Almanya'ya geri dönüş - acil bakar mısınız :/

MaystenG

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2018
2.376
2.921
Merhabalar KK üyeleri,

31 Aralık 2017de Türkiye'ye geldim, evlendim ve bir çocuğumuz var.

Ben çifte vatandaşım,Almanya'da ne ikametim ne de herhangi bir gelirim yok. Türkiye'ye turistlik bir şehire yerleştik. Bebeğime pasaport/ alman kimliği çıkartacağız olursa. Eşime de ileride pasaport/ vize.

Benim asıl sorum şu:

1: ben 10 -11 aydır buradayım hiç girdi çıktı yapmadım. (Taşındığımız yere 6 ay oldu). Herhangi bir sorun ile karşılaşır mıyım?

2. Bebek otomatik olarak kimin üzerinde? Nasıl öğrenebiliriz? Kendi üzerime nasıl aldırabilirim?

Burada nufusunun kimin üzerinde olduğunu sormuştum.

3. Almanya'ya ziyaret amaçlı gitsek (1-2 ay) ve o süre içerisinde iş ve ev bulsak, ben kaydımı yaptırsam yani ikametimi alsam, eşimle birlikte hemen kalabilir miyiz?

4. Türkiyede evlendik, Alman vatandaşı da olduğum için otomatik olarak sisteme girilir mi Almanya'da yoksa tercüme edilip apostili mi gerekir evlilik cüzdanının? Almanya'da evliliğimiz tanınması ićin ne yapmam gerek?

5. Evliliğimizi Almanya'da bildirmemiz gerekiyor mu, evet ise nerelere bildirilmeli?

6. Bebeğim Alman vatandaşlığına geçmiş olsa çocuk parası alır mı oradan?

7. Temelli Almanya'ya dönüş için ne yapmamız gerekiyor?

Uzun oldu kusura bakmayın.

Not: bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar var, soru soranları okumuş cahil olarak görmekten vazgeçip, sorunları çözmesinde yardımcı olmayı deneyin. Aksi takdirde susmak en büyük faydadır karşısındakine.

Son düzenleme:
1)Çifte vatandaş olduğunuz için siz zaten aynı zamanda alman vatandaşınız o yüzden girdi cıktı önemli değil . Yanı gidebilirsiniz.

2) çocuğunuz doğduğunda en azından alman konsolosluğuna bildirdiniz mi ?

3) zaten vatandaşı olduğunuz bi ülkeye niye turist amaclı gidiyorsunuz onu anlamadım? Alman vatandaşınız ama kanunlardan kurallardan hiç haberiniz yok üstelik sadece 1 yıldır yasamıyorsunuz ... biraz tuhaf:/ siz almanyaya döndüğünüzde iş bulamasanız da devlete başvurup , ailedeki kişi sayınıza göre devletin ücretini ödediği bir eve yerleşirsiniz, ama en güzeli tabiiki çalışıp, devlete sırt dayamamanız... eşinizin almanca bilgisi varsa hemen yetkili bir kurumda sınava girip A1 Almanca belgesi alması gerek , yoksa önce kurs sonra sınav . Ve ardından vize başvurusu (oturum icin) yanı sizinle hemen gelip oturamaz. Eşiniz için sınavı hemen geçerse 3 ay gibi bir süre gerekli.

4) /5) evlilik cüzdanınız ile(bezirksamt) gittiğinizde muhtemelen evliliğiniz geçmiş olur.

6) çocuğunuz büyük ihtimal 18 yaşına kadar her ay 180 euro çocuk parası alır. (Yanı siz )

7) sizin temelli dönmeniz için uçak biletinizi almanız gerek . Eşinizin ise bahsettiğim formaliteleri yapması gerek .

Ayrıca alman vatandaşı olduğunuz için ailenizden kimse yok mu orda ? Size formaliteler hakkında yardımcı olabilecek?
Ama tüm bu soruların cevabını bulunduğunuz ilin Alman konsolosluğundan daha doğru alabilirsiniz .

Almanya’da oturum yok diyor.
Nasıl çift vatanYAŞ

Abla diyen bi kız var çok sık yazıyor
Almanya’da olduğunu söyledi galiba
Bilen etiket yapsın bari

Almanya’da oturum yok diyor.
Nasıl çift vatanYAŞ

Abla diyen bi kız var çok sık yazıyor
Almanya’da olduğunu söyledi galiba
Bilen etiket yapsın bari
MissCherry’den bahsediyorsun. Etiket yapamadım galiba banlı.

Konu sahibi; çocuk kimin üstüne derken demek istediğinizi anlamadım. Bebek zaten hem sizin hem eşinizin üstünde değil mi yani? Başka şansı mı var ?

Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim.

Evet pelin- çifte vatandaşım. Vatandaşlık duruyor almanayda sadece oturumum yok yani ev/ adres vs.

berlin8982 ayın 5inde konsoloslukta randevumuz var. Bebek için gideceğiz. Turist vizesini de eşim için sormuştum.

Bebeği kendi üzerine alma ya da babanın üzerinde gözükme gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Yani eğer babanın üzerineyse almanyaya gidecek olsam önceden bebeği burada bırakmak zorunda kalacağımı söyleyenler oldu o yüzden şaşırdım öyle deyince.

Eşim almanca kursuna yazılmıştı ancak 1 puanla kaçırdığı için kabul etmediler. Ona tekrar başlamalı... o ayrı.

Ve ne yazıkki yardımcı olabilecek kimseler yok. Ailem ile - üvey babanın ortalığı karıştırıp kenara çekilmesi sonucu aramızı açmayı başardı.

