- Konu Sahibi xKaderimsin
-
- #1.341
canim valla avusturyanin sartlari nelerdir bilemem. esinin bulundugu ilin avusturya konsoloslugunun sayfasinda gerekli evraklar yazacaktir.Selam kizlar.
Bu yorumu okuyunca yazmak istedim. Bende türkiyeye gelin gidicem.
Kurban bayraminda kocamla birlikte avusturyaya gelmek istiyorum.
Vize islemleri icin baya bir arastirma yaptim neler gerekli vs diye.
Sen tam olarak neler yaptin aklindaysa paylasabilirmisin acaba?
Benim de en büyük korkum senin yazdigin sebebten dolayi vize alamamasi.
guelinci sIkma canini canim.. dile kolay biliyorum ama napican iste burdaki scheiß gesetzeler..
okadar sacma sebepmiski inanilmaz sinir bozucu.. böyle olunca lanet ediyorum bu ülkeye sudan sebep ariyorlar malesef..
bizde anneannemi getiremiyoruz vize vermiyorlar.. bei uns stand "ohne grund abgelehnt" gitik sorduk
sebep söylemek zorunda degiliz dedi pislikler.. bu sene birdaha denicez dügünde burda olsun istiyoruz insallah olur..
hayirlisi..
Hosgeldin :)
Hayirlisi olsun allah pisman etmesin insallah.... Kafana cok takma insallah kazanirsin sinavi hic kazanamam fln diye de düsünme
Tüh yacanim valla avusturyanin sartlari nelerdir bilemem. esinin bulundugu ilin avusturya konsoloslugunun sayfasinda gerekli evraklar yazacaktir.
biz o evraklara göre hareket ettik ve yaklasik 40a yakin evrak cikti.
ciddi ciddi bir dosya dolusuydu. hepsini teker teker yerlestirdi, gercekten eksik bisey yoktu.
burdan bir davetiye gönderildi, und er müsste noch arbeitsvertrag vorweisen, entgeltnachweis, steuernachweis,urlaubsbestätitung für die geplante reise, falan filan...er ist abteilungsleiter, ona göre ekstra evrak verildi falan filan.....also noch vielesmehr, dann brauchte er eine auslandskrankenversicherung und flugticket.
görüsmeye gittiginde sormuslar davet eden kisi kim, was für ein verhältnis habt ihr zueinander, warum wollen sie nach deutschland.
er hat dann eben gesagt wir wollen dort den polterabend machen, aber werden hier wohnen, das standesamt findet hier statt, ( er hatte auch die standesamt unterlagen und unsere hochzeitseinladung mitgebracht)
ona ragmen vermediler.
sonra habe ich unseren anwalt angerufen, der kennt sich damit aus, hat gesagt es ist für junge maenner recht schwierig, deutschland gibt sehr schwer ein visum. man kann gegen die ablehnung remonstrieren aber das dauert 4 wochen.
so viel zeit hatte wir leider nicht.
ama siz evlendikten sonra belki gelebilirsiniz.orada anmeldungun olacak ya, o yuzden vize almasi kolaylasabilir.herkes öyle diyor. biz yine sansimizi denicez evlendikten sonra :)
hallo kizlar nasilsiniz nasil gidiyo hazirliklar?
bizde su an hicbisey ilerlemiyo cünkü son zamanda nisanlimla hic iyi anlasamiyoruz :44:
neden bilmiyorum ama cok canimi sIkIyor..
nisanlilik dönemi en cok kavga edilen dönemmis diye duydum cok kisiden, sizlerde nasil?
bu arada aramiza yeni katilanlara hosgeldiniz :)
sagol canim, umarim getirebilirsiniz. die deutschen behörden nehemen das wirklich sehr ernst und sind streng...ich will jetzt noch mehr weg aus diesem Land yemin ederim.
Kizlar su abschied olayini bi halledemdim gitti ya herkes baska bisey diyor allah askina yardimci olun.
SImdi ben burda kina yapamak istiyordum o yuzden abiye almistim, mittel übertrieben halt :) märchenkleid hihih.
Aber da er nicht kommen kann fällts ja aus.
Und nun dachte ich mach so Abschiedsessen. Wo alle kommen können ( erkek kadin karisik halt)
Diesmal haben meine Freunde gesagt, das ist ja blöd ohne calgi cengi. Elbisesini de giy bizde abiye giyeriz müzikli egleniriz.
Aber ehrlich gesagt will ich nicht mein Kleid bei so einem Abend anziehen.
Weil meine Eltern sagen, dass sie kina trotzdem in der türkei ein tag vor der hochzeit machen wollen.
Dann habe ich nochmal umüberlegt und gedacht, ich lade alle Frauen und halt deren Kinder ein, es gibt ein dj und essen...kendi aramizda so.
Akil verin noluuuuuuuuuuuuuuuur
Simdi sirf kadin kadina olsak tuhaf olur mu? Son gün yine yakinlarimi cagirirdim aksam yemegine.
