- 29 Temmuz 2023
- 676
- 1.157
-
- Konu Sahibi hindistancevizli
Benim babamınkini kestiler ama annem buradan emekli olduğu için kestiler. Aynı eve iki maaş fazla diye zaar.Ama sizinkinde öyle evlilik, emeklilik gibi bir durum yok görünüyor. Yeminli tercümanla kağıt gönderip bilgi istemek en sagliklisi.
Benimki eksik bilgi oldu. Hollanda yaptı bunu. Belki benzer bir durum Almanya'da da vardır diye düşündüm. Siz daha hakim görünüyorsunuz.Alman yasalara göre baska yerden maas aliniyorsa ilk onlar ödemeli. En son hakkin kalsa alman sigortasi ödüyor. Babanizin kendi hakki varsa annenizden dolayi ama kesemesler öyle
Çok teşekkür ederim maili yazarım adreste var ama dönüş çok uzun sürüyormuş öyle mi?Telefonda genellikle geçiştiriliyor böyle konular. En iyisi Almanyadaki kuruma mail yazmak.
Çook teşekkür ederim dedemiz 5 sene evvel vefat etti ve kayınvalidemin de ananeminde burdan hiçbir geliri maaşı yokBenim babamınkini kestiler ama annem buradan emekli olduğu için kestiler. Aynı kişinin veya eşinin buradan emekli olması bir sebep olabilir. Ama sizinkinde öyle evlilik, emeklilik gibi bir durum yok görünüyor. Yeminli tercümanla kağıt gönderip bilgi istemek en sagliklisi.
Türkiyeden almıyor maaş. Kv’de ananemizde sadece o maaşı alıyorlar başka hiçbir gelirleri yok. İlk kez oluyor 5 senedir biz eşimle ilgileniyoruz hiç böyle olmadı bu sene tam 5. Senemiz.Anneanneniz Türkiyeden maas aliyor mu? Durduk yere kesilmesi imkansiz, ama hatalar olabiliyor. Bence yazili olarak basvurun ve yatmayan iki ayin ödemmesini talep edin. Ortada eksik kalan belge varsa söylerler.
Yazılı olarakta bir mail, ya da dilekçe yazılıp gönderilmesi ve onların cevap yollaması çok uzun sürüyor. İnanın kim ne tavsiye verdiyse yaptım. Para bana ait değil kuruşu bile elime geçmiyor belki burda düşünenler olur bu kadar niye uğraşıyor diye ama başka geliri olmadığı için bir an evvel sorunu halletmek istiyorum ben bu defa çok zor duruma düşüyorum iki ev geçindiriyoruz eşimleAnneanneniz Türkiyeden maas aliyor mu? Durduk yere kesilmesi imkansiz, ama hatalar olabiliyor. Bence yazili olarak basvurun ve yatmayan iki ayin ödemmesini talep edin. Ortada eksik kalan belge varsa söylerler.
Yazılı olarakta bir mail, ya da dilekçe yazılıp gönderilmesi ve onların cevap yollaması çok uzun sürüyor. İnanın kim ne tavsiye verdiyse yaptım. Para bana ait değil kuruşu bile elime geçmiyor belki burda düşünenler olur bu kadar niye uğraşıyor diye ama başka geliri olmadığı için bir an evvel sorunu halletmek istiyorum ben bu defa çok zor duruma düşüyorum iki ev geçindiriyoruz eşimle
Türkiyeden almıyor maaş. Kv’de ananemizde sadece o maaşı alıyorlar başka hiçbir gelirleri yok. İlk kez oluyor 5 senedir biz eşimle ilgileniyoruz hiç böyle olmadı bu sene tam 5. Senemiz.
Sgk’dan talep ettik onlarda alman sigortasına yönlendirdiler. Almanyadaki kuzenime arattırdım rica edip böyle problem yaşanıyor almanyada, teknik arıza var bu yüzden yatmamış olabilir gibi bir şey demişler. Türkçesi çok zayıf tam anlatamadı kendini. Eksik belgemiz yokmuş olduğunda 2 sene evvel yaşam belgemiz geri gelmişti tekrar yollamıştım Nord Bayern’e
Çok teşekkür ederim gerçekten yazacağım sizeIsterseniz mail konusunda yardim ederim. Siz bana özel mesajdan yazmak istediklerinizi yazin. Ben size tercüme ederim. Maili yollarken dosya numaranizi da muhakkak yazin yoksa bakmiyorlar
Teşekkür ederim umarım sizin böyle bir probleminiz olmazYorumum burada dursun, biz de almanyadan maaş alıyoruz. Bir sorun oluşursa hem buraya bakarım, hem de konun üstte kalsın
Çok teşekkür ederim gerçekten yazacağım size