Ben ellemedim hiç bir kere yengem acil hastaneye gitti o zaman altı pis değildi hasbel kader zar zor bi temiz bez takmaya çabalamıştım onu da düzgün becerememiştimBen yigeniminkini
Degstim.
Antremanliyim.
Onun 40 ini cikardim![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben ellemedim hiç bir kere yengem acil hastaneye gitti o zaman altı pis değildi hasbel kader zar zor bi temiz bez takmaya çabalamıştım onu da düzgün becerememiştimBen yigeniminkini
Degstim.
Antremanliyim.
Onun 40 ini cikardim![]()
Teşekkür ederim inşallah öyle olurHalledersin hiç dert etme. En kolay kısmı alt değiştirme :)
Alışılır. Ben öncesinde başka bebeği kucağıma bile almamıştım. Kakasından da tiksinirdim. Kendi bebeğinizde öyle olmuyor.İlk gebeliğim. Yeğenlerim var ama hiçbirinin altını değiştirmedim hani bazı insanlar olur daha kendi bebeği dahi yokken başka bebeklere bakabilir ya ben hiç onlardan değilim. Kendi bebeğim olunca tiksinme durumu daha farklı mı olur? Kolay alışılır mı?
Hiç kimsenin başka bir bebeğin bile burnunun akmasına tahammül edemezdimAllah size bağışlasın
Öncesinde de bu konuda iyi miydiniz bebekten sonra mı alıştınız?
Ohoo böyle agresyonla çabuk yaşlanırsınız. Şey demek istiyorum alışamazsanız alternatifiniz var mı? Hâlihazırda 3 yaş bebesi altı temizliyorum. İkinci çocuğum üstelik alıştın mı deseler ne münasebet derim ama mecbur yaniHemen alışılıyor mu diye fikir sormuşum alışmayacağım mı demişim?
Bazıları kendi bebeğin olunca tiksinmiyorsun alışıyorsun diyorlar inşallah öyle olurAlt açma nedir ki ya gözü kapalı yapıyor insan bir süre sonra, kaka yapınca seviniyoruz evet kaka yapsın diye dört gözle bekliyoruz ama midemiz de kalkıyor bok yani bu güzelleme yapamıcam hiç, öğürdüğüm bile oluyor bazen yediklerine bağlı.
Aynen, Allah hastalık dertlerini göstermesin yokluklarını yaşatmasın. Diğerleri bir şekilde hallolurHalledersin hiç dert etme. En kolay kısmı alt değiştirme :)
Ama sizin ilk mesajınız asıl agresif değil mi? Yani o mesaja nasıl bir cevap yazmamı beklemiştiniz ki?Ohoo böyle agresyonla çabuk yaşlanırsınız. Şey demek istiyorum alışamazsanız alternatifiniz var mı? Hâlihazırda 3 yaş bebesi altı temizliyorum. İkinci çocuğum üstelik alıştın mı deseler ne münasebet derim ama mecbur yanizaten yeni doğunca tiksinir miyim'den ziyade Allah'ım kakasını hemen yapsa keşke modunda oluyorsunuz. O durumdaki öncelik çok farklı. Bu yüzden düşünmeyin öyle şeyler
![]()
Alisilir.Ben ellemedim hiç bir kere yengem acil hastaneye gitti o zaman altı pis değildi hasbel kader zar zor bi temiz bez takmaya çabalamıştım onu da düzgün becerememiştim
Yenidoğanken tiksinmedim ben de ama büyüdükçe değişiyor ek gıdadan sonra iyice kokusu ve yapısı değişti, elime falan değerse çok midem bulanıyor fırçalıyorum elimi hep yıkamak yetmiyor. Ay ben tiksiniyorum başkasını bilemem, bok bu yaBazıları kendi bebeğin olunca tiksinmiyorsun alışıyorsun diyorlar inşallah öyle olur![]()
Bu arada evet alışılıyor belki siz tiksinmezsiniz deBazıları kendi bebeğin olunca tiksinmiyorsun alışıyorsun diyorlar inşallah öyle olur![]()
Ben de ek gıdaya geçince koktuğunu öğrenince epeeey bir rahatlamıştım çünkü o zamana kadar koku olmaz çok daha rahat alışılır. Ve evet daha şimdiden tuvalet eğitimi beni düşündürüyor yaErken doğum yaptım sezaryenliydim kayınvalidem ilk bezini değiştirmeye çalıştı bebem de küçük doğmuştu tam beceremedi gibi ameliyatlı halimle dahi kimseye bırakmadım bir daha hep kendim değiştirdim. Otomatik yükleniyor bence de bunlarzaten yalnızca anne sütü aldığı dönemde kakası bana kokmuyordu bile süt gibi kokuyordu ek gıdaya geçince değişiyor ama çoktan alışıyorsun zaten tiksinme olmuyor. Çiş ve kakayla olan muhatabım tuvalet eğitiminde daha pis bir hal almıştı bence
![]()
Teşekkür ederim inşallah öyle olur![]()
Gebelik okuluna kaydoldum 4.aydan sonra çağıracaklardı Allah izin verirse az kaldı epey bir şeyler öğreneceğim inşallah :) belki alt değiştirmeyi bile öğretirler diye bir umut besliyorum içimdeEmzirme konusunda doğumdan önce aile hekimliğinden ebelerden bilgi alsan süper olur ama.
Benim en zorlandığım kısım emzirme oldu.
Bebeği nasıl besleyeceğin konusunda bilgi topla :)
Valla ben bunların hiçbirini önceden düşünmemiştim yaşarken öğreniyorsun o an gerekirse araştırıyorsun zaten her bilgiye ulaşmak çok kolay, akışına bırakın stres yapmayın şimdidenBen de ek gıdaya geçince koktuğunu öğrenince epeeey bir rahatlamıştım çünkü o zamana kadar koku olmaz çok daha rahat alışılır. Ve evet daha şimdiden tuvalet eğitimi beni düşündürüyor yane yapacağımı falan hiç bilmiyorum geçen bi anneye sordum mesela kıyafetine kaka yapsa o nerde temizlenir falan diye. O da ben tuvalete götürüp o kısma su tutuyorum kabasını alması için falan demişti. Öyle hep soruyorum işte aklıma geldikçe bir şeyleri öğreneyim diye
Gebelik okuluna kaydoldum 4.aydan sonra çağıracaklardı Allah izin verirse az kaldı epey bir şeyler öğreneceğim inşallah :) belki alt değiştirmeyi bile öğretirler diye bir umut besliyorum içimde![]()