SImdi sirf kadin olsun dedim cunku buradaki en yakinlarim, teyze,amca,dayi,kuzen undso kommen alle zur hochzeit. aber nur meine freunde net. o yuzden dedim...was meint ihr
bizde su an hicbisey ilerlemiyo cünkü son zamanda nisanlimla hic iyi anlasamiyoruz :44:
nisanlilik dönemi en cok kavga edilen dönemmis diye duydum cok kisiden, sizlerde nasil?
aminnn.çok sagol güzel dileklerin için ama gerçekten çok takıyorum saçlarım falan dökülmeye başladı stresten inş almanyadada aile birleşimi kalkar :S
Kesinlikle evet :)
Hele bir de dügün zamani yaklastimi asil o zaman cok daha gergin oluyor ciftler.
Misal biz :)
Hosbulduk :)
ahhh hic olmazmii... bizdede oluyor:)
ev icin esyalar icin.. ama birbirimizin gönlünü almayi biliyoruz :)
tatli seyler bunlar.. yani cok birbirini kirmaya degmez canim
HallöchenOndanmiymis gercekten ya yani nisanlandiktan sonra niye öyle acaba :44: Benim nisanlim sinavlarina calisiyor bol bol o yüzden allaha sükür kavga etmege zaman bulamiyoruz bende pek karismiyorum zaten derslerinden geri kalmasin diye insallah cabucak düzelir araniz...
Pammy yi verdik yakinda sira sende tadini cikarin son Nisanlilik aylarinizinach gott wie die zeit vergehttttt
Inanirim vallahi keske nisanlinda yaninda olsa daha kolay olurdu beraber ders calisirdiniz flnhatta telefonda fln konusurken almanca konusmaya calis yada bilmedigin anlamadigin seyleri sor insallah kazanirsin sinavini ve hayirlisi ile gelirsin ne güzel ya yep yeni bir hayat yeni baslangiclar allah gönlüne göre versin insallah Amin.
aminnnn..evt yanımda olsa güzel olurdu ama nekadar yanımda olabilirki onunda orda işi var .okulu var.telefonda konuşucak kadar ilerlemedim daha..iyidileklerin için çok teşekkür ederim. dilerimki almanyada kaldırır sınavı....
bilmiyorumki neden tam nisanlandiktan sonra olur :)
benimki buraya gelcek diye öyle galba, tüm ailesini, arkadas cevresini birakcak burdada onu ne bekledigini bilmiyo diye, weiss ich nicht..
ja dimi 4 ay kaldi, ich kanns gar nich glauben :) ins tadini cikarabiliriz bundan sonra ne diyim :)
selamlaaaar arkadaslar
yeni gelen arkadaslar hepiniz hosgeldiniz
gecen hafta kinamiz oldu cooook güzel gecti arkadaslar bol bol göbek attik, güldük oynadik, agladik
ben aglamam diyordum ama gercekten cok kötü birsey o an aklina hersey geliyor..o ana kadar yasadigin hayatin, ailen, sevdiklerin, hepsinden ayrilmak okadar zor geliyorki..hele hele annemi aglarken görmek benim icin en kötüüsüydü o an okadar canim acidiki anlatamam...ama olduda bitti allah hepinize nasip etsin insallah
cumartesi dügünümüz var ama bende hic heyecan yok neden böyle bilmiyorum..iyi birseymi kötü birseymi onuda bilmiyorum..tek istedigim sey o gün hic bir aksilik olmasin hersey yolunda gitsin
Inanirim vallahi keske nisanlinda yaninda olsa daha kolay olurdu beraber ders calisirdiniz flnhatta telefonda fln konusurken almanca konusmaya calis yada bilmedigin anlamadigin seyleri sor insallah kazanirsin sinavini ve hayirlisi ile gelirsin ne güzel ya yep yeni bir hayat yeni baslangiclar allah gönlüne göre versin insallah Amin.
aminnnn..evt yanımda olsa güzel olurdu ama nekadar yanımda olabilirki onunda orda işi var .okulu var.telefonda konuşucak kadar ilerlemedim daha..iyidileklerin için çok teşekkür ederim. dilerimki almanyada kaldırır sınavı....
Dogru haklisin Almanyada cogunun evinde telefon tr ye parasiz o yüzden sizdede öyle birsey var sandim kusuruma bakma :26:
Nasil gidiyor dersler? aslinda merak etmiyorda degilim su sinavda sorulanlari ya.... örengi fln varmi internetde?
evt trye parasız ama telden olmuyo işte.dersler çok zorlu geçiyo.normalde kurs bitimine kadar 200 kelime ögrenmemiz lazım. fakat bizehaftada 250 kelimelik bir kagıt veriliyor ve ezberleyin yarın sınav deniliyor.gelde girme strese.haftada 3 kerede deneme sınavı oluyoruz.sınav örnekleri var nette googleye yazınca çıkıyo.
dügünüme 5 ay kaldiiiiiii kizlar....
meslegimide bitirdim.. evimde alindiii..
artik sadece dügün alisverisiyle ve evimizle ilgilenecem insallah :)
Gözün aydin... Evinde hayirli ugurlu olsun insallah... Allah agiz tadiyla oturmayi nasip etsin insallah.... Aminnnnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?