Altı aylık bebeğim beni tanimiyor

Eğer açsa ağzına dokunduğunda direk ağzını açardı emmek için. bu ayda temel besini süt ya biberondan ya da sizden emerek alıyo.
Kızım şuan yanımda uyuyo avcuna dokundum direk elini kapattı.
Yani inşallah öyle bişey yoktur burdan böyle bir cevap vermek imkansız doktorda değiliz.
Detaylı bir muayene yaptırın bence araştırıp iyi bir yerde.kafanızdaki soru işaretleri gitsin..
İnsanın bebeği için sürekli endişeleniyo olması çok yopratıcı

canım bebekler annelerini 6. aydan sonra tanımaya başlıyorlar diye biliyorum ben ve nitekim de öyle. bak şimdi üzüldüm durumuna google yazdım hemen çıkan linkte bu durumla ilgili açıklama var... korkma bu ayın sonunda sana özel davranışlar gelişecektir.

Yeryüzünde tüm canlılar arasında başkasının bakımına en uzun süre ve tümüyle gereksinimi olan tek varlık hiç kuşkusuz insan yavrusudur. Bu, hayatın ilk aylarında bebek, kendi bedeninden gelen uyaranlara karşı çok duyarlıdır, emme dürtüsü o denli güçlüdür ki uykuda da sürer, uykuya dalarken emme hızlanır; bu durum bebekte gevşeme yaratır, haz sağlar. Bu nedenle ağzına konan bir emzik uykuya geçişini kolaylaştırır. Bebek böyle dönemde “haz ilkesine” göre davranır. Yani çocuğunuzun altı kirli ve çok acıkmış iken, çocuğunuza; “ Dur çocuğum şu telefon konuşmam bitsin seninle sonra ilgileneceğim “ dediğinizde “ Peki ,Anneciğim” dermişçesine gözlerinize bakan ve sonra ağlamayı keserek sizi bekleyen bir bebeği, hiç hayatınızda gördünüz mü? Haz ilkesi derken bunu kastediyorum.Çocuk bu aylarda acıktı ise karnı doyurulacak, altı kirli ise altı temizlenecektir. “Dur” dan yada daha sonra ‘ dan anlamaz. İstediği, istediği anda olacaktır. Yapılmazsa öfkelenir. Tek cümleyle özetlemek gerekirse, bebekler için isteklerinin hemen yerine getirilmesi çok önemlidir. Beklemeye dayanamazlar.

Bebekler annelerini, eşyalarını, kendisine bakan kişiyi ancak 6. aydan sonra tanırlar. Şu anda belkide bu yazımı okurken ”vallaha benimkisi tanıyor, benim çocuğum farklı” diyenleriniz olacaktır. Ama üzülerek söylemem gerekir ki; bebekler bu aylarda tanıdığından değil, kendisi ile ilgilenen herkese karşı gülümseyebilir ancak kişisel tanıma 6. aydan sonra başlamaktadır. Bu tipte 6. aydan önce olan gülümsemelere “sosyal gülümseme” adı verilir. Bunun önemi de şudur; 6 .aydan sonra çocuktan ayrılmak ,uzun süreli birilerine bırakmak sakıncalıdır. Bebeklik depresyonlarının en sık nedeni budur. 6. aydan sonrabebek annesini gözleri ile takip eder, biberonuna uzanır. Çünkü annenin ve biberonunun şekli ancak hafızasında yer etmeye başlamıştır. Bu nedenle 6.7. aylardan itibaren bebek, kendisine iğne yapan, canını acıtan doktoru veya hemşireyi de artık tanımaya , başkasından ayırt etmeye başlar. Hastaneye yatırılması gerekirse, tanımadığı yeni yüzler, yeni rutinler ve alıştığı kişilerden ayrılması onu çok korkutur. Bu tipteki hastaneye yatışlarda muhakkak bebeğe sürekli bakım veren kişinin de bebeğin yanında olması bu sürede refakat etmesi ve en çok sevdiği birkaç oyuncağının beraberinde hastaneye götürülmesi çok önemlidir. Sağlıcakla Kalın. Psikiyatrist-Psikoterapist Dr.İbrahim Bilgen

yazının tamamı da burda

Olurmu canım tanımama gibi bir durum. Kokunuzdan dahi tanır sizi. Ufacık daha şimdİ. Az daha geçsin bakın nasıl bırakmaz sizi

İnş öyledir sürekli düşünmekten anneligin tadını çıkartamadım çok mutsuzum kizimla ilgilenemiyorum dusunmekten:KK43:

çocuğun annesinin kokusunu tanıması ayrı bir olay bu kokuya anneye özel davranış geliştirmesi ayrı bir olay. sizin çocuğunuz normal hanımefendi. bence bu ayların tadını çıkarın.

