• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

altın biriktirmeye başladık, fikirlerinize ihtiyacım var

vegann

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2010
847
275
123
Diğer
Kızlar merhaba,
Allah izin verirse Ekim 2013 veya mayıs 2014te düğünümüz olacak diye planladık, benim atanma durumuma bağlı olduğu için en iyi ihtimalle bir sene daha var.
Fakat altın fiyatları almış başını gidiyor, daha benim babamın haberi yok yani sözlü değiliz ama erkek arkadasım bu zaman içinde her ay bir altın alarak maaşını değerlendirmek istiyor, çünkü ailesinin maddi durumu pek iyi değil, babası vefat edeli çok oldu, annesine de hadi bize on bilezik bir set bilmem ne bilmem ne al diyecek halimiz yok. Öte yandan ben evin tek kızıyım ve bu yazdıklarımı annem fazlasıyla isteyecektir açıkçası ben de az olsun istemiyorum, her neyse..

Şimdi erkek arkadasım her ay 650-700 TL civarında bir parayı altın için ayıracak evlenene kadar , yalnız altın işlerinden pek anlamıyoruz ayarından gramından vs
Üç gün önce bir kuyumcuya gittik iyice kafamız karıştı, yanımızda bir bilen de yok, sizden fikir istiyorum
Biz şimdi şu tam altınlardan hani şuan 640 civarı olanlardan alsak her ay, düğünden hemen önce onları verip gramı kadar bilezik alabiliriz miyiz? veya kuyumcu bize bir bilezik gösterdi 22 ayar sekiz gram falan galiba bundan bu ay alsanız , önümüzdeki ay getirirsiniz bir üst modeliyle değiştiririz gram farkını ödeyince dedi, bu erkek arkadasıma çok mantıklı gelmiş ama aldığımız şeyi aynen geri verebiliyor muyuz ki? bana bu pek mantıklı gelmedi

Ayrıca ben kuyumcuya bir üst modeliyle değiştirirsiniz dediğinde, niye değiştirelim bu da takılmaz mı düğünde dedim, Adam da siz şimdi kendiniz gelmişsiniz ama ailelerle gelince onlar şu olmaz şu olur vs diye karışırlar hep görüyoruz bunları dedi

sizce bir nasıl bir bilezikle baslayalım, düğünde kaç gramlık bilezikler takılması gerekiyor ki? ya da simdiden altın almak değil de bankaya para mı atmak mantıklı ?

Canım merhaba

hayırlı olsun Allah gönlüne göre verir inşallah.

ben evliyim ve bu ailelerle birlikte altın alışverişini yaşadığım için kuyumcunun dediği bir üst modeli alırsın lafına katıldım. çünkü o alışveriş sırasında kız annesi daha iyi olsun erkek annesi keseme uygun olsun diye düşündüğünden siz arada kalıyorsunuz.

nese bence 8 gramlık almak yerine cumhuriyet altını alın düğünden önce bozdurur istediğin gramda bileziği alırsın. çünkü 8 gram bana az gibi geldi hani hediyelik gibi durur o da annenin hoşuna gitmez. mümkün olduğunca çeyrek yada cumhuriyet tarzı altınları alın hem bozdururken fazla kaybın olmuyor.

bide eğer bilezik alacaksanız işçiliği olmayanlardan istiyorum deyin. çünkü kuyumcu 8 gramı verir bi sonrakine getirin daha fazla gramlı alırsınız diyor ama işliği varsa aldığınız bileziğin onu sizden çıkarır siz zarar edersiniz.

öle işte cnm uzun oldu biraz ama aklında bulunsun istedim.

eğer nişanlının annesi benden habersiz alındı falan diye surat yapmayacaksa 10-12 gr civarında beğendiğin bi model bilezik al. paranız oldukça da onun aynısını alırsınız. çünkü bozdurunca zarar edersiniz ona gerek yok bence set içinde altı boş geniş setlerden seçmeye çelış gr az ama geniz duruyorlar aileniz de beğenir. 8 gr bilezik biraz az canım benim bilezikler on tane 13-15 gr arasında değişiyordu. zaten aynı modelin işlenmesine göre 1-2 gr fark da oluyor .

slm

bende 5 yıl önce evlendim ve arkadaşında dediği gibi altın bakmaya ailelerle gidiyorsun ve her kafadan bir ses çıkyor benim annem 20 gr dan aşşağı olmicak dedi (arızadır biraz) :)ve dediğinide yaptırdı :) seninkide bu tarz bişey isticek tipte bir anneyse bence altın alın vakti saati gelince bozdurur bilezik alırsın. ve bi tavsiye kuyumcuların aklına uymayın onlar nasıl gazlicağını şaşırıyo insanı. her yıl yeni bi model çıkıyo beğendiğin gibi alırsın ben şimdi bakıyorum da nasıl beğenmişim bunları diyorum satsanda zarar ediyosun kıyamıyo insan. yada ayda 700 lira ayırdıysa 2 ayda bir istediğin gibi bi bilezik alabilirsin hem satmazsın zararda etmezsin:)

Birikiminizi gram altın olarak yapın. Böylece arada işçilik farkı ödemezsiniz. Tam altını bozdurduğunuzda hurda altın sayıldığı için işçilik düşülüyor, ancak 24 ayar gram altında öyle bir sorun yok, en son evlenirken değiş tokuş yaparsınız gramı kadar bilezikle...

Back