- 11 Nisan 2022
- 1.224
- 1.024
- 25
Merhabalar, maaşımdan artan az bir miktarı bir şekilde değer kaybetmeden elimde tutmak istiyorum. Türk Lirası olarak kaldığında maalesef ki her geçen gün değer kaybediyor. Üniversiteye giderken hem çalışıp hem okuyordum ve artan param ile altın alıp saklıyordum. Bunun iyi bir seçenek olduğunu düşünüyordum ancak o yıllarda yaptığım o kadar birikim yaşanan depremde annemin ağır hasarlı evinde kaldı ve bir kısmını çıkartsam da bir kısmı evin yıkılması ile toz oldu. Aslında biraz biriken para önemli bir miktar da kredi ile araba alma hayalleri kuruyordum ancak memur maaşı ile bu hayal olarak kalacakmış gibi görünmeye başladı. Şimdi altın hesap açıp çalıştığım müddet boyunca maaşımdan artan küçük bir miktarı oraya yatırmak istiyorum ama bu konuda çok bilgisizim yani bu tür şeylerden hiç anlamıyorum. İnternetten araştırıyorum ancak sürekli bunun kuyumcudan alınan altın ile kıyaslandığında çok zarar ettiren bir yöntem olduğu makas aralığının fazla olduğu falan yazıyor. Bu konuda basit tanım ile bana biraz bilgi vermeniz mümkün mü? Bir de hangi bankadan hesap açmak en iyi seçenek olur, anlayan bilen var mıdır?