Altımdaki kemikler ayrılacak gibi!!!

felisimfelis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2009
1.634
5
Herkese merhaba, 25. haftayi doldurdum bugün. Ancak dünden beri, sabah kalkınca veya uzun süre oturduktan sonra yürüdüğümde alt eklemlerimde ağrı hissediyorum 10-15 dakika boyunca her adımımda hissettiriyor. Sanki balerinler gibi bacaklarımı sonuna kadar açmışım ve saatlerce öyle kalmışım gibi!!!! Benzer şeyler yaşayan var mı? Endişe etmeli miyim? Doktoruma hala ulaşamadım, yarın tüm tahlilleri yaptırıp sonuçlarla birlikte gideceğim. Lütfen yardım edin!!!

felisim geçmiş olsun bitanemmm....bende fazla yürüyünce belimde ve rahim altında acaip bir ağrı hiissediyorum hatta sanki rahmim düşecekmiş gibi hissediyorum...:KK43:en son gittiğimde dr. sormuştum...rahim genişlediği ve bebek baskı yaptığı için demişti.....
inşlah canım birşey çıkmaz dr.dan gelince yazarsan sevinirim.....

canım bence normal dar bir yapın varsa biraz daha yoğun hissedebilirsin ağrıları vücudun kendini hazırlıyor uzun süre aynı pozisyonda kalma ama yine de mutlaka doktoruna danış 2008 annesiyim ben

Herkese merhaba, 25. haftayi doldurdum bugün. Ancak dünden beri, sabah kalkınca veya uzun süre oturduktan sonra yürüdüğümde alt eklemlerimde ağrı hissediyorum 10-15 dakika boyunca her adımımda hissettiriyor. Sanki balerinler gibi bacaklarımı sonuna kadar açmışım ve saatlerce öyle kalmışım gibi!!!! Benzer şeyler yaşayan var mı? Endişe etmeli miyim? Doktoruma hala ulaşamadım, yarın tüm tahlilleri yaptırıp sonuçlarla birlikte gideceğim. Lütfen yardım edin!!!

canım aynı sorun bende 1 haftadır var.bacağımı kaldırıp arabaya binemiyorum.merdiven çıkarken,yürürken alttan sancı gibi oluyo hatta bu yüzden dün acile gittim.doktor alttan parmağıyla baktı mafoldumbenaçılma varmı diye , nst'ye bağladı,ultrason çekti hepsi iyi çıktı.rahmin ve bebeğin büyümesinden kaynaklıyo dedi.

canım bunların hepsi normal benim 2. gebeliğim oldugu için önceden bildiğim için endişe etmiyorum.. çünkü artık bebekte rahimde kendini doğal olarak doğuma hazırlıyor. şu an bende 26.dayım artık bebişlerimizin başı aşagıda ve kilosu arttıkça baskı dahada fazlalışcak.. ilewrleyen aylarda daha fazla baskı hissedeilirsiniz.. korkacak bişey yok bu doğal bi süreç. vücut kendini doğuma hazırlıyor. ama bi öneri çok yoruldugunuz zamanlarda bacaklarınızı mümkün oldugunca altına bişey koyup yükseltin. bu pozisyonda enaz bi yarım saat dinlenin faydasını görüceksiniz. ağır iş yapmayın koltuk çekmeyin.yüksege uzanmayın.. benim şu an resmen şeyim dışına çıkacak gibi bide zaten bebek aşagıdaydı.. neyse canlarım kolay gelsin hepimize

Teşekkür ederim. Bugün tahlillerimi ve şeker yüklemesini yaptırdım, yarın öğleden sonra neticelerle gidiyorum. Dün kendi problemimle ilgili olarak ufak bir araştırma yaptım, tabii yine de doktora soracağım. Benzer şikayeti olanlar için aşağı ekledim:

Tıbbi açıklama: Hamileliğin başlangıcında relaxin, yeni kan damarlarının oluşumuna yardımcı olur. Böylece yeni döllenen yumurta için en uygun ortamın oluşmasını sağlar. Hamilelik geliştikçe serviksin (dölyatağı boynu) ön tarafında bulunan ve normalde sabit olan symphysis pubis (Kalça kemiklerinin önde çatı kemiği bölgesinde birleştiği çatı eklemi) adlı eklemin gevşemesini sağlar. Bu sayede bebeğiniz pelvisten daha kolay çıkarak dünyaya gelir. Symphysis pubis ekleminiz gevşedikçe, pubik (Karnın ön bölümünde, kalça kemiğinin alt kenarı ile dış cinsel organların üst kenarı arasında kalan kıllarla kaplı bölge) kemiğinizde keskin sancılar duyabilirsiniz. Eğer ağrılara dayanamıyorsanız mutlaka doktorunuzla görüşmelisiniz.

Neden iyidir?: Bebeğin normal yolla doğumunu kolaylaştırır.

