Almanya'da epidural normal dogum yapan arkadaslar lutfen yardim

cernea

Guru
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2008
103
0
Arkadaslar ben 7,5 aylik hamileyim dogumdan cok korkuyorum, epidural normal dogumu arastiriyorum diger bi adida agrisiz dogummus. Almanyada saglik problemin olmadigi surece sezeryan yapmiyorlarmis illaki normal olacakmis ama ben cok korkuyorum. Acaba Almanya'da isteyen epidural normal dogumu secebilirmi?
Yapan arkadaslar varsa lutfen tecrubelerini paylasabilirmi? Simdiden cok tesekur ederim.

mrb..bende almanyada dogum yaptim(sezeryanla) 8 ay önce..1oglum var..senin soruna gelince:evet istersen epidural(almanyada buna PDA diyolar) yapabilirsin...kagit falan imzalattiriyolar ..AMAAA bu cok riskli bi yöntem..hekimlerde sana bunu acikliyor zaten...yani omur iligine igne falan yapip seni bir nevi uyusturuyorlar....bende az daha yaptiricaktim cünkü ordan biliyorum...vede bu islemi yaparken kipirdamamalisin yoksa yanlis sinire gelirse(querschnittslähmung) felc olabilirmissin...bana öyle dedi anestezi uzmani...yani o felaket dogum agrisinda zaten insan zor ayakta duruyo sen hic kipirdamicaksin...mümkün müyaaaaaa:2:bende 26 saat dogum sancisi cektim..illede normal dogum istedim...ama bebegimin suyu gelmisti..vede 26 saatte suni sanci verdikleri halde(wehentropf) acilmam sadece 3 cm idi...vede daha fazla dayanamazdim...zaten bebegimin suyu azaldi,kalp atislari zayifladi..bende PDA istedim..amaa risklerini anlattiklarinda aniden vazgecim.....o yüzden beni acil sezeryna aldilar anlayacagin....yani bebegin kalp atislari zayiflamasa genede bekletirlerdi.......diyecegim su ki PDA istiyorsan iyi düsün..sadece o anki riskleri degil...sonrada PDA yaptiranlar cok pisman oluyo...benim cevremde dolu var yaptiran vede ömür boyu bel agrisi cekiyolarmis...hepsi diyemicem ama geneli...en son benim halamin kizi yaptirdi almanyada..vedekiz 22 yasinda bel agrisindan ölüyo...dogum olalida 1 sene oldu düsün!!!!yinede senin secimin tabiki....sezeryanda kolay degil yani...insallah normal dogum yaparsin hayirlisiyla arkadasimmmm

Canim Allah bagislasin darisi basima insallah... cevap icinde cok sagol.. Onceleri mutlaka normal dogum yaparim derdim herkes yapiyor ben neden yapamicam derdim ama gunler yaklastikca agrilarimla beraber korkularimda artiyor.
Surekli okuyorum internetten ama kimse tam ayrintili anlatmamis. anestezi uzmaninin isinin ehli olmasi gerekiyormus falan, bas agrisi ve kusma olayi oluyormus cogu insanda. Korktugum icin dusunuyordum aslinda ama senin anlattiklarindan da cok etkilendim. Felc olma ihtimali gozumu cok korkuttu. Her gun ayri bi psikolojinin icine giriyorum.

Ayin 4unde doktorda randevum var, o zaman doktarada danisacam ama benim doktor her zaman herseye normaldir dedigi icin kesin epidurale karsi cikacak
Bir an once olsun bitsin istiyorum bu stresten hamileligin tadini cikaramiyorum.

