- 10 Nisan 2015
- 721
- 916
- 103
- Konu Sahibi Tablodakideli
-
Ben diş teknikeriyim yani bahsettiginiz bu tur cekimlerde ve ameliyatlarda dr asiste ederim. Alt cenede şöyle birsey var tum sinirler mandubuler denen tek bir sinirden gecer bir kere tüm alt çenede agri hissetmeniz bu yüzden ikincisi keske 2 gün ilac kullandirip 3.gün cekim yapsalardi bunlari yasamazdiniz ve o bölge asla fircalanmaz ozellikle calistigim hekimler bunu belirtir oradaki yaradaki kan orada bir pihti olusturur o bir mukozaya döner ve o kan hücresi orayi koruyarak iyilestirir siz orayi her fircaladiginizda tekrar tekrar kanar ve süreç başa sararak enfeksiyon olur ve buda gecmeyen agridemek cift yastikla uyumak agrinizi biraz azaltir diye umuyorum ama hekiminiz bana kalirsa basta aona yanlis bilgi vermis size emin olun cok cok fazla iyi hekimlerle cerrahlarla calistim birisi marmara unurversitesinin dekan yardimcisi ve cerrahti sayisiz cekim yaptik asla böyle bir yol izlenmedi enfeksyon varken alt ustte beraber cekmeseydi keske birde normal bir surecte degimissiniz hastaymissiniz üzüldüm cok gecmis olsun umarim yardimci olmusumdur sizeMerhaba;
Ozellikle dis hekimi arkadaslar var ise onlarin cevap vermesini cok isterim, ancak ciddi tecrube sahiplerinin yorumlari da kiymetli olucaktir..
16 gun once influenza gecirdigim donem, dis agrim basladi. Hastalikla ilgili oldugunu dusunup 4-5 gun dayandim ama hastalik hafifleyip de dis agrim dinmeyince bir de ustune agri siddetlenimce dis hekimine gidip durumu anlattim.Rontgen cekilde ve alt ust kalan son iki 20liklerin cekilmesi gerektigini soyledi hekim. Enfeksiyon da varmis, o zaman antibiyotik kullanicam sanirim dedim (korkuyorum ve zaman kazanicaimi dusunuyorum tabi) cekime engel bir enfeksiyon degil dedi. Bir iki dakika icinde iki disimi de agrisiz cekti. Kanama olmadi hic, doktor bir sikintin var mi dedi kanla ilgili vs. Bildigim kadariyla yok dedim, kendisi kanatti bolgeyi pamugu koydu islem bitti. 3 gun sigara alkol yok dedi. Alkol kullanmiyorum, ama uc gun sigara icmemek zor dedim.
1 gun sigara icmedim, ertesi gun icos kullandim. Calkalama sicak soguk taneli yemekler vs yok. Dikkat ettim. Ama cekimin ertesi gunu dis fircasiyla cekim yapilan yere darbeler seklinde fircayi uygulamami soyledi, kanasin ki iyilesme cabuk olsun dedi. Bu asla aklima yatmasa da ikimci gun bunu da yaptim. Neyse gel zaman git zaman agri asla azalmadi. Aksine artti. 4-5 saatte bir arveles iciyorum. İlk uc gun agumentin. Uzerine bu arada influenzanin etkileri yine basladi azitro da kullandim. 7.gun yine gittim dis hekimine dayanamadim, biraz iltihap var dedi ama inemsiz dedi, serum fizyolojik ile temizledi. Yenek artiklari varmis cok az. Ust dis iyilesmis alttaki hayir. Alt cene daha uzun surebiliyor dedi. Dedim yani ne zaman gecer, ben surekli arveles iciyorum. Hekim rahat, gecer dedi.
