Almanya"da çok yalnızım

bendebilmiyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
8
0
36
Almanya
merhaba arkadaslar..bende yeni uyelerdenim.. 1yildan beri almanyadayim.mutlumuyum degilmiyim bunu bende bilmiyorum.haftada yada on gunde bir esimle buyuk tartismalar yapiyoruz ,hatta bosanma derecesine geliyoruz..bi kac kez bavullarimi topladim turkiyeye donmek istedim ama herseferinde geri cevrildim..cok sikintiliyim bu aralar..sinirlenince hakim olamiyorum kendime ..esimle birbirmizi seviyoruz..ama o tum gun calisiyor yani aslinda tum gun degil ama kalan zamaninida arkadaslariyla geciriyor..bana hemen hic zaman ayirmiyor.benimde hic kimsem yok bi komsumuz dahi tek komsum kaynanam ,onunla iyi geciniyoruz ama bi arkadasin yerini asla tutmuyor..turkiyede cok arkadasim vardi birden bole bi ortama girdim agresiflestim...bana yardim edin nolur napmaliyim hic kimseyede anlatamiyorumbana bi akil verin arkadaslar...
iyi gunler

neden sende kendine arkadas cevresi edinmiyorsun. kaynana gelen giden kisilerin kizlari yada gelinleri yokmu?

böyle sadece aile icinde kalirsan bunalirsin, bunun icin illada türkiyeden gelmen gerekmiyor canim. burda yasayip arkadasi olmayan herkesen belirli zaman sonra bunala bilir.

canım çalışmayı düşünüyor musun? çok kolayçevre edinirsin o zaman ya da yaşadığınız yerde yok mu türkler? dilin var mı?

canım almanyayı hiç bilmiyorum ama illaki türklerin toplandığı dernekler falan vardır, kurslar vardır, onlara katılsan, az değil 1 sene olmuş...

Bence kendini topla güzel bir başlık aç foruma Almanya'daki üyeler tanışalım diye :) Orda eminim senin durumunda olanlarda çıkabilir :) Elinin altında dünyanın her noktasına ulaşabileceğin bir alet var. iyi değerlendir. Facebooktada bile eminim bir grup falan vardır..

isin kotu tarafi kaynanamlarin gelen gideninin olmamasi..bazen sasiyorum kaynanam nasil dayanmis diye yillardir....

canım çalışmayı düşünüyor musun? çok kolayçevre edinirsin o zaman ya da yaşadığınız yerde yok mu türkler? dilin var mı?

suan sadece okula gidiyorum dil okuluna ordan arkadaslar var turk arkadaslar ama gorusemiyoruz ..hepsi cocuklu,ve kendi cevrelerindehepside bize uzak maalesef..ama calismayi dusunuyorum insallah ordan arkadas edinebilirm...

Almanlar buz gibi insanlar bizim çocukluğumuz orada geçti babam türklerden uzak dururdu zarar gördüğü ve beğenmediği içim ya oradaki genç kızların aileleri geri yada çok modern bazı kızları akşam diskolara giderdi ahlakımız bozulmasın diye biz daha çok almanlarla görüşürdük en son görüştümüz türk aile ki ben o vakit 9 sınıfa gidiyorum 5yaş büyük oğlu için söz keselim deyince birdaha babam türk ailelerinden uzak durdu

slm canim seni cok iyi anliyorum bizim buradada senin durumunda cok kisi var,esinin evli arkadaslari yokmu gidip gelseniz,ben bile bura dogma büyümeyim ama cok fazla arkadasim yoktur,tanidigim disarda konustugum cok ama evime sadece 3-4 arkadasi cagirmisimdir onlarla görüsürüm

canim benim bende almanyada yasiyorum ve türkiyeden geldim seneler oldu. Inan seni cok iyi anliyorum. Cünkü ayni seyleri ilk seneler bende yasadim, kolay degil tabi daha yeni evlendin evliligine adaptasyon olamadan daha yalnizliginla tanisiyorsun yepyeni bi cevre, baska ülke ve ayri dil, bunlar zaten cok yeterli bi sebep senin bunalima girmen icin. Ama umudunu kaybetme vede esinle cok önemli bi sorununuz yoksa bosanma kendine ve esine zaman vermelisin. cevren olucak mutlaka burada camiler var oralarda kermesler oluyor oralara gidebilirsin kurstan tanistiklarinla daha samimi ol, olsun cocuklari bisey olmaz yalnizliktan iyidir bi evine davet et sonra onlar seni cagirirlar onlarin cevreleriylede tanisirsin bakarsin öyle öyle senin gibi yeni evlenmis cocuksuz kafana göre insanlarla tanisirsin, burada ilk basta arkadas secme gibi bi sansin yok aile yapisi düzgünse anlasmaya calis sicak kanli ol, kimseyi kücümseme, ilk geldigimde bende ayni senin gibi düsünüyordum cevrem sürekli degisti ve sonunda bana daha yakin olan arkadaslarimi buldum cok sükür senelerdir iyiyim, sana tavsiyem tanistigin herkesle sohbet et problemlerini sakin anlatma insanlara ilk basta itici gelir cok samimi olursan paylasirsin inan bana zamanla asacaksin ve ilk senem aklima geldi cok ama cok kötüydü sonra tam yalnizliga alitim galiba derken yeni insanlar cevrende beliriyo merak etme canim Almanyanin neresindesin tam olarak?

tskler oncelikle vakit ayirip biseyler yazdigin icin..gercektende butun bu yazdikalriniz bana yol gosterici nitelikte ...ben nordhein- westfalen&aachen..sen neresindensin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…