• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altın i burma bileziğe çevirmek karlı mi ?

elifnurbeyza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2022
8.714
4.447
103
31
Bekarken birikimim var.Annemden kalanlar var.Kendi ailemin nisan hediyesi olan tamamen kendi kazancım ve bana gelen hediye.Simdi ben bekarken de istedim.Babam tel takıyorlar satınca değeri olmaz diye karşı çıkti.(Burada eşimi karistirmayin ben onunla tanışmadan önce de birikim yaptım.)

Yazı içeriğini tam anlayamadım ama konu başlığına cevap olarak;
Gram- çeyrek gibi altınlarınız var ise bileziğe çevirmek kârlı değil. Sat- al zararı olur. Özel bir sebebi yoksa olduğu gibi kalsın.
Ne biliyim hevesim var.Pek bu işlerden anlamam geri kaldım.Babam otoriter birisi gider kimseye güvenmez.Tanidik kuyumcudan altın alır.Bende yanında gidip görürsem anca.

Tabii ki zarar edersin, dursun köşede. Evlenicen zaten kaynanandan iste burma bilezik
.seninlileri bozdurma sakin.
Hatta düğünde de ailen takmasın, hatta o parayı bankaya yatir.
Zor gün parası yap.Boşanma aşamasında lazım olur toplu para. Kimseye minnet etmeden seni biraz gecindirir.

Tabii ki zarar edersin, dursun köşede. Evlenicen zaten kaynanandan iste burma bilezik
.seninlileri bozdurma sakin.
Hatta düğünde de ailen takmasın, hatta o parayı bankaya yatir.
Zor gün parası yap.Boşanma aşamasında lazım olur toplu para. Kimseye minnet etmeden seni biraz gecindir

Kv açık açık takacagini alacağını söyledi.Altinlarimi alırım dedi.Al dedim.Benim annemin babama hediyesi olanlar var babam birazını aldı.Annemin altinlarindan miras diye bana bıraktı.Annemden kaldı diye bunları bilmiyor.

Burma bilezik te de mi
Şöyle düşün,
"Nakit param var, bilezik almak istiyorum. Hangisi en zararsız olur?" Şeklinde sormuş olsan, burma bilezik derim. İşçiliği azdır.

Ancak sizin zaten altınlarınız varmış. Altını altın ile değiştirirken bir zararınız olur.
İki ihtimal olur.
1. Çeyrek altın var diyelim. Çeyrek altının bozdurma değerinden bozarlar. Sonra bilezik alırken bozdurma fiyatından değil, satın alma parasından hesaplarlar. (Bozdururken ve satın alırken fiyat farklı ya onu kastediyorum)
Kuyumcudan çeyrek altın almış olsan, 5 dakika sonra bozdurayım desen daha düşük fiyata verirsin, zarar eder. Bu gibi.

2. Bazı kuyumcular al-sat ile kişiler çok zarara girer diye, direkt sat - al mantığı ile değil " değişim farkı" diye uydurdukları bir fiyat ile değiştiriyorlar ama daha uyguna denk geliyor 1.ihtimale göre.

Sen düğün için kullanacaksan ve uzun soluklu kenarda tutacaksan değiştir tabi.

Ama en zararsız olan şeyler çeyrek, gram gibi altınlardır.

Ya kaynanan elaleme gösteriş icin taktiği altinlari geri alacak. Böyle berbat aileye gdiiyorsun, mutsuz ve pişman olacagin yüzde yuzelli belli. Bir de burma bilezik mi takacaksin annenin mirasıni? Kaynanan diş taktirirken,kocan araba alirken o bileziğin kuş olur uçar.
Kimseye altınindan bahsetme bile-guvenli şekilde sakla..sakin babana teyzene de verme. Bugün sana evlenme kızım demeyen insanlar yarın sen karı koca hayatı yasadiktan sonra asla boşanmana destekçi olmazlar. O yüzden altınlarını vermez,adama seni muhtaç ederler.kendin sakla.ya kasa kirala ya Kuveyt Türk'e git normal altın ver altın hesabı acsinlar

Ya kaynanan elaleme gösteriş icin taktiği altinlari geri alacak. Böyle berbat aileye gdiiyorsun, mutsuz ve pişman olacagin yüzde yuzelli belli. Bir de burma bilezik mi takacaksin annenin mirasıni? Kaynanan diş taktirirken,kocan araba alirken o bileziğin kuş olur uçar.
Kimseye altınindan bahsetme bile-guvenli şekilde sakla..sakin babana teyzene de verme. Bugün sana evlenme kızım demeyen insanlar yarın sen karı koca hayatı yasadiktan sonra asla boşanmana destekçi olmazlar. O yüzden altınlarını vermez,adama seni muhtaç ederler.kendin sakla.ya kasa kirala ya Kuveyt Türk'e git normal altın ver altın hesabı acsinlar
Babamda durmasının sebebi şu.Eger kendi üzerimde olursa o benden alınabilir.Birde babam ev alsın istiyorum.Babami ikna etmeye çalışıyorum.Biz dedemin evinde oturuyoruz.Ben evlenince babam 2+1 eve taşınicak.Toki tarzında.Akrabaya para kaptırdı.Biraz bize borcu olan akrabamız vardı.O ödedi.Emekli ikramiyesi kul oldu babamın.O kişi de hapse girdi çıktı önüne gelene borç yapmis ödemedi borcunu babama.Bende ev almasını istiyorum.Dedemin evi satılacak hazır bende de altın varken ev al diyeceğim babam 57 yaşında bugüne kadarki tek malvarlığı iki kez araba aldi.Sana ev alicam dedi.Bende ben istemiyorum kaynanam çöker dedim.Hak verdi.Destek olursan alırım dedi.Ev aldırmaya uğraşıyorum egerki ev alırsa rahat eder.İleride bana kalır.Ben olmazsam torununa kalır.ayrica ev almazsa hem benim düğün borcumu ödeyecek hemde kira haksizmiyim ev al demekte ısrar etmekte.

Şıkıdım şıkıdım bilezik takıp gezme niyetiniz yoksa ve bahsettiğiniz altın, ziynet eşyası değilse, zarar edersiniz tabii ki.

Back