Benim kızım da 6 aylık. Beni tanıyor mu bilmiyorum ama kimin kucağında olduğu önemli değil hemen gülücük atıyor. Yeter ki kucakta olsun. Ben onu tanıdım ya bana yeter :KK200::KK200:
Benim kızım da 6 aylık. Beni tanıyor mu bilmiyorum ama kimin kucağında olduğu önemli değil hemen gülücük atıyor. Yeter ki kucakta olsun. Ben onu tanıdım ya bana yeter :KK200::KK200:
Magicat ilkel refleksler sizde duruyormu

bende teyzeyim yiğenin eni görünce annesini tanımıyor hadi kızım gel bana diyor yüz çeviriyor kız kardeşim diyor seninle babanesine aşık diyor sebepte oynamam hep oynuyorum onunla hopidik agucuk gucucuk babaneside öyle bence onunla bol bol oynayın ve ona hep gülümseyin

Ellerini tutunca bazen parmaklarımı yakalayıp bırakmıyor. Şimdi siz deyince baktım ilkel reflekslere. Ben sadece moroyu biliyordum. Bence çok takılmayın böyle şeylere. Kilosu boyu iyiyse bir de huzurlu bebekse keyifle büyütün bebeğinizi :)

Ellerini tutunca bazen parmaklarımı yakalayıp bırakmıyor. Şimdi siz deyince baktım ilkel reflekslere. Ben sadece moroyu biliyordum. Bence çok takılmayın böyle şeylere. Kilosu boyu iyiyse bir de huzurlu bebekse keyifle büyütün bebeğinizi :)
kilosu boyu iyice hamilelikte gelişim geriliği oldu sorun olmasından korkuyorum

Doktorunuza güvenin. Hamilelikte gelişim geriliği farklı, dünyaya gelmiş bebekte farklı. Doktor sıkıntı yok dediyse yoktur. Ben de evhamlı anneyim de sakınılan göze çöp kaçıyor mantığıyla davranmaya çalışıyorum. Ne kat kat giydirdim ne rüzgar almasın diye uğraştım. Sıkmayın canınızı. Mutlulukla büyütün bebeğinizi :emir_bebek:

Benim bebeğim de bende ağlıyor
Başkasında susuyor :KK48: Bende artik benden süt beklediği için ağladığını düşünüyorum. Zügürt tesellisi benimki de. Merak etme o seni kokundan taniyor. Ama nasıl tepki verecegini bilmiyor.

Benimkiler de 3.5 yaş ve 10 aylık. Kimsede aglamazlar . Büyük çok sosyal bir kelebek hala. Kreste sorunsuz bir çocuk. Anneye yapışık cocuk gerçekten anne için çok zor. Çok sanslisiniz

Benim oglanin elinde tutma refleksi yoktu, simdi kizim olunca anladim ki agu seklinde konusmasi da yokmus. Guluyordu ama konusmuyordu bebekce. Gel gel bye bye alkis falan bunlari inanilmaz gec yapti. Gerci hala gel isareti yapmiyor, elini duzgun sallamiyor. 2.5 yasinda hala bir kac kelime tekrari yapma disinda konusmuyor. Ozel egitim almaya basladi gelisme geriligi icin. Insallah otiZm falan yoktur diyorum.
Sizin de sadece tanimama mi yoksa diger motor ve sosyal gelisimlerde gerilik var mi takipte kalin.
Bizim gibi her sorusumuzda aldigimiz her cocuk farklidir soyledir boyledir laflarina kanmayin. 3 yasina kadar alinmasi gereken ozel egitime neredeyse 3 yasinda baslayacak bizimki :KK43:

Ayol bnm oglumda herkese gider kimseyi yadirgamaz ama beni gorunce cirpinir sesler cikarir sizinki yapmiyormu bunlari.

oglum 5 bucuk aylik

X