Tuvalet Eğitimi Alt ıslatma problemi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

tatarxixm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2006
1.282
3
116
48
İstanbul
4,5 yaşında kızım geceleri altını ıslatmaya başladı şu saat olddu altını ıslattı
2,3 haftadır bu böyle acaba üşüyormu da ıslatıyor normalde kalkar dı tuvalete
eşim gece korktugu için kalkmadıgını tahmin ediyor ki daha önce kalkıyordu sanmıyorum ama
bende sabır kalmadı kızıyorum olmuyor seviyorum olmuyor ne yapacagımı şaırdım bu saaten sonra bezmi kulanacaz
tavsiyeleriniz varsa yazarsanız sevinirim

Merhabalar,

Sorunu çözmek için öncelikle sorunun anlaşılması lazım.Ebeveynleri olarak çocuğunuzu gözlemleyip,nedeninin ne olabileceğini bulma şansınız var,böylece sorunun üstesinden gelebilirsiniz.Tuvaletinin olup olmadığını sormak için,geceleri belli zamanlarda çocuğunuzu uyandırabilirsiniz.Yatmaya yakın sıvı içecekler tüketmemesine özen gösterebilirsiniz.Özellikle aileye yeni katılan kardeş varsa çocuk etkilenebilir,sizin sevginizi paylaşmak istemez,bu durumda ilginizi ,sevginizi daha uygun biçimde çocuğunuza göstermeniz gerekir.Nedeninin korku olabileceği hakkındaki tahmininize göre, izlediği animasyonlar,filmler,oynadığı oyunlar vb bunları denetleyebilirsiniz.Uyumadan önce eğlenceli hikayeler anlatarak çocuğunuzu rahatlatabilirsiniz.Önemli olan burada korkunun nedenini anlamak ve ona göre davranmanız.Bu durum psikolojik olduğu için,çocuğunuzun yanında olduğunuzu hissettirin ,sabırlı olmanızı öneririm.Çocuğunuz zaten bu duruma üzülüp,utandığından ,ebeveynlerin de çocuğu azarlaması çocukta suçluluk duygusunun gelişmesine neden olacaktır ve daha sonraki yaşlarında sorunlar yaşamasına neden olacaktır.Bu durumun utanılacak bir sorun olmadığını,bunun üstesinden hep beraber geleceğinizi çocuğunuza anlatmanız gerekir.Uğraşlarınıza rağmen sorun hala devam ediyorsa,doktora gitmenizi öneririm.

yukarda ki arkadaşın tavsiyelerine katılıyorum.. ve çocukların dönemsel böyle sıkıntıları olabilir. 6 yaşına kadar çocuklar gece çişini kaçırabilirlermiş. önlem olarak kızınızı gece bezleyip belli saatlerde gece çişe kaldırabilirsiniz.. benim oğlum 3,5 yaşında gece bezliyorum bazen hiç yapmıyor bazen de yapıyor.

6 yasindaki cocuklarin %15 gece yatagini isliyor.
Anormal bir durum yok yani. Cocugunuzun birden bire gece yatagini islatmasi evde olan degisikliklerden kaynaklaniyor olabilir.
Hatta esinizle bu donem daha cok tartismaniz bile bu durumu tetikleyebilir. Bir kardes veya cocugunuzun duydugu herhangi bisey.
Cocuklar her zaman ilgi cekmeye calisirlar ve cogu zamanda basirirlar.
Kizinizda basarmis, kizsam olmuyor, sevsem olmuyor dediniz ama sunu bilmekte fayda var;
Oncelikle cocuklar icin ilginin positifi negatifi yoktur, sevsend, dovsende bu cocuklar icin ilgidir.
Tamamen gormemezlikten gormemeye calisin. Konusmayin, neden yaptin, niye uyanmadin diye vs.
Yazdikca aklima farkli farkli sebeplerde geliyor, ne tavsiye edecegimi sasirdim.
Kiziniz gunduz bu zamanlarda daha cok yoruluyorsa, gece uykusunun derinliginden uyanmaya bilir.
Arkadasinda dedigi gibi uyumadan once sivi seyler tuketmesine izin vermeyin, gerekirse gece kendiniz kalkip kizinizi uyandirabilirsiniz.
Ama bu sekilde cocugunuza daha fazla ilgi verdiginiz icin surekli boyle olmasinida isteyebilir.
Bu yuzden oncelikle tamamen umursamiyormusunuz gibi davranabilirsiniz.
Bu sorun 6 yasina kadar duzelmezse, doktora gorunmekte bile fayda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…