Merhaba arkadaşım, bende bundan 3 yıl önce Almanya'da Epidural Anestezi ile doğum yaptım. Aynen senin gibi doğum öncesinde bayağı bir araştırma yapmıştım çok korkuyordum ya bana böyle birşey teklif ederlerse ne yaparım diye düşünüyordum. Yazdıklarını okuyunca o günlere geri döndüm
Benim durumum şöyleydi; doğum anında sancılar geldiği sırada kendimi fazlasıyla kastığım için rahmim yalnızca belli bir seviyeye kadar açılmıştı, devamı gelmiyordu, o nedenle bana Epidural Anestezi yapmak zorunda kaldılar. Ama çok şükür korktuğum gibi olmadı. Bu işi yapmak için Anestezi Uzmanı geliyor özel olarak, yani öyle sıradan her insan yapamıyor. Ondan dolayı için rahat olsun öncelikle. Sana bir önlük giydiriyorlar ve önüne o sırada seni sabit tutması, destek olması için birisi geçiyor (bu kişi bende eşimdi). Yani iğneyi yanlış yere batırmaları ihtimali çok düşük ki ben o zamanlarda yaptığım bir araştırma sonucunda Almanya'da bu anesteziden dolayı o ana kadar hiç bir insanın felç kalmadığını öğrenmiştim. Bu rahatlatıcı bir haber bir bakıma ama yine de korkunu tam olarak yenemiyorsun biliyorum. Ayrıca bir arkadaşın da dediği gibi anesteziden önce senden imza alıyorlar. Zaten asıl o imza kısmı korkutuyor insanı, ciddi bir durum varmış, kötü bir şey olacakmış gibi düşünmene neden oluyor. Onun dışında bir sıkıntı yok. Anesteziden sonra süresini hatırlamıyorum tam olarak ama sanırım birkaç saat içindeydi belden aşağın uyuşuyor tamamen ve sancıları çok hafif şekilde hissediyorsun. Doğumdan sonra 8 saat içindeydi galiba eski haline dönüyorsun yani tekrar bacaklarını vs. hissetmeye başlıyorsun. O an seni kontrol altına alıyorlar zaten devamlı gelip soruyorlar herhangi bir ağrın, sorunun var mı diye. çünkü eğer varsa o sırada sıcağı sıcağına tedavi edildiğinde hiç bir şeyin kalmıyormuş. Benim çok şükür öyle belli başlı bir sorunum olmadı doğum sırasında da, sonrasında da... Yalnızca çok uzun süre, sürekli olarak ayakta kaldığım zamanlarda belimin ağırdığının farkına varıyorum. Bunun Epidural'le ilgisi olup olmadığını bilmiyorum, çünkü çok yorulmadığım zamanlarda hiç bir sorunum yok...
Genel olarak tavsiye edebileceğim bir yöntem. Eğer ki Türkiye'de uygulanacak olsaydı bir kaç kere düşün derdim, bu konuyla ilgili okuduğum haberlerden dolayı. Ama burada bununla ilgili öncelikle kendi yaşadıklarım ve sonrasında çevremden duyduklarım ışığında bir sakınca görmüyorum. Hatta tekrar hamile kalsam yine aynı yöntemi tercih edebilirim diyebilirim. Umarım seni biraz olsun rahatlatabilmişimdir...
Sevgiler...

canim inan mesajini belki 8 defa okudum, inanilmaz mutlu ettin beni :)
ve sayfayi 3 saat acik beklettim esime okutmak icin
Normalmi bilmiyorum ama hergun agliyorum stresten sanki ilk 3 aydaki sikintilarimi tekrar yasiyorum, cok duygusal olmaya basladim yeniden

Hic tecrubem olmadigi icin merakla soruyorum herseyi. Doktor 16 martta dogum olacak dedi eger bi aksilik olmazsa, ki olmadi diyelim bi kac gun oncesindenmi hastaneye yatacam ordami beklicem dogumu?
Sancilar baslamadan epidural yapilmiyor mu ? Eger epiduralle dogum yaparsam kac gun hastanede kalacam bi siniri varmi acaba ?
Dogumdan hemen sonra bebegimi emzirebilecek miyim ?
Epidural yaptirirsam normal dogumdaki gibi karnim kuculecekmi? Normal dogum yapmayanlarin karni dogumdan sonrada kocaman kaliyor ya benimde oylemi olacak acaba?

Tekrar cok tesekkur ederim

Canım sana özel mesaj attım, oradan bakabilirsin

arkadaslar dun doktorda randevum vardi, epidural hakkinda bilgi aldim. Almanya'da kadinlarin artik %80i epidural yaptiriyormus. benim doktorumda bana tavsiye etti, ama son ana kadar hic birsey belli olmaz dedi, bebegin ve senin sagligina bagli dedi.

Cok fazla kilo almamak epiduralin daha rahat yapilmasini sagliyormus. ben 31. haftamdayim 11 kilo almisim daha dikkatli olmami soyledi. Cok nadir gorunen epiduralden sonra 2-3 gun bas agrisi olabilirmis ama onada katlanilir diye dusunuyorum. Cevremde yaptiran bi kac tanidiga da sormustum, kimsenin ne bel nede bas agrisi olmamis.

Su an icim daha rahat, korkularim biraz daha olsun hafifledi.
Allah herkesin hakkinda hayirlisini versin.

