Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
selaaaam hosgeldin canim
ne okuyorsun peki? wow negüzel bitiyor haa... schöön yaa...
allah tamamini erdirsin canim
cok ilginc ya nekadar cok kisi almanyadan bikmisss....
herkes tr de yasamak istiyor...
Neden peki? nasil aliyorsunuz bu cesareti bana da söleyinn :)))
hosbulduk canim...ayni durumda olan insanlarla böyle seyler paylasmak cok güzel dogrusu...sizde eminim sizi anlamayan türkiyeden biriyle beraberim dediginizde "hmm ok" diyen insanlarla cok karsilasmissinizdir ben gibi (könnte jetzt ein roman über solche leute schreiben ) neyseeeeee
Amin canim ALLAH hepimizin iliskisini diledigimiz gibi bir ömür boyu sürdürmeyi nasip eder insallah...alsoo ich studiere wirtschaftsrecht habe deswegen auch seh gute chancen in der türkei insallah
Bence her insan türkiyede yasayamaz herkes kisiligine karakterine göre degisir...mesela ben hic kendimi buraya ayit görmedim hep birseyler eksikti hayatimda almanyanin soguk insanlarina mentalitesine burda dogmus olmama ragmen alisamadim gitti 21 senedir icimde hep vardi türkiyeye dönmek ordaki insanlarin yasantisini gördükce imrenirdim tamam belki bizim sosyal imkanlarimiz daha iyidi onlardan ama en basiti türkiyedeki arkadasliklardan dostluklar bile cok baska burada cok nadir bulunur öyle dostluklar arkadasliklar...ben birde cok haksizlik gördüm almanlardan iyice sogudum artik eger cok büyük sorunlar cikmassa (maddi yönden) insallah 2013te türkiye yolcusuyum...orasi beniim vatanim benim memleketim dilini kültürünü örf adetlerini en iyi bildigim yer bence kendini oraya ayit gören her insan geri dönmeyi düsünmeli ve bunu denemelide...belki bende yapamicam olur ya bende hayal kirikligina ugrarim ozamanda geri dönerim almanyaya hic dgilse icimde kalmis olmaz denedim ama olmadi derim (biraz riski yasamayi seven biriyimde )
aldim aldimhediye aldinmi
Selam kizlar, almanyalilar buraya toplanmissss
bende size katilabilirmiyimmm
19 yasindayim, Hemsire olarak meslek yaptim bitirdim, suan Minijob yapiyorum ve is ariyorumm malesef
Nisanliyim januar sonu 1 sene olacak nisanlanmamiz
2012 okt, nov nikahimiz olacak insallah dügün allahin izniyle april 2013
4 senedir beraberiz allahim herkezi kavustursun, mutlulugu yasatsin insallah
Nisanlimla aramda 4 saat var ikimizde almanyadayiz ama ayri sehirlerdeyiz.. hayirlisi olsun :)
*cogunuz TRye gelin gidicekmissiniz okudum, öncelikle sunu diyim cesaret ister tabiki burda dogup büyüdün
izine gitmekle, tasinmak arasinda cok fark var, ama sunuda diyim zamanla alisirsiniz, ve en iyisini yapiyorsunuz
cünkü almanyada hayat yok malesef.. gittikce sartlar kötülesiyor, TRde hayatin tadini cikartin
hosgeldin caniiim daha küccükmüsün ya seyyn 2013 en dogrusu, daha bekle bakim
allah tamamini erdirir insallah
sen nerde oturuyorsun almanyada?
insallah is bulursun canim, ah ah bende bulamadim fachabi yapayim dedim 1 sene...
simdi yine aricam ab mai...
cok kafama takiyorum, kiralar ucmuss... 65qm ev ile baslicaz mecbur
hosbulduk, ben münchendeyim, nisanlim frankfurt:) yok kiz ne kücügü :)) sen yasima bakme neticeye bak :) aramizda 2 yas var
yasimi hic göstermiyorum, gehirn alter ist bei mir 25-26 ungefähr birde zaten 4 senedir beraberiz :) beklemek istemiyorum ben artik yaaa arkadaslarimin hepsi evlendi nisanlandi sira bizde artik:)
4 ay sonra dügün tarihimiz belli olacak insallah :) salon tutulacak jupiiiiiiii
evlenince ausbildung yapacam o yüzden gec kalmak istemiyorum :) zaten 4 senedir beraberiz daha nereye kadar bekliyelim
insallah canim.. is bulmak artik cok zor oldu o yüzden baska ausbildung yapicam bu is hosuma gitmiyor imkanlari scheiße ehrlich gesagt..
