Altlı üstlü oturmak

Çok az bir süre kaldık orda. Evim ayrıyken sınırlarımı gösteriyordum. Çağırdığında müsait değilsem açıkça dile getirip gitmiyordum. Belki geri dönersem daha farklı olur kendimi neden şuan sıkıntıya düşürüyorum gideyim diye de tereddüt ediyorum, bilemiyorum...
Eğer aile apartmanına dönerseniz, bir yere gitseniz dedikodunuz döner, annesi eşinizin kafasını doldurabilir. Daha önce her şeyde onlardan izin alıyormuşsunuz. Yine baskı yaparlar. Bu da evliliğinize ve psikolojinize zarar verebilir.

Merhaba bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum. Beş yıldır evliyim. Eşimin aile apartmanında kendi dairesi var. İlk evlendiğmde birkaç ay orda kaldık. Ama benim için gerçekten zordu. Kendime ait bir özelim hiç yoktu, her şeyde eşimin anne babasından da izin almak zorundaydım ve kaynanam gerçekten çok titiz biri ona uyum sağlamakta çok zorlanıyordum. Neredeyse bütün günüm temizlikle ev işiyle geçmiş oluyordu.
Birkaç ay sonra evi ayırdık, kiraya çıktık. Özellikle son zamanlarda artık ekonomik olarak çok zorlanmaya başladık. Üstelik kaç tane ev değiştirmek zorunda da kaldık. Kendi dairemizi de kiraya veremiyoruz.
Eşimin ailesi kendi evimize dönmemiz için çok ısrar ediyorlar son zamanlarda. Çok kararsızım bu konuda. Kendi evimize dönmeli miyiz? Altlı üstlü yaşamak bana korkunç geliyor. Özlerinde çok iyi insanlar, hiçbr problemim yok. Beni de çok severler ama karakter uyuşmazlığı ve gelenek görenek sorunları çok var. İlk aylardaki gibi onlara bağlı yaşamak istemiyorum. Bunları dile getirince bize teminatta veriyorlar eskisi gibi olmaz diye ama bu sözlerine de güvenemiyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum? Bu sefer kesin çizgilerimle ve sert tavırla dönmeli miyim...
Kirada kalmaya devam edin. Geçimde çok zorlanıyorsanız ek gelir elde edecek şeyler düşünün.

Maddi sıkışıklık elbet bir gün biter ama giden psikoloji ve sağlık bir daha geri gelmez.

Merhaba bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum. Beş yıldır evliyim. Eşimin aile apartmanında kendi dairesi var. İlk evlendiğmde birkaç ay orda kaldık. Ama benim için gerçekten zordu. Kendime ait bir özelim hiç yoktu, her şeyde eşimin anne babasından da izin almak zorundaydım ve kaynanam gerçekten çok titiz biri ona uyum sağlamakta çok zorlanıyordum. Neredeyse bütün günüm temizlikle ev işiyle geçmiş oluyordu.
Birkaç ay sonra evi ayırdık, kiraya çıktık. Özellikle son zamanlarda artık ekonomik olarak çok zorlanmaya başladık. Üstelik kaç tane ev değiştirmek zorunda da kaldık. Kendi dairemizi de kiraya veremiyoruz.
Eşimin ailesi kendi evimize dönmemiz için çok ısrar ediyorlar son zamanlarda. Çok kararsızım bu konuda. Kendi evimize dönmeli miyiz? Altlı üstlü yaşamak bana korkunç geliyor. Özlerinde çok iyi insanlar, hiçbr problemim yok. Beni de çok severler ama karakter uyuşmazlığı ve gelenek görenek sorunları çok var. İlk aylardaki gibi onlara bağlı yaşamak istemiyorum. Bunları dile getirince bize teminatta veriyorlar eskisi gibi olmaz diye ama bu sözlerine de güvenemiyorum. Ne yapmalıyım bilmiyorum? Bu sefer kesin çizgilerimle ve sert tavırla dönmeli miyim...
Peynir ekmek, makarna yerim de her akşam da bunu kabul etmem.

Çok az bir süre kaldık orda. Evim ayrıyken sınırlarımı gösteriyordum. Çağırdığında müsait değilsem açıkça dile getirip gitmiyordum. Belki geri dönersem daha farklı olur kendimi neden şuan sıkıntıya düşürüyorum gideyim diye de tereddüt ediyorum, bilemiyorum...
Ekonomik olarak zorlanıyorsanız geçin oturun derim o zaman nasıl sınır çizdiyseniz yine çizersiniz madem kira sizi zorluyor yapacak birşey yok.

Sizin de kendinize ait apartmanınız olsa siz de satmak istemezsiniz calışıp cabalayıp ev almışsınız satmak ister misiniz.

Israrla dönmenizi istemeleri bile sizin fikirlerinize saygı duymadıklarını gösterir.

Mesele iyi niyet kötü niyet değil, onların normali sürekli mıç mıç olmak,gelmek gitmek. Kötü niyetten değil yani öyle görüp öyle yetiştikleri için.