12.gun oldu agri devam cok siddetli. Baska bi yere gittim. Bakti rontgen vs. İyilesmemis alveolit dedi. Temizledi, kalan agumentini de ic dedi gonderdi. 15.gun hala cok agriyor. Gece uykumdan uyanip agri kesici iciyorum. Fena. Alt cene kemigim, kulagim, basim, sol taraf mayin tarlasi, agridan gecilmiyor, kesici dislerime kadar agriyor. Cekimi yapana gittim bu kez, alveolit. Napicaz dedim? Temizledi kanatti, oraya jel gibi otlu bisiy tikti, alveogly sanirim adi gosterdi. Bunu vucut kendi halledicek sen cikwrmiycaksin dedi. Bu islemden sonra yasadigim agri carpi 100 filan oldu. Yaniyo agriyo aciyo garip bisiy. Bu rahatlaricak dedi. Sonra yine gel git vs bisiy demedi. Ne zaman gecicek, cvp yok. Yine dis cekimi sonrasi protokole devam mi dedim. Yok dedi normal devam et. Aksama dogru bi tik hafifledi ama hala cok agriyordu. Antibiyotik yazdi acik yara var ne olur ne olmaz kullan dedi. Midem hosaf ama bir de enfeksiyon iltihap cekemiycem diye yine basladim bir kutu agumentine. Aksam bir apranax fort ictim, bu kez onu yazdi. Midem nasil
Agriyor anlatamam mide koruyucu da icmeme ragmen. Olayin guzel yani su ki aksam saat 10 gibi ictigim apranax forttan sonra ilke kez gece ilac icmedim, gunduz 12.5’a kadar dayandim. Yani aslinda sanki agri daha dayanilabilir bir hale donuyor. Fakat hala cenem agriyor, hala diger dislem agriyo, kulak agrim bir tik azaldi.
Hekim arkadaslara sorum, bu ne kadar daha surecek sizce? Bu esnada dis fircalama sonra agiz calkalama serbest mi? Sizce bir kez daha bu alveoglye gerek olur mu?
Allah askina bu neden oldu yani daha once cektirdigim 20liklerden biri cerrahi islemdi, onda bile boyle bir sey yasamadim.
Digerinde hicbir sey yasamadim ki 5 saat anra sigara da icmistim.
Sezeryan sonrasindaki yasadigim agriyla neredeyse esit zorlukta bir surecti benim icin.
İki dis birden cekilmemeli miydi?
O cekime engel degil denilen enfeksiyon goz onunde bulundurulup cekim antibiyorik kullanimi sonrasi mi yapilmaliydi?
O bolge dis fircasiyla temas etmemeli miydi?
Gercekten bir degil de 3 gun ku sigara icilmemeliydi? Yemek mi yememeliydim? Bagisikligi dusmus olan bunyem mi neden oldu? Regl oldugum bir donemdi onun mu etkisi vardi?
Yani neden oldu? Ne zaman rahatliycam? Allah rizasi icin biri bana sevindirici rahatlatici bir haber versin
Ben dis teknikeriyim cerrahlari amelitlarda asiste eden kisiyim yani bir dr degilim ama emin olun hekiminizin yolu bastan itibaren yanlis enfeksyon varsa antibiyotik baslanir helede 20 yassa ve 2 gün kullanirsin 3 gün cekim olur sonra kalanina devam edersin 2. Cekim yapilan bolge asla fircalanmaz çünkü oranin oyilesmesini saglayan sey kanlanip pihriya dönüşür o bir mukoza olusturur ve buda orayi enfeksyondan koruyarak bir iyilesme yapar 3. Siz zaten hasta iken gitmissiniz zaten zor bir surecte bu cekimi erteleseydi keske her firca darbesiyle yeni bir kanama alani olusturup yaranin iltihaplanmasina neden olmanizi saglamis alt cene cekimi zaten zordur çünkü tüm sinirler mandubuler denilen tek bir yerden gecer bu tüm alt cenede agri hissetmenize neden olmis cok cok iyi cerrahlarla calistim sayisiz cekime girdim ama asla bu sekilde bir yol izleyen hekimle tanismadim siz cift yastik kullanin o agrinizi biraz hafifletir ve o bolgeye asla firca degdirmeyim cok gecmis olsunMerhaba;
Ozellikle dis hekimi arkadaslar var ise onlarin cevap vermesini cok isterim, ancak ciddi tecrube sahiplerinin yorumlari da kiymetli olucaktir..
16 gun once influenza gecirdigim donem, dis agrim basladi. Hastalikla ilgili oldugunu dusunup 4-5 gun dayandim ama hastalik hafifleyip de dis agrim dinmeyince bir de ustune agri siddetlenimce dis hekimine gidip durumu anlattim.Rontgen cekilde ve alt ust kalan son iki 20liklerin cekilmesi gerektigini soyledi hekim. Enfeksiyon da varmis, o zaman antibiyotik kullanicam sanirim dedim (korkuyorum ve zaman kazanicaimi dusunuyorum tabi) cekime engel bir enfeksiyon degil dedi. Bir iki dakika icinde iki disimi de agrisiz cekti. Kanama olmadi hic, doktor bir sikintin var mi dedi kanla ilgili vs. Bildigim kadariyla yok dedim, kendisi kanatti bolgeyi pamugu koydu islem bitti. 3 gun sigara alkol yok dedi. Alkol kullanmiyorum, ama uc gun sigara icmemek zor dedim.
