Almanyada dogum yapan varmi???

Blaurosie

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
1.291
16
bayanlar ben Almanyada yasiyorum..ilk bebegim cok heyecanliyim..almancam cok kötü degil ama cok iyide degil..esim yanimda olacak..esimde cok heyecanli..sizlerden istedigim özellikle belirtmek istedikleriniz varmi özellikle su söyle su böyle, aman dikkat et ne bileyim siz burda dogurdunuz bilmedigim cok sey var..mesela epidural icin imza alindigini biliyorum..Hastaneye görmeye gittik.odalari falan gezdik..ön bilgi acisindan..ama biraz daha hazirlikli olmak istiyorum..mesela hastanede kac güny attiniz..5 diyen 6 gun diyen var..8 gun diyen var...kendime koca valiz yaptim kizima kücük wickeltasche..hastaneden bebek icin bircok seyi verecekler dediler..dogrumu? ne bileyim akilniza gelenleri yazin cok rica ediyorum sizlerden..simdiden tesekkür ediyorum..

merhaba canim
öncelikle allah hayirli dogumlar nasip etsin insallah, bende hamileyim 12 ayin 3 ünde dogumum insallah.

ama gecen sene ikiz bebeklerim erken dünyaya geldiler (ölü) normal dogum la. benim yasadiklarimi anlatayim belki az cok sorularini cevaplarim insallah.

eger pda yaptiracaksan türcesi epidural herhalde beline igne yapiyolar o iste onun icin imza atmak zorundasin, ama tavsiye etmiyorum eger normal dogum yapacaksan, benim sancilarim hic azalmadi bide üstüne üstlük 3 ay kadar bundan dolayi bel agrisi cektim.

basimda 2-3 doktor 1 ebe birde ebe yardimcisi vardi, cok iyilerdi hep motive edmeye calistilar. elimi hic birakmadilar.

benim yanimda bir gece dogum yapan bir kadin vardi, oda hep ordan giydirdi cocugunu, yani cocuk bezi kiyafetler banyosu icin hersey hastanede var. hatta neredeyse hergün dolaplar kontrol ediliyor eksik olan birsey varmi diye, yani hersey bol boldu.

sadece cikacagin gün kendi getirdigin kiyafetleri giydirmen gerek o kadar.

aslinda wickeltasche hic gerek yok. ama cikis icin cocugun maxi cosi sini cikis günü getirmen lazim, cocugu arabaya bindirmek icin, yani hastanede herkes ona koyup götürüyor, tabi üzerini örtmek icin battaniye.

insallah yardimci olabilmisimdir.

kusura bakma bilgim bu kadar, bende tam bir dogum yasayamadim malesef.

canim bende almanyada yasiyorum ve burda dogum yaptim.
ben spinal sezeryanla dogum yaptim.
spinal yada epidural dogum icin imza aliyorlar evet.

sezeryan olan anneler hastanede 1 hafta normal dogum yapan anneler 3 gün kaliyor tabi bu süreler annenin durumuna göre uzuyor ama kisalmiyor.
bebek icin gerekli hersey hastanede odanda olacak bebek bezi,islak mendili,bebek kiyafeti senin icin gögüs pedi.ve orkid
bende kizim icin cok sey almistim ama hicbirini kullanmadim sadece 1-2 hastane cikisi isime yaradi o kadar
almanca bilsende bilmesende orda hemsirelerle bi sekilde anlasiyorsun sonucta orda her ülkeden insanlar var bu konuda canini sikma.
kendin icin hastane cikisinda giyecegin kiyafeti unutma ben unutmustun esim evden alip gelmisti.
bide diger arkadasin yazdigi gibi bebegin araba koltugunu al hastane cikisinda ona koyup cikiyorsun.

sen normal dogummu yapican sezeryanmi?

mb kismet olursa inslalah normal doguracagim..su ana kadar normal dogum icin hic bir sorunumuz görünmüyor..
ben koca bavul yaptim kendime..gögüs pedi orda var diyorsun yani ve altima koymak icin ped..benim valizde var ama tabi orda varsa kullanmam yani..walla cok heyecanliyim..hem dogum heyecani hemde iste hastane ortami.
hastaneden cikarkenki kiyafetim aklima gelmemisti tesekkür ederim..onuda koyarim ozaman..
birde sormak istedigim birsey var hastanede bebegin resimini cekiyorlar sanirim cunku hastanenin web sitesinde baby galeri var.bunu yarin hastanede soracagiz ziyaret yapacagiz ama yinede sanada sorayim dedim..