Neden sıkıntı yaratır?: Pubik bölgesinde ağrı hissine neden olur. Bu nedenle yüksek topuklu ayakkabılarınız üzerinde, gece boyunca dans etme arzunuzu ertelemeniz gerekir. Bir de zorlu sporlar yapmaktan kaçınmalısınız.

canım ben 2008 ekim annesiyim.bende hamileliğimin sonuna kadar bu ağrıyı yaşadım.bende herkese sorardım kimsede yoktu öyle bişey.doktorumda normal diyordu endişe etmiyordum ama çok sıkıntı çektim.yürüyemezdim bilşe o kadar ağrırdı:))ama şimdi geçtii.doğunca hiç bişeyciğin kalmıyor.az kaldı sabırr

Az önce doktordan geldim, tüm tahlillerim normal çıktı. Bazı gebelerde hormonların etkisiyle çatıda ayrılma yaşanabilirmiş, ama bu durum, erken doğum tehlikesiyle ilişkilendirilemezmiş. Rahim ağzıyla da alakası yokmuş, kesin istirahat dedi, yürüyüşlere yine son veriyorum demek oluyor, bir daha tekrarlarsa mutlaka buraya geliorsun dedi. Ultrasonda bebişime de baktı, iyiymiş Elif. 25+2 ortalama 824gr.

benmde aynı şikayetm var 5 6 gündür ayaklarmı saatlerce açmş gibi yataktan kalkarken merdiven çıkarken felan çok acıooooo:KK43:

Geçmiş olsun cnm,benim şimdilik öyle bir sıkıntım yok ama bir yazıda bu tür şikayetlerin normal olduğunu,gebeyi normal doğuma hazırladığını okumuştum.İnşallah sende hayırlısıyla bebeğini dünyaya getiririrsin,az kaldı inşallah hepimizin başka başka sıkıntıları var,bebişlerimizi kucağımıza alınca hepsi bitecek :) Allah sağlıkla onlara kavuşmamızı nasip etsin :Saruboceq:

benimde bu hafta yatarken kemiklerim ayrılıyor sanki. Yarım saat aynı pozisyonda kalayım mahfoluyorum. Diğer tarafa dönerkende bütün kemiklerim birbirine çarpar gibi sesler çıkarıyorlar. Uyumak işkenceye dönüştü benim için artık... :nazar:
Sürekli sağa sola döndüğüm içinde bebeği rahatsız ettiğmi düşünüyorum... Kısır döngü yani

benimde bu hafta yatarken kemiklerim ayrılıyor sanki. Yarım saat aynı pozisyonda kalayım mahfoluyorum. Diğer tarafa dönerkende bütün kemiklerim birbirine çarpar gibi sesler çıkarıyorlar. Uyumak işkenceye dönüştü benim için artık... :nazar:
Sürekli sağa sola döndüğüm içinde bebeği rahatsız ettiğmi düşünüyorum... Kısır döngü yani

Çok geçmiş olsun canım. Benim ön kemiğimdeki ağrı 4-5 günde bir tekrarlıyor, bazen de çeşit olarak kasık ağrısı ekleniyor buna. Bu arada önemle belirteyim, ben yavaş da olsa düzenli yürüyüş yapıyordum, yürüyüşü keseceksin, dedi doktorum, önümdeki ağrıdan dolayı. Evin içinde kendi işlerimi görüp yemek yapabiliyorum ama uzanıyorum çoğunlukla.

Çok geçmiş olsun canım. Benim ön kemiğimdeki ağrı 4-5 günde bir tekrarlıyor, bazen de çeşit olarak kasık ağrısı ekleniyor buna. Bu arada önemle belirteyim, ben yavaş da olsa düzenli yürüyüş yapıyordum, yürüyüşü keseceksin, dedi doktorum, önümdeki ağrıdan dolayı. Evin içinde kendi işlerimi görüp yemek yapabiliyorum ama uzanıyorum çoğunlukla.

AAA yani yürüyüş bi yerde zararlı öyle mi kafamçokkarıştı
Demekki herzaman işe yaramıyor.
çok geçmiş olsun cnaım sana da bir an önce sağ salim kucağımıza alalım bebişlerimizi inşallah...
Biran önce pazartesi olsunda bende bu konuyu doktorumla görüşeceğim
a.s.

günaydın kızlar...
ben bişey söylemek istiyorum..tecrübem yok hamilede deilim fakat bu tür belirtiler sizleri

telaşlandırmasın bence..tabiki az cok anlıyorum o duyguyu ama hemncecik üzülüp napmalıyım gibi telaşlanmayın:-)

bence bir insnaın içinde baska bir canın oluşması kolay bişi değil..yeni bir canlı içinizde
..ne kadar güzel..bu tür agrıların olması normal deilmi? tabiki önlemi almak gerekir ama

böyle hemencecik kendinizi üzmeyin koca göbüşşlerr...opuyorumnanaktan

sagsalim bebişlerinizi alın kucagınıza inş...

kizlar dun sabah esimi yolladiktan sonra tekrar uykuya dalmaya calisirken sanki kutuma elektrik verilircesine cok kuvvetli anlik bir agri hissettim o can havliyle bagararak kalktim hemen yataktan. gun icindede ona benzer cok hafif agrilar oldu. aceba dogum sancisimiyda?sizdede ooldumu hic?

kizlar dun sabah esimi yolladiktan sonra tekrar uykuya dalmaya calisirken sanki kutuma elektrik verilircesine cok kuvvetli anlik bir agri hissettim o can havliyle bagararak kalktim hemen yataktan. gun icindede ona benzer cok hafif agrilar oldu. aceba dogum sancisimiyda?sizdede ooldumu hic?

bana 5 aylıkken 2-3 defa olmuştu çok korkmuştum. Ama tekrarlamadı. Doğum sancısımı bilmiyorum ben henüz hiç yaşamadım... Umarım değildir ve tekrar yaşamazsın canım a.s.

X