1 gun sigara icmedim, ertesi gun icos kullandim. Calkalama sicak soguk taneli yemekler vs yok. Dikkat ettim. Ama cekimin ertesi gunu dis fircasiyla cekim yapilan yere darbeler seklinde fircayi uygulamami soyledi, kanasin ki iyilesme cabuk olsun dedi. Bu asla aklima yatmasa da ikimci gun bunu da yaptim. Neyse gel zaman git zaman agri asla azalmadi. Aksine artti. 4-5 saatte bir arveles iciyorum. İlk uc gun agumentin. Uzerine bu arada influenzanin etkileri yine basladi azitro da kullandim. 7.gun yine gittim dis hekimine dayanamadim, biraz iltihap var dedi ama inemsiz dedi, serum fizyolojik ile temizledi. Yenek artiklari varmis cok az. Ust dis iyilesmis alttaki hayir. Alt cene daha uzun surebiliyor dedi. Dedim yani ne zaman gecer, ben surekli arveles iciyorum. Hekim rahat, gecer dedi.
12.gun oldu agri devam cok siddetli. Baska bi yere gittim. Bakti rontgen vs. İyilesmemis alveolit dedi. Temizledi, kalan agumentini de ic dedi gonderdi. 15.gun hala cok agriyor. Gece uykumdan uyanip agri kesici iciyorum. Fena. Alt cene kemigim, kulagim, basim, sol taraf mayin tarlasi, agridan gecilmiyor, kesici dislerime kadar agriyor. Cekimi yapana gittim bu kez, alveolit. Napicaz dedim? Temizledi kanatti, oraya jel gibi otlu bisiy tikti, alveogly sanirim adi gosterdi. Bunu vucut kendi halledicek sen cikwrmiycaksin dedi. Bu islemden sonra yasadigim agri carpi 100 filan oldu. Yaniyo agriyo aciyo garip bisiy. Bu rahatlaricak dedi. Sonra yine gel git vs bisiy demedi. Ne zaman gecicek, cvp yok. Yine dis cekimi sonrasi protokole devam mi dedim. Yok dedi normal devam et. Aksama dogru bi tik hafifledi ama hala cok agriyordu. Antibiyotik yazdi acik yara var ne olur ne olmaz kullan dedi. Midem hosaf ama bir de enfeksiyon iltihap cekemiycem diye yine basladim bir kutu agumentine. Aksam bir apranax fort ictim, bu kez onu yazdi. Midem nasil
Agriyor anlatamam mide koruyucu da icmeme ragmen. Olayin guzel yani su ki aksam saat 10 gibi ictigim apranax forttan sonra ilke kez gece ilac icmedim, gunduz 12.5’a kadar dayandim. Yani aslinda sanki agri daha dayanilabilir bir hale donuyor. Fakat hala cenem agriyor, hala diger dislem agriyo, kulak agrim bir tik azaldi.
Hekim arkadaslara sorum, bu ne kadar daha surecek sizce? Bu esnada dis fircalama sonra agiz calkalama serbest mi? Sizce bir kez daha bu alveoglye gerek olur mu?
Allah askina bu neden oldu yani daha once cektirdigim 20liklerden biri cerrahi islemdi, onda bile boyle bir sey yasamadim.
Sezeryan sonrasindaki yasadigim agriyla neredeyse esit zorlukta bir surecti benim icin.
O cekime engel degil denilen enfeksiyon goz onunde bulundurulup cekim antibiyorik kullanimi sonrasi mi yapilmaliydi?
Gercekten bir degil de 3 gun ku sigara icilmemeliydi? Yemek mi yememeliydim? Bagisikligi dusmus olan bunyem mi neden oldu? Regl oldugum bir donemdi onun mu etkisi vardi?