Epidural normal dogum yapan arkadaslarda tecrubelerini paylasirsa cok sevinirim.

bende almanyada iki yil once epiduralli normal dogum yaptim

elhamdulillah cok memnun kaldim

ikinciyide yine epiduralli normal dogum dusunuyorum

dogumdan sonrada hic bel agrim olmadi

dusunsene hem dogum yapiyorsun, hem agri cekmiyorsun

normal bir gunmus gibi vucudunda herhangi bir sikinti olmadan bebegini kucagina aliyorsun

ben esime, bebegimizi kucagimiza aldigimda, bu bize verilmis bir hediye, hic zorlanmadim, demistim

dogumu en guzel sekilde yasamaktir bu imkan bence

karnin kuculmesi konusunu simdi gordum

evet karinda eski haline donuyor arkadasim

ama yemene icmene bagli kilo karini olursa o baska tabi

Merhaba canim, suan 8 bucuk aylik oldum ve kendimi sartladim resmen epidurale. Boyle guzel tecrubeleri okudukca korkularim yok oluyor.

hamilelikten once karnim dumduzdu hic oyle bi problemim olmadi. insallah dogumdan sonrada senin dedigin gibi eski halime donerim :)

Cok az bi zamanim kaldi 40. haftada dogum yapamicami soyledi doktor
cunku bebegin gelisimi cok hizli dedi 38-39. haftalarda bekliyoruz dedi

mesaj icin sagol canim insallah 2. dogumunuda epiduralle sorunsuz bi sekilde gecirirsin. darisi basima

karnin kuculmesi konusunu simdi gordum

evet karinda eski haline donuyor arkadasim

ama yemene icmene bagli kilo karini olursa o baska tabi

arkadasim dogumun oldu mu, olduysa nasil gecti, bizimle paylasabilir misin

Vallah bende düsünüyordum ne yapmaliyim diye ama biraz rahatladim aciklamalara göre... bende insallah normal dogum yaparim, gerekirse epidural da olurum... herseyin hayirlisi...
peki canim, dogumun nasil gecti, yazmamissin...

Vallah bende düsünüyordum ne yapmaliyim diye ama biraz rahatladim aciklamalara göre... bende insallah normal dogum yaparim, gerekirse epidural da olurum... herseyin hayirlisi...
peki canim, dogumun nasil gecti, yazmamissin...

Arkadaslar 20 gun once epidural normal dogum yaptim. tek kelimeyle harikaydi.
sancilarim basladiktan hemen sonra anestezi uzmani geldi, epidurali takti ve dogum gerceklesti. ne bel nede bas agrim olmadi. Dogum 5 dk da gerceklesti ama benim vajinada varis varmis onun alinmasi dikilmesi falan derken toplam 20 dk da dogum odasindan ciktim. epiduralin takilmasi sirasinda biraz tereddut etmistim canim acir diye ama hissetmiyorsun bile. cunku buz gibi bi sprey sikiyorlar ve aci falan hissetmiyorsun. ondan yanada korkunuz olmasin. Esim her animda yanimdaydi onunda verdigi bi rahatlik vardi tabiki. epidural takilirken sizi kipirdamamaniz icin bi hemsire tutuyor ama ben esimin tutmasini istedim. dogum sirasinda esimle sohbet ediyorduk dusunun yani o rahatligi...
Epiduralin en guzel yani bebeginizi aninda kucaginiza almaniz ve emzirmeniz... Harika otesi bi duygu.
Korkmayin arkadaslar tavsiye ederim.

ayy cok sevindim gule gule buyut, Allah hayirli evlat eylesin, anneli babali buyutun insallah

Tebrikler canim, Allah anali babali büyütsün, bizlerede nasip etsin kolay dogumlar...
Ben düsündüm, insallah sorun cikmazsa normal dogum istiyorum ve insallah suda:)))) Wassergeburt diyorlar burda... agrin fazla olmuyormus:))) Allah yardimcimiz olsun...

ayy ne olursun suda dogum yaparsan bizede yaz

bende merak ediyorum bu dogumu

nasil oluyor, ne kadar suruyor... Allah yardimcin olsun, kolayca dogsun insallah

ayy ne olursun suda dogum yaparsan bizede yaz

bende merak ediyorum bu dogumu

nasil oluyor, ne kadar suruyor... Allah yardimcin olsun, kolayca dogsun insallah

Insallah canim hersey yolunda gider... eger mümkünse öyle yaparim ve burda anlatirim size:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…