Sen çifte vatandaşsan çocuğun otomatik senin nüfusuna geçiyor, hatta Alman vatandaşlığı alabiliyor otomatik olarak. Sen oturumum yok diyorsun ama bahsettigin şey ikamet anladığım kadarıyla. Zaten vatandaşı olduğun bi ülke senden oturum beklemez. Sen çocuğunla geri dönersin, wohnungsamt tan acilen ev bulup devlet tarafından ödenen bi eve yerleşirsin öncelikle. Sonra iş bulur çalışırsın o sana kalmış. Sonrasında eşinin gelmesi için Almanca kursu b1 sertifikası alması gerekiyor. Çifte vatandaş olduğun için eşini getirmek için çalışmak zorunda değilsin

Evet evet ikamet diyecektim ..

Şuan bu cevapta beni berlin8982 arkadaşımızın cevabından sonra tatmin etti, rahatlattı. Teşekkür ederim :)

Bunları buraya soracağınıza gidin konsolosluktan öğrenin tüm haklarınızı.ne mezunusunuz çok merak ettim?

Bunları buraya soracağınıza gidin konsolosluktan öğrenin tüm haklarınızı.ne mezunusunuz çok merak ettim?
Hıh aradığım cevap.... Ben bilmiyordum konsolosluğa gitmeyi sanki. Eşim çalışıyor sabah 8de gidip, akşam saat 9 da evde oluyor. Atım yok arabam yok, en yakın konsolosluk 2 saat uzaklıkta (şahsi arabayla). Taşınalı 6 ay oldu, akraba tanıdığımda yok beni götürür müsün diyebileceğim. Oraya randevu ile gidiliyor, otobüs bileti de bulunmuyor. Bizim gideceğimiz güne bilet yok, ama eşim izinli. Ne fayda? Taksi zaten 300 tl. Araba kiralama desen o da 150-200 tl. Araba kiralamasında parasında değilim, en son çare o olur. Telefonda bilgi vermiyorlar. Kaç kez aradım. Ayrıca mezuniyetle ne alakası var? Etraftan yardım alamadım demek ki buraya açtım konuyu. Hemen mezuniyete bağlayın, cahil cühela bellemeyi bırakın karşınızdakini de,yararlı cevap verin, önerilerde bulunun, fikir verin.

Konsolosluğu kuş uçmaz kervan geçmez, dağ başında, izole bir yere kurmuşlar desenize... Vay be

Aferin, tebrik edilesi bir durum, cidden.

Ben ne diyorum sen neyden bahsediyorsun? Konu yolu bilmemek veya yeri bulmamak değil. Sorun zaten az önceki cevapta yazıyor.

Neyse, başka bir önerisi/ bilgisi olan var mı?

Merhaba. Türk kayıtlarda çocuklar benim aile sırama yazıldı çünkü eşim alman vatandasi ve ben Türk vatandasiyim. Yani Türk kayıtlarında esinizin nüfusuna kayıt olmuştur. Alman tarafta henüz bir kayıt yoksa çocuğu konsoloslukta kayıt ettirin. Normalde çocuğa ayrı cocuk pasaportu veriliyor. Zaten iki vatandaşlık varsa annede babada çocuğunuz da ikisini alıyor. Yani siz cocugunuzu pasaportu çıkınca hemen götürebilirsiniz. Eşiniz icin ayri izin çıkması lazim. İnternetten "Familienzusammenführung" hakkinda bilgiler alın. Çocuğunuz alman kayitlarda gözükmeye başlasa çocuk parası alabilirsiniz.

Merhaba , bende alman vatandasiyim ama tasinmak konusunda pek bi fikrim yok fakat , bildigim kadariyla
1 ) Alman vatandssiysan zaten giris cikislarda sorun yasamazsin ,

2) bebek sorgerecht evli oldugunuz icin esinizle sizin uzerinize .. anne olarak tabiki bebeginizi göturebilirsiniz fakat bebegin kimligine bagli ne gibi seyler isterler bilmiyorum alman konsoloslugundan bilgi edinebilirsiniz .

3 ) cevaplayamiyorum ama almanca sinavlarini vermesi gerek duydugum kadariyla

4) bizde yurt disinda evlendik ( avrupa ulkesinde ) ama yine de burgeramttan randevu alip annerkennen yapmamiz gerekti
Bunun icin burgeramtta gitmeniz gerekiyor . Orda iki dakikalik islemle bitiyor ucretsiz .

5 ) evet cunku almanyada evli olarak görumuyorsunuz

6) ja cocuk parasi alabilir 194 € Kindergeldstelleden basvuru yapilmasi gerekiyor 6 haftaya kadar islem suresi var
Yanlis yönlendirme yapmamak icin linki kopyaliyorum arayip ordan sorun neler ihtiyac var diye .
https://www.kindergeld.org/familienkassen/berlin/berlin-mitte.html

Umarim az cok fikir verebilmisimdir .. job
Bebeginizin yasi ve meslek durununuz da etki yapabilir leasing is yerleri var bewerbung yazip is görusmesine ve ev icin ev sahipleriyle baglantiya gecmeniz belki faydali olabilir .
En azindan geldiginizde is görusmesine ve
Ev kiralama amaciyla gelebilirsiniz
Ev bulmak artik cok zor burda suriyeliler heryeri isgal etti alman vatandaslari bile evsiz kaliyor malesef ..
En azindan untermiete gibi biseyler ebay den de bakabilirsiniz ..
.bebegin yasi da önemli kita bulabilirseniz en azindan oda belki iyi olucaktir bunlar esinizin gelmedini de kolaylastirir.

Bu benim dusuncem bu konuda buyuk bilgiye sahip degilim ama paylasmak istedim
Umarim hersey gönlünüzce olur

https://www.berlin.de/willkommenszentrum/familie/nachzug-von-familienangehoerigen/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…