda başladım. O zamana kadar sadece misellar su ile ya da gül suyu ile sildim duş sonrası. duşta dediğim gibi tırnağınla bastırmadan uzun uzun temizledim, kalanları da duş sonrası kulak çubuğu ile ve misellar sulu pedle. hala da aynı şekilde temizliyorum

Burnuna ilk 3 ay kimyasal içerikli ürünlerle, sert hareketlerle temizleme işlemi yapmamalısın canım. Zaten asitler, retinol gibi agresif ürünler yazın kullanılmaz. Eylül ayından önce asla retinol, peptide gibi içerikler kullanmamalısın.
İlk 3 ay burun derisini sadece yumuşak hareketlerle, yüz temizleme jeli ile temizleyebilirsin. Aynı özenle de durulamalısın. Ameliyat sonrası burnun için gülsuyunu tonik olarak kullanmak faydalıymış.
Orhan Murat Özdemir'in sayfasında burun üstü temizliği ile ilgili birçok soru cevap vardı. Bulamazsan göndereyim.

Temizleme jelinin içinde salisilik asit var, akne için. Bu problem olur mu acaba?

Salisilik asit yazın kullanılmamalı kuzum ama yıkama jelinin içinde çok az bir oranda vardır muhtemelen. Güneş kremini zaten aksatmıyorsun, sorun olacağını sanmam.
Bu arada güneş kremini ben evdeysem sürmüyorum. Evde de mi sürmeliydim acaba Pek güneş ışığında oturmuyorum ama, perdeleri kapalı tutuyorum.

Bu arada güneş kremini ben evdeysem sürmüyorum. Evde de mi sürmeliydim acaba Pek güneş ışığında oturmuyorum ama, perdeleri kapalı tutuyorum.
Güneş kremini evde de olsan sür :) Hele içeriğinde salisilik asit barındıran bir jel kullanıyorsan kesin sür. Ben home office çalışıyorum ama sabah rutinimin son ürünü hep güneş kremidir. 3 saatte bir de yenilerim.

3 saatte bir mi??? Unuturum bile ben onu ya. Ay moralim bozuldu bak şimdi. Bir şey olmuş mudur ki acaba?

Benim doktorum diyor ya, "Belki de güneş kremini az sürmüşsündür." Yok yahu, ben sürdüm de ne oldu? Aha yamuk yumuk burnum var. Ben burnun için değil, cilt bakımın için söylüyorum bunları. Bir de üst üste kullanılmaması gereken içerikler falan var. Onları anlatan görseller de gönderirim sana. Sen yaz aylarında mümkün olduğunca az ürün kullan. Eylülde başlarsın asitli masitli rutinlerine. Güneş kremini aksatma yeter. O zaten her şeye iyi geliyor damaged lemon

Çok teşekkür ederim... daha önce hiç denemedim bu markayı. Gratis, watsons gibi yerlerde var mıdır yoksa internetten mi almam lazım?

Çok teşekkür ederim... daha önce hiç denemedim bu markayı. Gratis, watsons gibi yerlerde var mıdır yoksa internetten mi almam lazım?
Oralarda yok canım. Eczanede de var galiba ama yanlış olmasın şimdi. Ben internetten alıyorum. Memnun kalacağından eminim çünkü benim de cildim yağlı. Kullanmaya başladıktan sonra yüzüm gözüm açıldı valla Tabii ben serumunu da kullanıyorum. Yarsın tatlım, güle güle kullan.

Çok teşekkür ederim.

Ben kükürt sabunuyla yıkıyordum çok fazla yağ ve siyah nokta kusuyordu cildim. Sadece burnumun üstüne elimde köpürtüp sürüyordum.

Ben hep cilt bakımı yapıyordum. Ameliyat dönemi boyunca 13. Gün bant çıkınca başladım tekrar. Makyaj bile yapabilirsin dedi doktorum. Ben hala yapışkanlara bile azar azar dokuna dokuna alıyorum ama güneş kremi sürdüğüm için yağ bazlı temizleyici daha sonra temizle jeli kullanarak temizliyorum. Yani burun derisini başka nasıl koruyacağız? Bir de mesela çok mu önemli gerçekten? Hani burnun oturacak şeklini etkiliyor mu? Eğrilik falan için yani bozulmaması için önlemlerden biri mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…