Almanyada dogum yapan varmi???

Merhaba
7. ayin 27sinde dogum yaptim.
Bebege hic esya almadim hersey hastaneden veriliyor.
Eger evdeki bebek esyalarini alirsan, karisir hastane esyalarina ve yikanir gider birdaha
bulamazsin.
Benim dogum yaptigim hastanede her gece saat 3 civarinda cocugu emzirdikten sonra
hemsireye haber veriyordum hemsire cocugu gece soyup, tartip üzerini degistirip bebegi
tekrar odaya birakiyordu. Ayrica odada bezleme yatagi ve dolap vardi dolabin icinde
temiz bebek esyalari bulunuyordu yani istedigin zaman cocugunun üzerini degistirebiliyordum.
Sadece hastaneden cikaracagin gün Bebisine giydirecegin esyalari hazirla okadar.

Ayrica PDAsiz dogum tavsiye etmiyorum, benim son 45 dakikada yapildi PDA ve okadar
rahatladimki. Dogum sancisini aldi adeta ayrica ikinma sancilarim bile cok diildi.
Cok kritik bir dogum yasamaktan kurtuldum PDA sayesinde.
Allahima Sükürler olsun kolayca dogurdum.

Yanina almani tavsiye ettigim seyler:
Her ihtimale karsi yicek biseyler almani tavsiye ederim
cünkü dogumdan sonra cok acikirsin & hastanenin yemek saatini beklemek
zorunda kalmaman icin yaninda yicek biseylerin olmasi iyi olur.
Rahat pijamalar ve esorfmanlar al fazla fazla.
Havlular, Yariklara karsi mutlaka bir ilac gerci hastanedende veriliyor ama
ben doktorumun yazdigi ilacida kullaniyordum.
Saat al (Kacta ve Kac dakika emzirdigini görmen icin)
Emzirme Südyeni
Birde özel tavsiyem Kräuterblut diye bir ilac var
drogerie markt yada eczanelerde var.
Demir takviyesi yapiyor, dogumdan sonraki kan kaybini telafi etmek icin.

Simdilik aklima gelenler bunlar
hayirli dogumlar insallah

cok tesekkür ederim yaziniz icin..siz bu yaziyi en dogum yapmisim üc gün sonra yazmissiniz:) ben yazdiklarinizi bizzat yasadim..ama cok tesekkür ederim zaman ayirip bilgi verdiginiz icin :)

merhaba Blaurosie,

dogum yaptin mi canim, sanirim yapmissin?? Tecrübelerini yazarmisin lütfen... Ben Almanya´da degil ama Avusturya´dayim...normal mi oldu yoksa sezeryan mi oldu dogumun??

Allah anali babali büyütsün bebisini insallah...

canim ben 5 hafta oldu kizim ..normal dogum yaptim.zaten aksi bir durum olmadikca sezeryan yapmiyorlar..benim evde suyum geldi..hastaneye gittik..acilma bekledielr olmadi..suni sanci verdiler hap olarak..ikinci haptan sonra sancilarim basladi..inanilmaz acilar cektim..8 saat cektim..baktilar dayanamiyorum epidural yapacaklardi gece rahat uyuyayim diye..ama baktilar 8cm acilma olmus doguma aldilar..1 saat sürdü ve normal yolla kizim dogdu..rahmim kendisi yirtildi..dogumdan sonra hemen hicbir acim kalmadi ertesi gun bomba gibiydim :)
senin merak ettigin ne varsa sorabilirsin..:)
cok tesekkür ederim bu arada :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…