Kızlar merhaba,
Allah izin verirse Ekim 2013 veya mayıs 2014te düğünümüz olacak diye planladık, benim atanma durumuma bağlı olduğu için en iyi ihtimalle bir sene daha var.
Fakat altın fiyatları almış başını gidiyor, daha benim babamın haberi yok yani sözlü değiliz ama erkek arkadasım bu zaman içinde her ay bir altın alarak maaşını değerlendirmek istiyor, çünkü ailesinin maddi durumu pek iyi değil, babası vefat edeli çok oldu, annesine de hadi bize on bilezik bir set bilmem ne bilmem ne al diyecek halimiz yok. Öte yandan ben evin tek kızıyım ve bu yazdıklarımı annem fazlasıyla isteyecektir açıkçası ben de az olsun istemiyorum, her neyse..
Şimdi erkek arkadasım her ay 650-700 TL civarında bir parayı altın için ayıracak evlenene kadar , yalnız altın işlerinden pek anlamıyoruz ayarından gramından vs
Üç gün önce bir kuyumcuya gittik iyice kafamız karıştı, yanımızda bir bilen de yok, sizden fikir istiyorum
Biz şimdi şu tam altınlardan hani şuan 640 civarı olanlardan alsak her ay, düğünden hemen önce onları verip gramı kadar bilezik alabiliriz miyiz? veya kuyumcu bize bir bilezik gösterdi 22 ayar sekiz gram falan galiba bundan bu ay alsanız , önümüzdeki ay getirirsiniz bir üst modeliyle değiştiririz gram farkını ödeyince dedi, bu erkek arkadasıma çok mantıklı gelmiş ama aldığımız şeyi aynen geri verebiliyor muyuz ki? bana bu pek mantıklı gelmedi
Ayrıca ben kuyumcuya bir üst modeliyle değiştirirsiniz dediğinde, niye değiştirelim bu da takılmaz mı düğünde dedim, Adam da siz şimdi kendiniz gelmişsiniz ama ailelerle gelince onlar şu olmaz şu olur vs diye karışırlar hep görüyoruz bunları dedi
sizce bir nasıl bir bilezikle baslayalım, düğünde kaç gramlık bilezikler takılması gerekiyor ki? ya da simdiden altın almak değil de bankaya para mı atmak mantıklı ?