hayirlisi olsun canim..
ben ceyiz isine 1 sene önce basladim, mutfagi komple bitirdim. annem almisti amclerimi, bide ceyiz paketi aldik TRden onun icindede cok kaliteli tencereler var
daha gencsiniz ama yinede
ogrudur benimde etrafimda cogu kisi nisanlandi
gecen pazar arkadas evlendi :26: ay icim gittii icimmm....
ve bide üstelik hepsiii daha mesleklerini eline almadilarrr
beeen... 2009 da bitti...
ya ben napicam offfffff
sasirdimmm
Fachabi bitince INSALLAHHHHH is bulurum yaaa
tasinirsak askumla baska sehire gidicez...
NRW de dortmund duisburg köln gibi yerlere...
Ona kalsa hamburg istiyor... is imkanlari iyi diye... ah ahh...
bilemiyorum...
benimde beyin yasi büyük, iyidir iyi...
hayirlisi olsun canim
Selam kizlar, almanyalilar buraya toplanmissss
bende size katilabilirmiyimmm
19 yasindayim, Hemsire olarak meslek yaptim bitirdim, suan Minijob yapiyorum ve is ariyorumm malesef
Nisanliyim januar sonu 1 sene olacak nisanlanmamiz
2012 okt, nov nikahimiz olacak insallah dügün allahin izniyle april 2013
4 senedir beraberiz allahim herkezi kavustursun, mutlulugu yasatsin insallah
Nisanlimla aramda 4 saat var ikimizde almanyadayiz ama ayri sehirlerdeyiz.. hayirlisi olsun :)
*cogunuz TRye gelin gidicekmissiniz okudum, öncelikle sunu diyim cesaret ister tabiki burda dogup büyüdün
izine gitmekle, tasinmak arasinda cok fark var, ama sunuda diyim zamanla alisirsiniz, ve en iyisini yapiyorsunuz
cünkü almanyada hayat yok malesef.. gittikce sartlar kötülesiyor, TRde hayatin tadini cikartin
Negüzel siz hepiniz söylemissiniz babalariniza...
ben daha beklemek zorundayim... Ekim ayinda anca söylerim babama...
Allahim ne olur cabuk gecsin su zaman...
Babam bilsinde, nezaman evlenirsem evleneyim raziyim...
Kardesim konusunda babam birazcik mesafeli davraniyor...
ben sözlüyken cok cimri görgüsüz insanlara cattik, ve adam haliyle korkuyor
yine ayni seyler olucak diye...
bakalim insallah nisani olur ramazandan önce veya sonra...
Kizlar hayallerimizi paylassak?
Mesela nasil bir ev tutmak istiyorsunuz?
kac qm? mobilya olarak Geschmacklarimizi paylassak?
veya Gelinlik
Ceyizlerimizi de paylasabiliriz
Insallah sende kolaylikla söylersin babana ya...mesela benim babam cok otoriter ve cok sinirli biri. Pek öyle baba kiz iliskimizde yoktur ama beni herkesten kiskanir...Mesela benim yasimda bekar oglu olan kadin gelip benimle konussa delirir o kadin neden seninle konusuyor felan diye okadar kiskanc otoriterdir yani düsünün. Ama ben anneme konuyu actigimda aslinda babama söylemesini kesinlikle istemiyordum cünkü cok korkuyodum tepkisinden :18: :18:
Annemde ama tabi duramamis 2gün sonra hemen söylemis babama. Babam 2 hafta surat yapti bana ters davrandi ama hic birsey demedi. Ben telefonu elimden alir felan diye hatta sevgilimi bile uyarmistim habersiz kalirsa merak etmesin diye ama yok anacim adam hiiiic birsey yapmadi. Ve suan inanin babamla aram hic olmadigi kadar iyi okadar iyi anlasiyoruzki masallah (AMAN NAZAR DEGMESIN) ben bile sasiyorum bu duruma. Ama korkmuyorda degilim yazin izine vardigimizda yamukluk yapcak sorun cikarcak diye (ALLAH KORUSUNNNN)
Bence sen icini ferah tut ALLAHin izniyle hiiic bi sorun dert cikmadan sende söylersin babana
oooooooooo baciiii hayalleri hic sorma valla hahahaha neler neler var ahhh ahhhh
Ceyiz bende aldiimmmmm en son wmf´den tencere seti ve schnellkochtopf aldim...offffffffffff ich brauche noch sooooooooooo viele sachenn...sen o aldiklarini türkiyeye nasil götürmeyi düsünüyorsun?? Ich glaube das wird auch ein Problem -.-
Hosgeldin canim ne güzel siz yüzügü felan takmissiniz ALLAH devamini getirir insallah...ne güzel burda dügünümüze kadar tüm detaylari olanlari paylasalim birbirimizle gurbetci kizlar olarak :-D
Kizlar aranizda evlenme teklifini almis olan varmi peki??? Hani bizde biri almanyada biri türkiyede olunca zor oluyor ama yinede böyle zor uzak olsada yapan var mi? Bizimki hala yapmadi da pek yapcak gibi de durmuyor :-(
Hosbulduk canim:) amin insallahh, tabiki canim paylasirim seve seve, hepimiz birbirimizden bilgi aliriz :) sizde nisan oldumu??