Ha bu duruma alışırım,geniş aile severim, çocuğu birlikte büyütme fikrine sıcağım, yeterki kira vermeyelim katlanırım derseniz deneyebilirsiniz tabi. Ama sınır koyarım derseniz gülerler :))

Kira gerçekten bu zamanda büyük bi gider kalemi. Ama yarın öbür gün çocuğunuz olunca kendi sınırlarınızı koyamayacaksınız. Sırf bu bile benim için gitmeme sebebi. Onlara bi akraba gelse çat kapı hadi sizde de bi kahve içelim diyecekler evde yokum diyemeyeceksiniz. Uzar gider liste. Ben olsam gitmezdim.

Ben yaşadım. Farklı bir şehirde yaşıyorduk kayınpederim erkek kardeşi ile ikiz daire sahibiydi. Çatı katını bize yapmışlardı mutfak banyo koltuk yatak vs küçük bir ev vardı ama fatura vs ortak. Yanında da diğer daire 😂 bu şehire gelirken eşyalarımızı satmıştık ve ev yaptırıyorduk. O ara farklı eve geçecektik ama kiracı çıkmadı. Ev tutmak yerine geçtik oturduk. Kayınpederim iyidir oldukça kafadengi anlayışlı bi adam. Bir de karısı var üvey kaynana çok iyi birisi. Karışmazlar etmezler ama yine olmadı. Misafiri geliyor aşağıya in. O oluyor in. Sevişmeye bile çekince var. 6 7 ay orada 2 3 ay köy evinde yaşadıktan sonra evime geçtim de rahatladım. Tek motivasyon buydu nasılsa gideceğiz

Kendiniz zorlukları gormussunuz zamanla bu zorluklar artabilir.Ben olsam donmezdım.

Calisiyormusunuz siz?

Eger calisiyor iseniz gecmeyin oraya.
Mecburi, calissanizda gecinmek zor ise belki idare edilir. Fakat sınır koymakda iyi olmalisiniz. Yoksa basiniz cok agrir.

Aile apartmanındaki evi satmasına izin verilmeyen bir aile dinamiğinde hayatta kalabileceğinizi size düşündüren ne ?
Aile apartmanındaki ev kendisinin değil nasıl satsın veya kiraya versin ki? Bu sitede gördüğüm bir şey: gelinler kayın ailesine ait olan evlere benim evim diyor. Halbuki o evde maddi veya manevi hiçbir emekleri yok. Konu sahibinin aile apartmanındaki dairemiz dediği ev tapusu kayın ailesine ait olan ve sadece kullanabilirsiniz diye izin verdikleri bir ev. Kv ve kpnin ölümünden sonra da konu sahibinin eşi ve kardeşlerine kalacak. Yani hiçbir halükarda konu sahibinin evi değil orası.

Aile apartmanındaki ev kendisinin değil nasıl satsın veya kiraya versin ki? Bu sitede gördüğüm bir şey: gelinler kayın ailesine ait olan evlere benim evim diyor. Halbuki o evde maddi veya manevi hiçbir emekleri yok. Konu sahibinin aile apartmanındaki dairemiz dediği ev tapusu kayın ailesine ait olan ve sadece kullanabilirsiniz diye izin verdikleri bir ev. Kv ve kpnin ölümünden sonra da konu sahibinin eşi ve kardeşlerine kalacak. Yani hiçbir halükarda konu sahibinin evi değil orası.
Gene sorum aynı konu sahibine , bu aile dinamiği içinde hayatta kalmayı nasıl düşünüyor ?

Çocuğunuz varsa onu yetistireeceginuz şekle kadar karışırlar evde sesiniz yukselme ihtimaliniz yok gezme alisveris vs hersey ortada iki güne bir birlikte yenilen yemekler misafir geldiğinde zorunlu kv ye geçme dahasını da sayabilirim ise girip ev alana kadar çalışın aile apartmanı = zorunlu bosanma şuan verilen sözlerin hiçbi gerçekligi yok köprüyü gecene kadar ayiya dayi diyolar o eve gidince sıkıntı yasadiginda esin suan ne derse desin o zaman geldiğinde napayim elin evine kira mi odeyelim der sinir hastasi da siz olursunuz

Aile apartmanı zor ama herşey size bağlı. İlk zamanlarki acemiliğiniz yoktur. Sınır çizmeyi zamanla öğrenmişsinizdir diye umuyorum. İnşallah çalışıyorsunuzdur buda bir + etken olabilir. Birde hayır demeyi öğrenin. Bir dersin iki dersin gerekirse tartışır kavgada edersin. Kendi evin varken kira zor tabi. İnşallah rahata erersiniz

daha az yerim, daha az gezerim, gerekirse üst baş almam alışveriş yapmam ama kafam rahat olur özgür olurum. bana hiç karışmasalar bile kaynanamlarla asla aynı apartmanda yaşamam. sinir olurum. her şeyleri bana batar. ister istemez sağa sola giderken görürler sorarlar ne bileyim her şeyleri bana batar. yemektir ikramdır götürmek zorunda kalırım. özel günlerde gelip gitmeleri zaten kolay. her fırsatta gelmek isterler asla kabul edemem.

Back
X