Amanyakl Pasta Yapmann ncelikleri Neler?

asunagi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2008
195
0
45
o ne güzel bi lezzet. ben çocukken teyzem yapardı.o tarifi aldım.aktardan amonyak ta aldım.daha yapmadım.sizin tariflerinizi öğrenmek istiyorum .bilen varmı

evet ben yapıyorum cok da güzel oluyor amonyaklı pasta isterseniz verebilirim

evet ya ben 2 ün önce yaptım ama beğenmedim güzel yapan biri varsa anlatsa ne güzel olur:))) bende çok seviyorum birinde yemiştim çok hoşuma gitti ama benim yaptığım hoş olmadı:KK43:((

amonyaklı pasta:

malzemeler:

1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı margarin (eritilecek)
1 çay bardağı şeker
1 tepeleme çorba kaşığı toz pastacı amonyağı
un
hazırlanması:

Malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 6 eşit parçaya bölerek buzdolabında 10 dk. dinlendirin.
Her bezeyi merdaneyle ince olarak açılacak. (24 yada 26 cm kadar)
Fırın tepsisini yağlamadan 6 adet hamuru teker teker 170 derecede pişir.
Pastanın yüzü hafif toz pembe olunca alıyorum. Pastalar amonyaktan dolayı fırını açınca gözleriniz yanabilir endişelenmeyin bisküvi kıvamında oluyor.

Kreması:

1 kg süt
5 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı pudra şekeri
8 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kakao
250 gr margarin
hazırlanması:

Margarin hariç tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişir.Piştikten sonra margarini ekle. (Pastanın kremasını daha bol sevenler 1,5 ölçü hazırlayabilir)
Pastanın bir parçası konulur üstüne kremadan dökülür daha sonra 6 adet parça aralarına krema sürülerek üst üste yerleştirilir.
En üstü ve kenarlarıda yine aynı kremayla kaplanır.
Buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.

pastacı amonyağını ilk defa duyuyorum.yeni birşey öğrenmiş oldum.deneyenler beğenmiş;ben denermiyim bilmiyorum, kötü bir kokusu olduğunu ve göz yaktığını öğrendim.ama zararı yokmuş tabi.bilgi ve tarif için teşekkürler.

X