öyle deme tatlim, benimkide daha etmedi, özel olsun hic unutamiyacagin beklemedigin bir zamanda yapicam dedi benimki
büyük bir ihtimall nikahimizdan bir kac hafta /gün önce yapicak :) ki hemen ondan sonra evlenelim daha güzel olsun diye :)
bakalim beklemedeyim:)) seninkide birseyler düsünüyordur bence
tabiki aylin90 ist ne super idee paylasalim hem fikir olur :)
also kizlar ceyiz topigi bile actim ben:) tüm sayfalara bakin hep ara ara ekledim
hier ist der link :)
http://www.kadinlarkulubu.com/ceyiz...-askininbirtanesinin-cici-cici-ceyizleri.html
bakalim beyenicekmisiniz:)
okadar aldigim halde hala eksigim var, aber meine liste ist nicht mehr so lang allahtan :))
also in sachen möbel.. Küche will ich weiß-rot-schwarz (wollte zuerst weiß mit pinker deko, gördüydüm cok beyendim ama ne bilim mal schaun)
( wenn wir mieten normale küche, wenn wir es kaufen einbauküche yaptiririz, evin kendi mutfagida varsa kullanmaya raziyim ev alincaya kadar aber nur wenn es einiger maßen sauber ist)
Schlafzimmer lila weiß
Wohnzimmer Schwarz weiß grau
Badezimmer weiß grün blau
und ein Gästezimmer (da sind die farben egal, orange koltuk koyacaz masa und pc's laptop so wie büro bisschen)
sizce nasil? siz nasil düsünüyorsunuz??
Ceyiz bende aldiimmmmm en son wmf´den tencere seti ve schnellkochtopf aldim...offffffffffff ich brauche noch sooooooooooo viele sachenn...sen o aldiklarini türkiyeye nasil götürmeyi düsünüyorsun?? Ich glaube das wird auch ein Problem -.-[/COLOR]
Sorry aylin90 cim ben senin yazdiklarini bi an SonsuzAskimsiin´in yazdiklariyla karistirmisim... hihihi pardooonn
Ahhh bana kalsa ben bütün evi lila yaparim
Küche muss auf jeden Fall Hochglanz sein rot weiß güzel olur bence ama üc renk biraz bayabilir insani...gecenlerde tchiboda pink mutfak esyalari vardi ozaman bende cok özenmistim böyle bembeyaz bi mutfak ve pink deko güzel olur diye valla wer es schön dekorieren kann SÜPER olur hatta
Wohnzimmer schwarz weiß würde auch elegant aussehen aber ich mag es nicht wenn man 3 farben in einem raum verwendet bütün wohnzimmer weiß und kleine deko in rot würde auch seeehhrrr edel aussehen...aaaaaaaaaahhhhhhhh aaaaaaaaaaaahhhhhhhh o ev yerlestirme mobilya alma telasini yasamak istiyorum artik
küche de 3 renk zaten olmazki canim, ich hab den teppich gemeint :)) dolaplar weiß rot hochglanz olabilir:)
bilmiyom ich finds schon schön mit 3 farben, vorallem weil die teppiche dann so super ausschauen..
geschmackssache :) bakalim wenn es soweit ist:) bende istiyoruuuuuuuum :) ist bestimmt sehr aufregend :)
sizin dügün nezaman canim?? nisanlimisin?