Son düzenleme:

öncelikle bebekelrin icin Allah rahmet eylesin..Allah bu bebegine saglik versin uzun ömürler versin insallah :)

epidural düüsnmüyorum ne cekeceksem dogumda cekeyim bitsin dogumla istiyorum ama tabi kismet yani..insallah bana bakacak olan doktor hemsire yada ebe hepsi iyidir..ben cok takintiliyim sinirlerim bozulursa hersey boizulur kötü gider..bide bazan cok iyi ifade edemiyorum kendimi daha sinir oluyorum..insallah bu konuda sikinti yasamam..gerci esim var yanimda beni yalnz birakmayacak )))
tabi cok yardimci oldunuz cok tesekkür ederim..cok heyecanliyim..az kaldi zamanim :):)Allah kurtarsin hepimizi :)

normal dogum icin bi sakinca yoksa tabiki normal dogum en iyisi.
tabi canim orda varsa kullanmazsin.
hastane odasinda katalog ve fotocunun numarasi var sen ariyorsun termin aliyorsun gelip bebegin resmini cekiyorlar sen istersende siteye koyuyorlar.sana cikartip veriyorlar o fotolardan.

canim bende almanyada pda ile normal dogum yaptim.Senden imza aldiklari dogru,bide pda dan sonra cok bel agrisi cektigini söyleyenler oluyodu bende hamileyken ama ne ben nede yaptiran arkadaslarim böyle bir sorunla karsilasmadik ben tavsiye ederim gözünü korkutmak istemem ama ilk bebeklerde genelde dogum süresi uzun sürüyor ve insan coook gücsüz kaliyor ikinicak gücün kalmiyo yani pda ile hic bisey hissetmiyosun ebe sana ikinman gereken zamanda söylüyo .Benim yattigim hastanede bebek icin bez kiymek icin kiyafet ve uyku tulumu vermislerdi yikamak istersen havlu falan hersey var ama yok ben illede kendi aldiklarimi giydiricem dersen yanina kiyafet al.hastanede bebkle beraber foto cektirip cok guzel album yaptirabilirsin ,hatta bizim burda fiyati 150 euro civariydi yinede fikir olsun senin sorup sorusturmanada gerek yok zaten onlar yeni dogum yapanlari buluyolar benim odama kadar gelmislerdi ve foto icin kendine bir iki makyaj malzemesi,fön makinesi,bebis icin guzel kiyafetlerinden al bence bide hastane cikisi icin hamileliginin 5 aylarinda falan giydigin kiyafetlerden alirsan iyi olur sasirim eski kiyafetlerini alma cünkü icine giremezsinbebegin autoschalesini,battaniyesini falan unutma,dogum ne zaman bilmiyorum ama kisa denk gelirse sapka falan almalisin.kanaman icin ped,gögüs pedi falan hastanede bol bol var ama ev icin mutlaka önceden alisverisini yap bebekten sonra pek firsatin olmayabilir.saglikla kavusmaniz dilegiyle

aa demek öyle o zaman bu ücretli yani öylemi? foto olayi?

merhaba
cok tesekkür ederim öncelikle.baya bilgi vermisiniz..dogum uzamasin fazla ci cekmeyim diye akupunktur yaptirmaya basladim gecen hafta ilk seansim vardi..inslalah ise yarar..benim icn önemli degilde esim cok etkilenir en cok onun icin.. cok korkuyor ben cok aci cekecegim diye..gercekten yazik yani..ona kiyamam ben cekerim sorun degil..
yok o zaman bebek icin kiyafet varsa ben sadece cikista giydirmek icin getirirm bir set bide battaniye:) guzelmis bu yaa walla:):)
ayyy albüm fikri guzelmis ama cok pahali yaaa..150 eu ..eminim guzeldir ama yani ben foto konusuyla cok ilgiliyim benim hobim..kendim evde resim printerim var cok guzel seyler hazirliyorum hastanedede yaparim biseyler ben hallederim..tek sorun dogumda esimin foto cekebilmesi..inslalah yapabilirim diyor..o heyecanla:):)makyaj malzemesi vs onalrin hepsini koydum coktan valimize..ne olur nolmaz diye..ama kanama pedi gogus pedi olmasina sevindim :):) egrci valize koymustum bir kac paket..siz kesin var diyorsaniz o zaman fazla koymayim birer paket yeter ben 3-4 paket koymustum
ev icin alisveris kolay..cok tesekkür ederim tekrra..bizim ilk bebegimiz cok heyecanliyiz..zaten iki yillik evliyiz daha :)
tesekkür ederim tekrar cok saolun :)

cok guzel heyecanlar bunlar bilirimbir nefeste kurtulursun insallahkac haftalik hamilesin bilmiyorum ama 26.haftadan sonra elternkurslar var esinle katilabilirsin,normal dogumdayapmayi istiyomussun nefes alip verme calismalari falan yapiliyokursta komik geliyo ama dogumda bana cok faydasi olmustu onun icinde hastaneden bilgi edinebilirsin senin ucretini sigorta ödüyo bi tek esin icin bi miktar ödemen lazim simdi unuttum ne kadardi ama cüzzi bi miktardi ona eminim.Hastanedeki fotografci dogum esnasinda yapmiyo zaten canim dogumdan bir iki gun sonra. Dogum sirasindada benim esim sogukkanli olmasina ragmen eli ayagina dolasmisti o sanci icinde bide fotograf ceksene diye onu dürtüklemek zorunda kalmistimaslinda cekinmedigin güvendigin biri olursa onuda doguma alabilirsin sizi ailecek cekerbabaya göbek bagini falan kestiriyolar tabi benim esim afallayip hem kesip hemdefoto yapamadigi icin elimizde böyle bi foto yok ama ben hatirlattikca cektigi bi kac tane var hatira olarak.

canim yaa doguma alacak baska kimsem yok.aslinda annem var sadece .ama iki kisi sokma hakkim varmi doguma..o zaman kamera isini esim halleder dogumda annem guc veriri?? gercekten cok merak ettim simdi doguma iki kisi girme sansi varmi?

