- 11 Nisan 2011
- 514
- 9
-
- Konu Sahibi seheryelikiz
5 ay bir yere alışmak için çok erken en az 2 sene gibi bir zamana ihtiyacın var,mutlaka kendine uygun akradaşların ve çevren olacaktır.Zamana ihtiyacın var,biraz sabırlı ol.İnan heryer şimdi senin anlattığın gibi.Kendine mesgul olabileceğin birşeyler bul,kurslara falan git sosyal çevre edin.Umutsuzluğa kapılma.
ümitsiz olma ben geleli 19 sene oldu inan burayi daha cok seviyorum artik ilk seneler tabiki zordu ama simdi türkiyede yasayamam gibi geliyor insanlar cok menfaatci
cocugun oluyo büyüyo derken zaman hizla akiyo güzel düsün güzel gör bence aile huzurun olsun canim gerisi bos zaten
Uzun zamandır kk ya girmemiştim kırlangıçlar hosgeldin Almanya ya ama yazdığın gibi düşünme.ben geleli Ekim'de 8 yıl olacak çok kötü günlerim oldu senin dediğin gibi düşündüğüm günler oldu ama tek bir gercek var oda sen nasıl istersen hersey öyle olursana tavsiyem duygusallığı kenara koy almancayı çok çok iyi öğrenmek olsun tek derdin.baskaları seni ilgilendirmesin her koyün kendi bacağından asılır sonuçta.almançayi çok çok ama çok iyi ogrenm ondan sonra otur duşun ne yapabilirim diye herseyi yapabilirsin burda.hele Almanca öğrenmeden sakın cocuk sahibi olma.sonuçta yalnız geldik bu dünyaya yalnız gidişde böyle dusunçeler sadece şeni tutar ve öğrenmeni engeller.hayat bı oyunda seninde elinde kozun oldumu kazanırsın Burdaki tek kozda Almanca bilmek aslında çok zor değil ama zaman ve emek istiyor.ama öğrenipte ukalanin birine haddini bildirdinmi tüm zorluklara değiyor.zamanla anlarsın ne demek istediğimi.sana kolaylıklar dilerim Allah yardımcın olsun.
Türkiye'ye izine gittigimizde nesemiz yerine geliyor. Gercekten Tr. de huzur var diye düsünüyorum ben ama gene de kendi dünyani kendi yaratacaksin neseni, enerjini baskalarindan degil de kendin yaratacaksin.
Ben de geldigimde(19yil oldu) insanlari cok kaba, egoist.. bulmustum... hayir olamaz bu da mi hayat diyordum, zaman her seyin ilaci kafama göre arkadaslar edindikten sonra her sey yoluna giriyor.
Dilerim cabuk alisirsin buraya.
3 yildir bu ülkede yasiyorum,bu ülke kadar soguk,nesesiz,sikici bir ülke görmedim.Nerden düstüm bu ülkeye,nefretim hergecen gün dahada artiyor bu ülkede yasadikca.Ama mecburum evlenerek buraya yerlestim bir defa,Tüürkiyemi o kadar cok ariyor ve özlüyorum ki oranin sicakligi bambaska,asla almanya türkiyenin yeini tutamaz,kim ne derse desin TÜRKIYE TÜRKIYE TÜRKIYE