Yani neden oldu? Ne zaman rahatliycam? Allah rizasi icin biri bana sevindirici rahatlatici bir haber versin
Merhaba;
Slm on dişimin arasında boşluk oluştu diş etim yukarı çekildi bu durumda napablirlerBen diş teknikeriyim yani bahsettiginiz bu tur cekimlerde ve ameliyatlarda dr asiste ederim. Alt cenede şöyle birsey var tum sinirler mandubuler denen tek bir sinirden gecer bir kere tüm alt çenede agri hissetmeniz bu yüzden ikincisi keske 2 gün ilac kullandirip 3.gün cekim yapsalardi bunlari yasamazdiniz ve o bölge asla fircalanmaz ozellikle calistigim hekimler bunu belirtir oradaki yaradaki kan orada bir pihti olusturur o bir mukozaya döner ve o kan hücresi orayi koruyarak iyilestirir siz orayi her fircaladiginizda tekrar tekrar kanar ve süreç başa sararak enfeksiyon olur ve buda gecmeyen agridemek cift yastikla uyumak agrinizi biraz azaltir diye umuyorum ama hekiminiz bana kalirsa basta aona yanlis bilgi vermis size emin olun cok cok fazla iyi hekimlerle cerrahlarla calistim birisi marmara unurversitesinin dekan yardimcisi ve cerrahti sayisiz cekim yaptik asla böyle bir yol izlenmedi enfeksyon varken alt ustte beraber cekmeseydi keske birde normal bir surecte degimissiniz hastaymissiniz üzüldüm cok gecmis olsun umarim yardimci olmusumdur size
Ben dis teknikeriyim cerrahlari amelitlarda asiste eden kisiyim yani bir dr degilim ama emin olun hekiminizin yolu bastan itibaren yanlis enfeksyon varsa antibiyotik baslanir helede 20 yassa ve 2 gün kullanirsin 3 gün cekim olur sonra kalanina devam edersin 2. Cekim yapilan bolge asla fircalanmaz çünkü oranin oyilesmesini saglayan sey kanlanip pihriya dönüşür o bir mukoza olusturur ve buda orayi enfeksyondan koruyarak bir iyilesme yapar 3. Siz zaten hasta iken gitmissiniz zaten zor bir surecte bu cekimi erteleseydi keske her firca darbesiyle yeni bir kanama alani olusturup yaranin iltihaplanmasina neden olmanizi saglamis alt cene cekimi zaten zordur çünkü tüm sinirler mandubuler denilen tek bir yerden gecer bu tüm alt cenede agri hissetmenize neden olmis cok cok iyi cerrahlarla calistim sayisiz cekime girdim ama asla bu sekilde bir yol izleyen hekimle tanismadim siz cift yastik kullanin o agrinizi biraz hafifletir ve o bolgeye asla firca degdirmeyim cok gecmis olsun
Capraz antibiyotik mevzusunu okumustum hocam ben de, ama kalkip da hekime boyle boyle bir yontem mi uygulasak diyemedim, hem saygisizlik olmasin diye hem de bu durumun tedavisinin antibiyotik olmadigini soyledi. Ben biraz acaba kullansam mi haniGeçmiş olsun. Diş hekimiyim. Öncelikle aynı anda iki dişin çekilmesi değil bu ağrınızı tetikleyen şey. İkisi de basit çekimler olmuş. Öncesinde antibiyotik kullanmanız belki bir nebze bu süreci daha rahat atlatmanıza sebep olabilirdi ama basit çekimler olduğu için normalde hastanın öncesinde antibiyotik kullanmasına gerek yoktur.
Bence bu ağrınızın sebebi vücut bağışıklığınızın düştüğü bir döneme denk gelmeniz,üstüne bir de sigara içmiş olmanız. Alveolit ağrısı hiçbir şeye benzemez. Çok şiddetli diş ağrısıyla gelip çekim yaptığımız hastaları özellikle uyarıyoruz sigara konusuna dikkat etmezsen bu diş ağrısından çok daha şiddetli bir ağrı yaşarsın diye.
Bu tarz durumlarda ikili antibiyotik yazınca hasta ancak toparlayabiliyor. Şu an 1000 mg lık bir antibiyotik kullanıyorsanız onunla birlikte 500 mglık bir antibiyotik daha yazıyoruz ve bu şekilde ancak rahatlıyor hasta.
Ben sigara içtim çekimden sonra bir şey olmadı tarzında çevreden yorumlar duysanız bile bu etkilenme derecesi kişiden kişiye değişebilecek bir şey olduğu için mutlaka sigara içilmemesi gerekiyor.
Bu arada fırça ile kanatma işlemi de muhtemelen tetikledi iyice. Malesef bazı hekimler arasında fikir ayrılıkları olabiliyor bazı konularda. Ben çekim bölgesine dokunulmaması gerektiğini düşünüyorum. Büyük çoğunluk da bu şekildedir.
