Almanya’ya karikatür notası!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Cumhurbaşkanı'na hakaret içeren karikatüre şiddetli kınama
Sitene Ekle

Ankara/milliyet.com.tr
Aydın HASAN – Milliyet.com.tr

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren ve Almanya’daki bir gazetede yayınlanan karikatüre, Baden Württemberg Eyaleti'ndeki yardımcı ders kitaplarında yer verilmesi, yani karikatürün resmiyet içeren bir okul kitabında yer alması, Türkiye ile Almanya arasında bir karikatür krizi yaşandığı görüntüsüne neden oldu. Dışişleri Bakanlığı, bugün yazılı açıklama yaparak gösterdiği tepki ile yetinmedi. Almanya’nan Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Dışişleri Bakanlığına davet edildi. Büyükelçi’yi davet eden isim ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru oldu.

DIŞİŞLERİ AÇIKLAMA YAPTI

Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün öğlene doğru yapılan açıklamada, Almanya’da Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung adlı gazetede Kasım 2011’de yayımlanan karikatürün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya’da yaşayan Türk toplumuna hakaret içerdiği belirtildi. Açıklamada, karikatürün Almanya’da yaşayan Türklerin uyum sorunları öne sürülerek bu defa Baden Württemberg Eyaleti’ndeki (B-W) yerel yardımcı ders kitaplarında yer verilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

Irkçılığın yansıması

"Bu tür bir karikatürün yardımcı ders kitaplarında da kullanılması, Almanya'da maalesef artmakta olan ırkçılığın ve yabancı düşmanlığının bir yansımasıdır. Özgürlük kisvesi altında gerçekleştirilen, kişilik haklarının ihlalinin yanısıra toplumsal nefret, yabancı düşmanlığı ve islamofobiyi körükleyen bu tür girişimlerin demokrasilerde yeri yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Almanya'da yaşayan vatandaşlarımıza hakaret içeren bir karikatüre bir ders kitabında yer verilmesini hiçbir şekilde mazur görmüyor ve şiddetle kınıyoruz. Almanya'da yaşayan başta Türk vatandaşları olmak üzere tüm Müslümanların uyum ve katılım süreçlerine hizmet etmeyen, bu süreçlerin önündeki en önemli engeli oluşturan, Almanya'daki Türkler ve Müslümanlar arasında dışlanmışlık hissi yaratarak entegrasyon politikalarındaki başarısızlığın gerçek nedenini teşkil eden bu ve benzer tarzdaki uygulamaların bir an evvel düzeltilmesini umuyor, kabulü imkansız bu tür durumların tekrarlanmaması için Alman makamlarının gerekli hassasiyeti göstermesini ivedilikle bekliyoruz."

Büyükelçi bakanlığa davet edildi

Dışişleri Bakanlığı, tepkisini göstermek için bu açıklama ile de yetinmedi. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Dışişleri Bakanlığına davet edildi. Alman Büyükelçi ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Koru görüştü. Koru, Türkiye’nin tepkisini büyükelçiye net dille ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Murat Esenli de, bugün Ankara'da bulunan Almanya Dışişleri Bakanlığı Siyasi Direktörü Hans-Dieter Lucas ile görüştü. Bu görüşmede de, Ankara’nın karikatür rahatsızlığı ve bunun düzeltilmesi hassasiyeti iletildi.

Son düzenleme:
ne yazıyor?

haber yapmışlar ama karikatürde ne yazdığını açıklamamışlar

Bende merak ettim . Almanca bilen biri çevirse keşke .

karikatürü kesmişler arkadaşlar...
sağ kenarda dikkat ederseniz bir köpek kulübesi var..
o kulübenin üzerinde Erdoğan yazıyor...

yani tepki bunaydı diye biliyorum...
bunun dışında yazılarda da bir hakaret var mı , orasını bilemiyorum..
Almanca bilen arkadaşlar yorum yaparak bilgilendirir sanırım...

bu arada yapılan bu karikatürü oldukça çirkin, oldukça ucuz buldum...

öyle mi, bir de bu karikatür ders kitaplarına basılmış, inanılır gibi değil

türkiyeyi cekemiyor bu almanlar,
almanya hakkinda iyi seyler dusunemiyorum,
tamam caliskan insanlar, islerini duzgun yapan insanlar, ama gönülleri dar, bakis acilari irkci.
Irkci bir toplum.

almanyaya isci olarak gelmeleriyle tanimislar turkleri ve su zamanda hala öyle görmek istiyorlar. yani "onlara muhtac durumda olan türk" profili görmek istiyorlar.

Dua ediyorum rabbime; su almanyada egitimli kariyer sahibi dini ve kulturel degerlerine sahip cikan nice özverili türk nesiller cogalsin insallah ve onlarin bu önyargilarini bilgelikleriyle kiracak aktif dinamik alim nesiller cogalsin insallah

Son düzenleme:
Karikatürde yazilan seyin bi anlami yok. Yani birbirine alakasiz yanlis cümleleri bi araya getirmisler. Benim anladigim kadariyla türklere sadece isci, köle gibi muamele etmleleri. Ayakta duran adam, oturana biseyler diyo kendince almanca konusuyor ama kurdugu cümlerin almancayla uzaktan yakindan bi alakasi yok. Burda sirf almanca bilmiyo diye asagilama var. Kariktatürün devami olmadigi icin fazla bisey diyemicem. Yanlis anlamista olabilirm. Almanca bilen ve baska türlü yada dogru anlayan arkadaslar varsa düzeltsin lütfen :)

altında da bişeyler yazıyor, bi almanca bilen bulamadık kk da arkadaş

ben ilkin çocuklara yönelik bir ders kitabı sanmıştım ama sanırım lise ya da üstü için

Son düzenleme:
altında da bişeyler yazıyor, bi almanca bilen bulamadık kk da arkadaş

ben ilkin çocuklara yönelik bir ders kitabı sanmıştım ama sanırım lise ya da üstü için
Almanya da 50 yil türkiye : Bi basari hikayesi yaziyo.

Onun altindada frankfurt gazetesi oldugu yaziyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…