Alp Gürkan için yakalama talebi reddedildi

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Soma'daki maden faciasının ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Mahkeme, Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'a yakalama kararı talebini reddetti.
NTV 'nin haberine göre, savcılığın Alp Gürkan hakkında yakalama kararı talebini mahkeme heyeti, "Şirkette pay sahibi olması olaydan sorumlu olduğu anlamına gelmez" diyerek reddetti.

Kazadan kurtulan işçilerin adliyede savcıya ifade verme işlemi ise sürüyor.

Öte yandan kaymakamlık binası önünde dün öğle saatlerinde bir grup madencinin başlattığı oturma eylemi de devam ediyor.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/alp_gurkan_icin_yakalama_talebi_reddedildi-1193156

Bu olayin üstü böyle kapanacak iste. Bu madenden zengin olanlar, zengin olmaya devam edecek.
Bakanlar, basbakan o koltuga yapisik kalacak.

Ha kim bilir alt düzeyden bir kaç insani toplayip ceza evine yollayip "adalet yerini bulmustur" diyerek kendini överler.

Sadece olan Somadaki ailelere oldu. Onlar hiç bir zaman eslerini, babalarini görmüyecekler. Dogmamis bebeler bile asla babalarini tanimiyacaklar.

Ve halen o madenlerde çalisilacak ama, banka borcu var, hayat geçimi var degilmi? Tekrar bir facia oluncaya kadar, tekrar kader sadece fakir insanlari buluncaya kadar..

Son düzenleme:
Resmi rakamlara göre 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden ocağını işleten Soma Holding’in, iki yıl önce Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) tarafından ek rezerv işletme hakkı verilerek ödüllendirildiği ortaya çıktı.

Taraf’tan Hüseyin Özay’ın haberine göre, 2012 yılına kadar, maden kazasının meydana geldiği Eynez ile Geventepe Bölgesi’ndeki madenleri işleten Soma Holding’in ‘çalışmalarından memnun kalan‘ TKİ, şirketin sözleşmesi sona ermeden ek iki sahanın daha işletmesini aynı firmaya verdi.

İhalesiz 8.1 milyon ton rezerve kondu

Toplam 8.1 milyon tonluk rezerv barındıran bu iki saha için ihale yapılmadı.

Rödovans uygulama yönergesinin 13′üncü maddesini dayanak gösteren TKİ, çalışmalarından memnun kaldığı firmalara, maden çıkarılan sahaya komşu olan ocakların işletmesini de ihalesiz olarak verebiliyor. Bunun için yönetim kurulu kararı yeterli görülüyor.

TKİ Yönetim Kurulu’nun 1 Mart 2012 tarihli ve 9/80 sayılı kararıyla, Soma Holding Mart 2012′den Nisan 2013′e kadar söz konusu bölgede hazırlık çalışması yürüttü. Çalışmaların ardından sahada kömür çıkarma işlemi başladı.
http://www.diken.com.tr/vitrin/soma-holding-basarilari-nedeniyle-odullendirilmis/

Şimdi birileri gelir,

hakim öyle karar vermiş hukuka saygı duyun, ne alakası var bunun Başbakan'la yeaa, diye sızlanmaya başlar.

Son düzenleme:
2 gündür Alp Gürkan yargılanmaz diyorum, dediğim keşke çıkmasaydı, keşke yanılan ben olsaydım

Yargılanmaz deme dayanağım yeni çıkan Türk Ticaret Kanunu, görürsünüz oğlu da serbest bırakılır.

Vah ki vah olan Ramazan Doğru'ya, belki Akın Çelik'e ve birkaç maaşlı elemana olacak, gelsin Spine Kule, yaşasın Soma Holding.

Bu maden şirketinin sahibi cezalandırılmayacakta kim ceza alacak merak ediyorum sen madenin başında bile durmuyorsun oturduğun yerden emit veriyorsun hiçbir güvenlik önlemi almıyorsun, yanında çalışan amirlere de aldırmıyorsun o insanlar o yaşam odaları, düzgün gaz maskeleri, kaçış yerleri, tahliye mekanizmaları gibi şeyleri tek başlarına patronun emri olmadan yapamazlar. Ama ne yazık ki yine onların başı ağrıyacak onlar ceza alacak fatura onlara kesilecek bu adam da cebini doldurmaya devam edecek. Ne de olsa Erdoğan sattı madeni bu kişiye, o el sıkıştı. Para, sigorta geçiniz bunları insanlar adalet istiyor insanlar suçlunun cezalandırılmasını istiyor yarın bir gn başka vukuatları da olur yine olan işçiye olur. Patrona zengine bu ülkede bir şey olmaz onlar korur birbirlerini vah gidene vah çıkarlar ülkesinde harcanan yoksula yetime.

Son düzenleme:
Lanet olsun..yüzlerce canın katili serbest..Gerçekten bazen böyle bir devletin vatandaşı olduğum için utanıyorum.

Sanki karar reddedilmese adamı bulabileceklerdi. Adam ortada yok zaten. Artık nereye kaçırıldıysa sıyrıldı işin içinden. Bekir BOZDAĞ ceza kanununda onunla ilgilide hükümler var boşluk yok diyordu. Demek ki ceza hükümleri yokmuş görmüş olduk. Zaten hukuka, adalete inancım kalmamıştı. Bununla da iyice bitti. Oğlunu da yakında çıkartırlar. Hükümetten de istifa falan yok. Görülüyor ki sorumlular elini kolunu sallayarak meydanlarda dolaşmaya devam edecek. Olan yitip giden canlara oldu. Allahtan inancım gereği hesap gününe inanıyorumda azda olsa içim soğuyor.

Son düzenleme:
ee bu şirketin diğer iki madenine de denetim yapılmış yada yapılacakmış
madem şirketten kaynaklanan durum diye diğer madenlere de denetim yapacaklarsa
nasıl olurda sadece 'pay hisse' si olması suçlu olduğu anlamına gelmez diyorlar onu anlamadım
yaptıklarıyla söyledikleri bile çeliyo yavv ben böyle bişi görmedim

Hükümetin adaletsizliklerine eklenen bir halka daha.

Hayır bir de bu adamın kesin hapis yatacağına emin şaşkınlar vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…