2li antibiyotik ve gargara ile bir kaç günde iyileşeceğinizi düşünüyorum. Tekrardan geçmiş olsun
Dikis atilmadi. Basit cekim oldu. Yutmami gerektiricek bir kanamam hic olmadi. Cekimden sonra doktor kanama olmayinca kendisi kanatti. Sicak aoguk olayina dikkat ettim. Buz koy vs hic denmedi3,5 senedir ağız ve diş sağlığı hastanesinde görev yapmaktayım. Kesinlikle 1 hafta öncesinden diş çekimi yeri için enfeksiyon apse durumları için antibiyotik kullanmanız gerekirdi, 3 gün olmasa da 1 gün sigara içmemeniz gerekiyor. Üstelik açık yara ise diş fırçalanmış olması bunu doktorunuzun bunu söylemesi başlı başına yanlış. dikiş alımına kadar yani 1 hafta çalkalama dışında temas olmaması gerekir. Sıcak soğuk şeylerden uzak durmanız en önemlisi kan gelirse tükürme yapmamanız ve kanı yutmanız gerekiyor. Çekim sonrasında buz şart 5 dakika aralıkla orada tutulması gerekiyor. Antibiyotik kullanmadığınız için bu kadar ağrı olmuş muhtemelen. Çekim sonrası enfeksiyon oluşmuş diyip ilaç yazması çok saçma en başta yapmalıydı.
Gecmis olsun canim..Yazin 20lik diş cekimi yapildi
Diğer üçü hic çıkmadan cerrahi islemle alimisti ama ikisinde de dişleri.fircalama olmayack dediler. Yazin çekilen dis icin üç gün fırçalama dedi ve tükürme sigarada zaten pıhtılaşmayı bozmasın diye icmeyin diyorlar..
Her iki gunde kanatip temizledi.. of cok kotu. Ama her seferinde surec basa donmuyor mu.. nasil iyilesme oluyor.. ve cok uzun bir surec.. cok cok gecmis olsun.. bana da o bosluga alvelogy denilen bir madde yerlestirdi doldurdu boslugu. Gel git bisiy demedi.Merhaba bende 20 ilk diş çekimi sonrası alveolit geçirdim.
Benim çekimim çok uzun sürmüştü çekim sonrası akşamda ağrıdan kendimi kaybetmiştim.
Acilde bana doktor sana ne yapmışlar böyle demişti antibiyotik vermişti.
Sonrası kabus…
Geçmeyen ağrılar 6 saatte bir neredeyse ağrı kesiciler.
Sonra tekrar gittim diş hekimime alveolit olmuşsun dedi.
Orayı 2 günde bir düzenli olarak kanatıp temizledi bu süreç azaltarak 3 hafta devam etti sonra azalarak geçti.
Benimde sol alt dişimdi
Hocam bir de o bosluga yerlestiedigi alvelogy orada kalmaya devam edicek diil mi? Yani onu cikarip temizleme vs gibi bir seyi bir daha yapar mi sizce?Geçmiş olsun. Diş hekimiyim. Öncelikle aynı anda iki dişin çekilmesi değil bu ağrınızı tetikleyen şey. İkisi de basit çekimler olmuş. Öncesinde antibiyotik kullanmanız belki bir nebze bu süreci daha rahat atlatmanıza sebep olabilirdi ama basit çekimler olduğu için normalde hastanın öncesinde antibiyotik kullanmasına gerek yoktur.
Bence bu ağrınızın sebebi vücut bağışıklığınızın düştüğü bir döneme denk gelmeniz,üstüne bir de sigara içmiş olmanız. Alveolit ağrısı hiçbir şeye benzemez. Çok şiddetli diş ağrısıyla gelip çekim yaptığımız hastaları özellikle uyarıyoruz sigara konusuna dikkat etmezsen bu diş ağrısından çok daha şiddetli bir ağrı yaşarsın diye.
Bu tarz durumlarda ikili antibiyotik yazınca hasta ancak toparlayabiliyor. Şu an 1000 mg lık bir antibiyotik kullanıyorsanız onunla birlikte 500 mglık bir antibiyotik daha yazıyoruz ve bu şekilde ancak rahatlıyor hasta.
Ben sigara içtim çekimden sonra bir şey olmadı tarzında çevreden yorumlar duysanız bile bu etkilenme derecesi kişiden kişiye değişebilecek bir şey olduğu için mutlaka sigara içilmemesi gerekiyor.
Bu arada fırça ile kanatma işlemi de muhtemelen tetikledi iyice. Malesef bazı hekimler arasında fikir ayrılıkları olabiliyor bazı konularda. Ben çekim bölgesine dokunulmaması gerektiğini düşünüyorum. Büyük çoğunluk da bu şekildedir.
2li antibiyotik ve gargara ile bir kaç günde iyileşeceğinizi düşünüyorum. Tekrardan geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?