Son düzenleme:
senin gidicegin hastaneyi bilmiyorum am bizim burdakinde var malesef benimde yakinim olmadigi icin bir tek esim girmisti ama arkadasimin dogumuna görümcesiyle esi girmisti görümcesi foto video cekti esine elini falan tuttuhatta dogum ani falan hepsinin videosu var cok guzel.Gidicegin hastaneye sorabilirsin kabul ederler diye tahmin ediyorum

bende daha dogum yapmadim ama burdaki hastanelerde hersey oldugunu cogu kisi söyledi bana da bend e
baya canta hazirladim yiende alacagim yanima insallah dogumum haftaya gerceklesecek benim epidural sezeryan olacagim ALLAH yardimcimiz olsun

tamam biz zaten yarin hastaneyi gezecegiz bunu soralim mutlaka :) cok tesekkür ederim verdiginiz bilgiler iicn :)

bende daha dogum yapmadim ama burdaki hastanelerde hersey oldugunu cogu kisi söyledi bana da bend e
baya canta hazirladim yiende alacagim yanima insallah dogumum haftaya gerceklesecek benim epidural sezeryan olacagim ALLAH yardimcimiz olsun

4 gun var sanirim aramizda..Allah yardimcimiz olsun gercekten:) benim belli degil doktorun soyledigine gore 29 Ekimde zaten o zaman 40. hafta doluyor..bakalim yarin sabah kontrol var..degisen birseyler varmi bakalim..

4 gun var sanirim aramizda..Allah yardimcimiz olsun gercekten:) benim belli degil doktorun soyledigine gore 29 Ekimde zaten o zaman 40. hafta doluyor..bakalim yarin sabah kontrol var..degisen birseyler varmi bakalim..

evet canim 4 gün var bizde son kez gittik bugün kendi doktorumuza bitti terminler benim bebeklerim ikiz canim ondan
37+1de dogum olacak normal olma sansim yok dogum olarak nerdesin bu arada ?

tamam biz zaten yarin hastaneyi gezecegiz bunu soralim mutlaka :) cok tesekkür ederim verdiginiz bilgiler iicn :)

rica ederim canim,dogumda korkulucak hic birsey yok inan bana ben hep birazdan bebegime kavusucam diye düsündüm ve normal dogum yapinca daha dogar dogamz kordonunu bile kesmeden kucagina veriyolar dünyanin en guzel seyi inan bana o anin tadini cikar saglikla kurtulun ikinizde ve dogum haberini bizede ver

korkum yok aslinda heyecan var.birde ilk ya tecrübesizlik iste..herseye hazirlikli olayim diye cirpiniyorum:):) dogum olsun zaten haber veririm..tablet aliyorum yanima haytaneye..internetsiz yapamam ben:):) hem zaten herkes haber beklyior..facebook ta yayinlamam lazimki herkes bilsin :):) bide uzaktayim yaa..burda esimin cevresi diisnda benim cevrem yok yani..herkes Tr de..cok meraklaniyor tabi millet..
o ilk an icin sabirsizlaniyorum zaten :) ilk görecegim an icin ..yoktur böyle bir tecrübe heralde...Allah kazasiz belasiz nasip etsin insallah :)

merhaba cnm öncelikle allah kurtarsin benim iki oglum var ilki sezeryan ikincisi normal dogum oldu.hic korkmana gerek yok dogum yapacagin hastaneyi gidip görmüssün zaten eminimki iyidir.ilk oglumda tecrubem kötüydü hastane gazabina ugradim ama ikinci oglumda iyi hastane secimiyle hersey güzeldi o yuzden dogum yapacagin hastaneyi cok ii sec derim en büyük tavsiyem bu.dogum sirasinda bir ebe zaten sürekli sana yardimci oluyor hissettigin herseyi ona söyleki sana daha ii yardimci olsun baktin sanciya dayanamiyorsun pda yap derim cok rahat kesinlikle.kiyafet konusuna gelince öyle büyük valiz tasimana hic gerek yok önemli olan kendi kiyafetlerini götürmen bebekle ilgili herseyi hastanede veriyorlar normal dogum yaparsan 3 gün sonra ciktiginda bebeginin kiyafetini maxicosisini falan esin getirir sana.sadece cikista bebegini kendi kiyafetleriyle giydirip cikariyorsun o yuzden rahat ol aklima gelen bu simdilik sorun alursa cevaplarim cnm hayirlisi olsun hakkinda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…