mrb..bende almanyada dogum yaptim(sezeryanla) 8 ay önce..1oglum var..senin soruna gelince:evet istersen epidural(almanyada buna PDA diyolar) yapabilirsin...kagit falan imzalattiriyolar ..AMAAA bu cok riskli bi yöntem..hekimlerde sana bunu acikliyor zaten...yani omur iligine igne falan yapip seni bir nevi uyusturuyorlar....bende az daha yaptiricaktim cünkü ordan biliyorum...vede bu islemi yaparken kipirdamamalisin yoksa yanlis sinire gelirse(querschnittslähmung) felc olabilirmissin...bana öyle dedi anestezi uzmani...yani o felaket dogum agrisinda zaten insan zor ayakta duruyo sen hic kipirdamicaksin...mümkün müyaaaaaa:2:bende 26 saat dogum sancisi cektim..illede normal dogum istedim...ama bebegimin suyu gelmisti..vede 26 saatte suni sanci verdikleri halde(wehentropf) acilmam sadece 3 cm idi...vede daha fazla dayanamazdim...zaten bebegimin suyu azaldi,kalp atislari zayifladi..bende PDA istedim..amaa risklerini anlattiklarinda aniden vazgecim.....o yüzden beni acil sezeryna aldilar anlayacagin....yani bebegin kalp atislari zayiflamasa genede bekletirlerdi.......diyecegim su ki PDA istiyorsan iyi düsün..sadece o anki riskleri degil...sonrada PDA yaptiranlar cok pisman oluyo...benim cevremde dolu var yaptiran vede ömür boyu bel agrisi cekiyolarmis...hepsi diyemicem ama geneli...en son benim halamin kizi yaptirdi almanyada..vedekiz 22 yasinda bel agrisindan ölüyo...dogum olalida 1 sene oldu düsün!!!!yinede senin secimin tabiki....sezeryanda kolay degil yani...insallah normal dogum yaparsin hayirlisiyla arkadasimmmm
Arkadaslar ben 7,5 aylik hamileyim dogumdan cok korkuyorum, epidural normal dogumu arastiriyorum diger bi adida agrisiz dogummus. Almanyada saglik problemin olmadigi surece sezeryan yapmiyorlarmis illaki normal olacakmis ama ben cok korkuyorum. Acaba Almanya'da isteyen epidural normal dogumu secebilirmi?
Yapan arkadaslar varsa lutfen tecrubelerini paylasabilirmi? Simdiden cok tesekur ederim.
canim inan mesajini belki 8 defa okudum, inanilmaz mutlu ettin beni :)
ve sayfayi 3 saat acik beklettim esime okutmak icin
Normalmi bilmiyorum ama hergun agliyorum stresten sanki ilk 3 aydaki sikintilarimi tekrar yasiyorum, cok duygusal olmaya basladim yeniden
Hic tecrubem olmadigi icin merakla soruyorum herseyi. Doktor 16 martta dogum olacak dedi eger bi aksilik olmazsa, ki olmadi diyelim bi kac gun oncesindenmi hastaneye yatacam ordami beklicem dogumu?
Sancilar baslamadan epidural yapilmiyor mu ? Eger epiduralle dogum yaparsam kac gun hastanede kalacam bi siniri varmi acaba ?
Dogumdan hemen sonra bebegimi emzirebilecek miyim ?
Epidural yaptirirsam normal dogumdaki gibi karnim kuculecekmi? Normal dogum yapmayanlarin karni dogumdan sonrada kocaman kaliyor ya benimde oylemi olacak acaba?
Tekrar cok tesekkur ederim
karnin kuculmesi konusunu simdi gordum
evet karinda eski haline donuyor arkadasim
ama yemene icmene bagli kilo karini olursa o baska tabi
Vallah bende düsünüyordum ne yapmaliyim diye ama biraz rahatladim aciklamalara göre... bende insallah normal dogum yaparim, gerekirse epidural da olurum... herseyin hayirlisi...
peki canim, dogumun nasil gecti, yazmamissin...
Tebrikler canim, Allah anali babali büyütsün, bizlerede nasip etsin kolay dogumlar...
Ben düsündüm, insallah sorun cikmazsa normal dogum istiyorum ve insallah suda:)))) Wassergeburt diyorlar burda... agrin fazla olmuyormus:))) Allah yardimcimiz olsun...
ayy ne olursun suda dogum yaparsan bizede yaz
bende merak ediyorum bu dogumu
nasil oluyor, ne kadar suruyor... Allah yardimcin olsun, kolayca dogsun insallah