- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
-
Tam bunu düşünüyordum. Birazını kapatın en azından. Hani sizi aylık feraha çıkarsın. Gerisini ufak ufak ödeyin. Tüm altınları bozsanız yerine koyması hiç de öyle 1buçuk seneyi bulmaz. Sizin yerinizde olsam nişan paramla bir kısmını öder düğün altnlarına karışmazdımBirde şunu merak ettim, neden tüm borcu tüm altınları satıp kapatacaksınız? Bunun en azından dörtte biri veya yarısı kadarıyla yapabilirsiniz. Bu borç herhalde tek yere ödeme değildir. Hepsini değil bir kısmını kapatın borcun.
Altınları ellemeyin,borçlanın.Belki 6 ay zorlar ama daha uzun vade icin ileride pisman olursunuz.Altınlara dokunmayıp borcu faiziyle birlikte ödersek ilk 6 ay baya zorlayacak gibi duruyor bizi.
Hangisi daha mantıklı sizce?
Borç ödenir mutlaka,6 ay 1 yıl demişsin... borç biter. altınlarını koru bence.. yılbaşında maaşlar da artacak. ödeme gücünüz yükselecekHerkese merhaba hanımlar.
Birkaç ay sonra düğünüm olacak ve maddi konularda bazı karar vermediğimiz durumlar var.
Nişanımızdan sonra bambaşka planlarımız varken atanmamla birlikte bambaşka bir şehre taşınmak, ev tutmak, eşyalar almak derken ciddi bir harcama yaptık ve borca girdik.
Planlarımız tamamen değiştiği için bazı kararsız kaldığımız durumlar var.
Şöyle ki nisanlimin borcu faiziyle birlikte neredeyse bir senelik maaşı kadar oldu.
Benim ise borcum çok olmamasına kira+diğer giderleri hesaplayınca geriye çok fazla kalmıyor.
Düğünden sonraya dair plan yaptığımızda bir sene boyu borcu yavaş yavaş ödemek mi nişanda takılan altınlarla ve düğünden gelenlerle borcu kapatıp sıfır borçla devam etmek mi daha mantıklı kararsız kalıyoruz.
Nişanda takılan bilezikler mevcut ham borcumuzun yarısından fazlasını kapatıyor faiz de o oranda dusuyor.
Borçları kapatıp her ay maasimizla birikim yapsak 1 buçuk sene içinde altınları geri yapabiliriz gibi duruyor.
Altınlara dokunmayıp borcu faiziyle birlikte ödersek ilk 6 ay baya zorlayacak gibi duruyor bizi.
Hangisi daha mantıklı sizce?
Sanmıyorum tüm masrafları biz üstlendik, ustlenecegiz istemezler isterlerse bile bana kalmadan nişanlım reddeder zaten.Kayinaile altinlari ister mi? Eger bir kere dilin ucuyla bile altinin a sini derlerse sat borcunu kapat. Esin arkanda dururmu böyle bi konu olursa
Bunlarda önemli
Isteyen cok da güzel istiyor, biz Taktik onlar onun borcu diye isteyenler bile var. Dikkat et, nisanlinda insallah gercekden arkanda durur.Sanmıyorum tüm masrafları biz üstlendik, ustlenecegiz istemezler isterlerse bile bana kalmadan nişanlım reddeder zaten.
Ben bir kaç aydır altınların düşeceğini söylüyorum. Trumpın koltuğa gelmesiyle, altının bir miktar daha değer kaybedeceğini düşünüyorum. Uzun vadede tabi kazandırır.
Ama borçsuz yolunuza devam edip her ay kalan oarayla bir hisse vs yatırım yapmanız daha mantıklı görünüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?