• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alt komşu derdi

Siz ne kadar haklıysanız alt komşu da o kadar haklı, karantina onlara da var sürekli koşma sesi çok sinir bozucu
Bazı anne babalar istiyorki herkes evlatlarına onların gözüyle baksın ama yok herkesin bir derdi var insan kafa dinlenemk de istiyor evinde
Sorun yetersiz ses yalıtımı

Siz ne kadar haklıysanız alt komşu da o kadar haklı, karantina onlara da var sürekli koşma sesi çok sinir bozucu
Bazı anne babalar istiyorki herkes evlatlarına onların gözüyle baksın ama yok herkesin bir derdi var insan kafa dinlenemk de istiyor evinde
Sorun yetersiz ses yalıtımı
Sıklıkla kosmuyor hatta bazen sopa sesi geldiğinde birbirimize bakıyoruz ne oldu ki şimdi diye.. elektrik süpürgesine bile sopa vuruyorlar.onlara göre biz her gün eşyaları surukluyoruz

Gündüz saatlerindeki makul sese hiçbir şey diyemezler. Apartmanda oturmak bazı şeyleri baştan kabul etmektir. Ama onların kombisine de siz karışamazsınız. Adam belki soğukta oturmayı seviyor. Hem alt hem üst her zaman yaksın istiyorsanız Merkezi sistemde oturacaktınız, o durum merkezi sistemde geçerli.

Annemin üstünde 7 yaşında çocukları olan bir aile var çocuk ev içinde her odaya koşarak gidiyor ayak sesleri geliyor sürekli hiç şikayetçi olmadılar nihayetinde çocuk laftan anlamaz diye ama bazen çok rahatsız edici oluyor alt komşunuza da hak vermeniz lazim

Sıklıkla kosmuyor hatta bazen sopa sesi geldiğinde birbirimize bakıyoruz ne oldu ki şimdi diye.. elektrik süpürgesine bile sopa vuruyorlar.onlara göre biz her gün eşyaları surukluyoruz
Algıları da artık yukardan ses geldiği
Yönünde bozulmuş olmalı ki ses dinler gibi olmuşlar
Çok da sinirlenmeyin inanın şu dönem herkes için çok zor

Gündüz saatlerindeki makul sese hiçbir şey diyemezler. Apartmanda oturmak bazı şeyleri baştan kabul etmektir. Ama onların kombisine de siz karışamazsınız. Adam belki soğukta oturmayı seviyor. Hem alt hem üst her zaman yaksın istiyorsanız Merkezi sistemde oturacaktınız, o durum merkezi sistemde geçerli.
Yönetmelik var bu durumla ilgili ama..demekki çok da özgür olmamak lazım o konuda

Evet kışın dogalgaz yanmak zorunda bende haberlerde izledim yakılmaması durumunda dava edilme hakki doğuyor.
Yalniz ne kadar ayıp cocuk koşuyor alttan sopayla vuruyorlar cocuk da korkar tabiki.
Gece veya sabahın köründe ses cok oluyorsa haklılar ama gun içinde asla hakları yok uyarmaya.

Algıları da artık yukardan ses geldiği
Yönünde bozulmuş olmalı ki ses dinler gibi olmuşlar
Çok da sinirlenmeyin inanın şu dönem herkes için çok zor
Evet aynen,bence TV de acmiyorlar üstteki seslere duyarlılıkları artıyor böyle olunca da..zaten normalde de can sıkıcı bir sürü durum yaşıyorken bu sıkıntı hiç çekilmiyor.karsilukli anlayış sary

Çalışıyorum iş yerime yakın evim uzaklara gidemem.Gidilecek bir durum da değil halbuki binadan kaynaklı ses şiddeti çok gelebilir ama idare de edilebilir..
Yok ya cimrilikten yoksa durumları iyi
Siz neden gidiyorsunuz ki rahatsız olan gitsin dikkat ediyormussunuz daha ne yapacaksınız 2 yaşında çocuğu havada mi gezdireceksiniz bir yil boyunca üç çocuklu aile kaldı üstümde yaşları beş yedi dokuz inlettiler zaman geldi evimi koşma sesiyle bir kere bile demedim birşey...öyle çok melek bir insan da değilim normalde tahammülüm yoktur ne diyeyim kadına çocuklarını havadami gezdir diyeyim ağzını mi bantla diyeyim desem ne olucakki kaç dakika anlayacak o çocuk hangi birine laf anlatsın...

