--Almanya' da yaşayanlar, yardım--

yafrimu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2008
533
1
a.s.slm herkese

arkadaslar ben nişanlıyım 8. ayda düğünüm olacak almanyaya gidiyorum yani.. nişanlım orda dogdu buyudu falan oyle işide var.. bu almanyaya gitme işlerı nasıl bı bılgılendırırmısınız???

beni dugunden sonra goturebılırlermı??

bı sınav varmıs nası oluyo o???

dıl kursuna gıtmem şartmı???

bılgılendırırsenız sevınırım canlarım a.s.

Son düzenleyen: Moderatör:
elzembildigim kadariyla temel almanca bilmeyenlere vize verilmiyor.basvuru yaptiginda belli sorulara almanca cevap vermen gerekiyor.Mecburen kurs yapman gerekiyor .alman konsolosluklarinin sitelerinden aile birlesimi basligindan bilgi edinebilirsin.

merhaba elzem :)

konsolosluk sayfasindan ihtiyacin olan bilgilerin bulundugu yerleri link veriyorum.. kulaktan dolma degil en iyisi en yetkili yerden oku ....

ilki almanca bilmen gerektigi ile ilgili bölüm... mutlaka göethe enst. A1 sinavi isteniyor

http://www.izmir.diplo.de/Vertretun...kblatt_20Deutschkenntnisse,property=Daten.pdf

burada da basvuru icin gerekli belgeler var... yalniz dikkat etmek gerek. ilk sayfada bitmis gibi görünüyor ama ikinci sayfada ilk madde de buna dahil...yani almanca sertifika maddesi

http://www.izmir.diplo.de/Vertretun...0gerekli_20olan_20evraklar,property=Daten.pdf

burada da yeni göc yasasi var... okumakta fayda var derim

http://www.izmir.diplo.de/Vertretun...Neues_20Zuwanderungsgesetz,property=Daten.pdf

bu arada bunlar sadece sizin konsolosluga götüreeginiz evraklar.. esinizin ( müstakbel ) de evlendikten sonra siz basvurunca hemen gidip yabancilar subesine oradan basvuru yapmasi gerekiyor sizi yanina cagirdigina dair.. ondan da saniyorum gelir belgesi ve kira kontrati, ikamet gibi evraklar isteniyor.. orada sorup ögrenebilir.

ama evlenince hemen vize cikacagi gibi bir hevese sakin kapilmayin. evlendikten sonra basvurabiliyorsunuz ve islemler 2-3 ay sürüyor... bu arada hemen almanca kursuna (göethe enstitüsü baglantili) baslayin ve sertifikanizi alip hazir edin.. cok zaman kalmamis.. ancak yetisir

simdiden mutluluklar

simdiden mutluluklar... a.s.

oooooo canim benim ya sen cok gec kalmissin amaa... daha sinava gireceksin e bunun icinde kursa gitmen gerekiyor kurslar genellikle 3 ay bilemedin 1,5 2 ay sürüyor. sonra sinav icin randevu alcaksinki cok cok sonralara veriyorlar randevu tarihini. sonra hadi kazandin diyelim bu sefer konsolosluktan randevu alacaksin.bir yigin dosyalar felan hazirlaman gerekiyor hadi konsoloslugu da birinci seferde sorunsuz atlattin diyelim ki bu bazen olmayadabilio.cünkü yok bu evrak eksik yok su evragi getir birsürü dert... neyse konsolosluguda atlattiktan sonra bu sefer evraklar almanyanin yabancilar polisine ulasiyor. ordan esini arayip randevu veriyorlar ve görüsmeye cagiriyorlar. esini birnevi arastiriyorlar. isini evini maasini ve bunlar uygunsa almanyadan onaylayip tekrar evraklar türkiyeye gönderiliyor ve türkiyeye ulastiktan sonra konsolosluk evne pasaportunu gönderiyor anliycan cok zor bi is... ben sinavi kazandimda geldim canim. ama ben 1aylik birkursta kazandim sinavi ve vizem cok sükür 25 günde cikti. ama normalde 3 ay sürüyor.

e hayatim ne oldu sinavi verdin ne yaptin anlat bakalim dügün olmus bitmistir coktan seni dinliyorum merak ettimkaydirigubbakcemile3

Türkiye de bir kursa gidip, o kursdan imtihani alman gerekiyor, o arada zaten vizeye basvuruyorsunuz, ve insallah okulun bitince, yani diplomayi alinca, vizeyi verirler...bazen zorluklar cikariyorlar...bazen hemen verebiliyorlar...birzda senin sansina canim ama illaki bir kursa gidip almanca yi ögrenmelisin...kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…