- 21 Ağustos 2021
- 47
- 102
- 23
- 33
- Konu Sahibi Kisirdongu
-
Türkiyede boşanma davası anlaşmalıysa taraflar mahkemede bulunmak zorunda değil miydi hatta biri gitmezse çekişmeliye dönüyor diye biliyorumAnlaşmalı olunca kesinlikle dediğiniz gibi. Anladığıma göre konusahibinin eşinle beraber edindiği evi var almanyada. Adamin anlaşmali boşanmaz gibi
Türkiyede boşanma davası anlaşmalıysa taraflar mahkemede bulunmak zorunda değil miydi hatta biri gitmezse çekişmeliye dönüyor diye biliyorum
Hayır anlaşmalı boşanmada tarafların mahkemede bulunması mecburiBildiğime göre fiziksel katilmak şart değil.
Benim aradığım yorum , avukat bize anlaşmalı dilekçe yazmasını isteyeceğimTürkiyeden Bir avukat bulup hicbir sekilde türkiyeye bile gitmeden ayrilabilirsiniz.
Hayır anlaşmalı boşanmada tarafların mahkemede bulunması mecburi
Bildiğim kadarıyla Türkiye'de anlaşmalı boşanma için tarafların duruşmada avukatli veya avukatsiz mutlaka bizzat bulunmasi gerekiyor. Sizin paylastiginiz bilgi çekişmeli davalar için geçerliAvukat temsil edebilir.
Bildiğim kadarıyla Türkiye'de anlaşmalı boşanma için tarafların duruşmada avukatli veya avukatsiz mutlaka bizzat bulunmasi gerekiyor. Sizin paylastiginiz bilgi çekişmeli davalar için geçerli
Hayır bu attığınız anlaşma boşanma değil, çekişmeli boşanma. Anlaşmalı boşanmada taraflar duruşmada bulunmak zorunda.Avukat temsil edebilir.
Hayır bu attığınız anlaşma boşanma değil, çekişmeli boşanma. Anlaşmalı boşanmada taraflar duruşmada bulunmak zorunda.
anlaşmalı boşanmalar TR de ikamet neresi olursa olsun istediğin adliyeye başvuru yapıp gerçekleşiyor. çekişmeli boşanma ise mutlaka ikamet ettiğin yerin adliyesinden açılmak zorunda. Almanyada ikamet eden biri için nasıl olur bilemiyorum yanlış bilgi vermem istemem ama çekişmeli için bence mümkün degil TR den dava açmak(tabi yine avukat arkadaşlar daha iyi bilir)
anlaşmalı boşanmalar TR de ikamet neresi olursa olsun istediğin adliyeye başvuru yapıp gerçekleşiyor. çekişmeli boşanma ise mutlaka ikamet ettiğin yerin adliyesinden açılmak zorunda. Almanyada ikamet eden biri için nasıl olur bilemiyorum yanlış bilgi vermem istemem ama çekişmeli için bence mümkün degil TR den dava açmak(tabi yine avukat arkadaşlar daha iyi bilir)
Bu çok mantıklı... Konu sahibi de pratikte eşiyle anlaşabilrse davayı Türkiye'de avukatlari aracılığıyla yürütebilmek için teoride çekişmeli açabilir...Çok çekismeye gerek kalmadan avukatlar burda iki tarafı da temsil eder, bitti gitti...Açılıyor. Ablam zamanında bosandi (bundan 20 yil önce). Eski eşinin kütügünün bulundugu ilcede oldu duruşma. Çekişmeli açıldı ama cekişmeden boşandilar. Ikisininde TRde ikameti yoktu.
Onlarda çocuk ve mal mülk yoktu ama.
Bu çok mantıklı... Konu sahibi de pratikte eşiyle anlaşabilrse davayı Türkiye'de avukatlari aracılığıyla yürütebilmek için teoride çekişmeli açabilir...Çok çekismeye gerek kalmadan avukatlar burda iki tarafı da temsil eder, bitti gitti...
Eşiniz anlaşmalı boşanmaya ikna olacak mı?B
Benim aradığım yorum , avukat bize anlaşmalı dilekçe yazmasını isteyeceğim
2000 euro çekişmeli boşanma için absürt bir ücret değil. ( şu anda da piyasa yaklaşık bu civarlarda) Çekişmeli boşanma davalarının çoğunun yıllarca sürdüğünü ve enflasyonu düşününce makul kabul edilebilir. Burada ve gerçek hayatta 5 yıl bile süren davalar görüyoruz. Anlaşmalı boşanma çok daha kolay ve hızlı bir prosedür olduğu için çok daha uygun ücretlerle hallediliyor.Fazla ucuza gelmedi. 20 yil önce yaklaşik 2000 Euro ödedi.
Valla burda da şu anda daha pahalı diyebilirim. Sadece protokol ve dilekçe yazması için 20k verdim geçen sene, düşün bak davaya bile girmedi, Çekismeli 100 bini geçiyorAblam öyle yaptı. Eski eşiyle anlaşmamişti ama adam uzatmadi ve maddi acidan kendini yormak istemedi galiba. Sorunsuz boşandilar ama dava çekişmeli açılmıştı.
Ablam 20 yil önce 2000 Euro ödemişti. Hiç unutmam iş bankası üzeri havale etmiştik paracıkları
2000 euro çekişmeli boşanma için absürt bir ücret değil. ( şu anda da piyasa yaklaşık bu civarlarda) Çekişmeli boşanma davalarının çoğunun yıllarca sürdüğünü ve enflasyonu düşününce makul kabul edilebilir. Burada ve gerçek hayatta 5 yıl bile süren davalar görüyoruz. Anlaşmalı boşanma çok daha kolay ve hızlı bir prosedür olduğu için çok daha uygun ücretlerle hallediliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?