Yönetmelik var bu durumla ilgili ama..demekki çok da özgür olmamak lazım o konuda
Hayır yok. Mesela evde oturan yoksa sizin için kombi mi yaksınlar? Merkezi sistem için geçerli bir konuyu kombiye genelleyemezsiniz. O kadar güveniyorsanız şikayetçi olun, sonucu merakla bekliyorum:)

Evet kışın dogalgaz yanmak zorunda bende haberlerde izledim yakılmaması durumunda dava edilme hakki doğuyor.
Yalniz ne kadar ayıp cocuk koşuyor alttan sopayla vuruyorlar cocuk da korkar tabiki.
Gece veya sabahın köründe ses cok oluyorsa haklılar ama gun içinde asla hakları yok uyarmaya.
Bildiğiniz gün ortası saatlerinde oluyor bunlar.Kendimiz süpürgeyi bile öğlen olmadan açmıyoruz,terlik giymiyoruz,eşya cekeceksek kaldırıp çekiyoruz suruklemiyoruz ama ne yapsak nafile..Allah vicdan versin

Bildiğiniz gün ortası saatlerinde oluyor bunlar.Kendimiz süpürgeyi bile öğlen olmadan açmıyoruz,terlik giymiyoruz,eşya cekeceksek kaldırıp çekiyoruz suruklemiyoruz ama ne yapsak nafile..Allah vicdan versin
aldırmayın.konuşmayın kapınızı çalınca açmayın

Hayır yok. Mesela evde oturan yoksa sizin için kombi mi yaksınlar? Merkezi sistem için geçerli bir konuyu kombiye genelleyemezsiniz. O kadar güveniyorsanız şikayetçi olun, sonucu merakla bekliyorum:)
tv de ben de duydum ama uygulanması imkansız.o zaman kombi parası yardımı da yapsin devlet

Ben bu donem mecburen 1 oda yaktim bazi yerleri ara ara actim yoktu ne yapayim? Kombiler kotu evin 4 tarafi acik ben 1 odaya 300den asagi odemedim apartman 700 oduyor komsumun sayac gozetledigini bilsem selam bile vermem daha neler ya
Sizde alt katta oturup cocugunuzu rahat rahat kosturabilirdiniz. Sizde haklisiniz oda hakli ztn 3 yasa kadar cocuklara dert anlatamaz ilgisini cekemezsiniz bebek sayilir azcik hak verip gonul alsaniz onlarda dikkat ediyor der karsilikli anlayis sart ama hep karsidan beklememek lazim

Siz neden gidiyorsunuz ki rahatsız olan gitsin dikkat ediyormussunuz daha ne yapacaksınız 2 yaşında çocuğu havada mi gezdireceksiniz bir yil boyunca üç çocuklu aile kaldı üstümde yaşları beş yedi dokuz inlettiler zaman geldi evimi koşma sesiyle bir kere bile demedim birşey...öyle çok melek bir insan da değilim normalde tahammülüm yoktur ne diyeyim kadına çocuklarını havadami gezdir diyeyim ağzını mi bantla diyeyim desem ne olucakki kaç dakika anlayacak o çocuk hangi birine laf anlatsın...
Apartmanda oturuyorsak böyle şeylerin de olabileceğini hesap etmek lazım.Bizim de üst komşunun torunları gelince evde ip atlıyorlar koltuktan zıplıyorlar filan ama gündüz saati ise gece yarısı değilse ne diyebiliriz

KOMBİSİNİ AÇMAYAN KOMŞU DAVA EDİLEBİLİR Mİ?

Doğal gaz faturasından tasarruf etmek istediğinizde akla ilk gelen yöntem peteklerin vanasını kapatmak. Bu yöntemi kullananlar için uzmanlar uyarıyor. Çünkü, komşununuzla mahkemelik olabilirsiniz. Komşunun bu durumdan zarar gördüğüne ilişin dava açması durumunda mahkeme bu zararı tespit ediyor, kombisini yakmayan komşu da tazminat ödüyor.

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, konut sahibi komşularının yararını da göz önünde bulundurmak zorunda. Çünkü, komşuluk hukuku gereği, alt komşunuzu mahkemeye verebilirsiniz.

634 nolu kanun 18.fikra..
Gündüz saatleri,bildiğin öğlen saatleri..oğlum erken uyur zaten

Emsal dava olmuştu sanırım bu konuyla ilgili. Nasılsa alt ya da üst daha çok yakıyor diye düşünerek durumu suistimal eden bir sürü kişi var. Yine de konu sahibinin metreküp hesabına girmesi tuhaf geldi.
Valla kusura bakmasin komsum ama istediği gibi mahkemeye verebilir. Üşümeyen, evde yalnız yasayan ve butun gun işte olan biri olarak ben evde bile yokken cayır cayır kombi acacak halim yok.

Onun disinda gunduz saatindeki gurultu icin yapabilecegi bir sey yok. Aksam saatlerinde dikkat edip eline koz vermezseniz gerisini umursamayın.

Back