Almanya/Berlin

Hadika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2021
16
6
36
23
Merhabalar türkiyeden almanyaya gelin gideceğim aranızda gelin gidenler var mı? Gözümde çok büyütüyorum yapabilir miyim ne gibi zorluklar beni bekliyor orada arkadaşım çevrem de yok gelin gideceğim yerde benim gibiler varsa bu konu hakkında sorucağım çok şeyler var orada bi arkadaşımın olmasını isterim yorumlarınızı bekliyorum..:)

Mesleğiniz var mı çalışıyor musunuz?

Dil seviyeniz ne durumda?

Türkiye’de yaşıyorum ancak size verebileceğim belki de tek tavsiye, kesinlikle dil öğrenme işini ertelemeyin. Bir an evvel alışın, kaynaşın yerli halkla.

Bir de imkanınız varsa ufak tefek uğraşlar edinin.

Altın bileziğiniz olur

Hayırlı olsun bu arada

Otrera,aile birleşimiyle ülke değişimi yapacak olanlara zaten dil şartı var. Yani belli bir seviyeye gelmeden oturum vermiyorlar diye biliyorum.

Teşekür ederim bir mesleğim yok ve çalışmıyorum şuan Türkiye’deyim yazın düğün olucak hayırlısıyla dil konusun da nasıl alışacağımı hiç bilmiyorum uygulama yükledim öğrenmeye çalışıyorum hemen unutuyorum

Benim nikahım Bulgaristan da olup Almanya’ya geçiş yapacağım yine de dil şartı oluyor mu?
Türk vatandaşlarına oluyor diye biliyorum çünkü ben Almanca kursuna giderken aile birleşimi için gelen çok insan vardı,siz araştırmasının mı bu konuyu nihayetinde orada kalıcı bir hayat kuracaksınız. Hoş istemeseler bile günlük hayatınızı idame ettirebilmeniz için o ülkenin diline vakıf olmanız gerek

Benim nikahım Bulgaristan da olup Almanya’ya geçiş yapacağım yine de dil şartı oluyor mu?
Hayır olmuyor. Ben 5 ay önce almanyaya evlenerek geldim. güzel bir mesleğim vardı kurumsal bir firmada yönetici olarak çalışıyordum. beni en cok zorlayan yanlızlık.. En zoru bu. Göçmen olmak zordur. Ait olmadığın yerde yaşamakta. Ama önemli olan eşinle olan iletişim benim tek dayanağım eşim yoksa bi dk durmam eşim olmasa

bence Almanya nın en guzel yeri Berlin yani en hareketlisi. esınız sıze yardımcı olur, dil kursuna gıdın bence. ısınız olsun, kendınızı gelıstırmıs olursunuz sımdıden baslayın

Ben daha once bir sene kadar berlinde yasadim simdi baska bir ulkedeyim. Bence Berlin bir cok ulkede bir cok sehre gore kendinizi en az yalniz hissedeceginiz yerdir. Cok fazla Turk mahallesi var alistiginiz bir cok seyi bulursunuz. Bunun disinda bence cok guzel sosyal imkanlari da olan bir sehir dil ogrendikce tadini cikarirsiniz. Ingilizce biliyorsaniz o da size bir cok konuda yardimci olur.

Ailenize aşırı bağlı ,hareketli bir hayatı seviyorsanız zorlanabilirsiniz.Ama kesinlikle dilinizi geliştirin.Geldiğiniz gibi ehliyetinize başvurun.onu alın.Kurslara yazılın.Almanyada hayat rutin,ev iş ,iş ev.Bol bol market alışverişi.Tek hareketlilik o.Ben de 2006 da evlenip geldim.Kursumu yaptım Almanca,ehliyetimi aldım.Her şeyi kendi başıma yapıp,Dr a yalnız gittim,alışverişe,kendimi geliştirdim.Ve buraya gelin geliyorum diye düşünmeyin .aDeğişik bir kültür öğreneceğim diye düşünün.Çocuk olunca daha farklı oluyor , daha iyi hissetmeye başladım çocuktan sonra.Ve buranın insanları Tr göre çok değişiktir.Burdaki kişileri çok ciddiye almayın.Dedikodu boldur.Az ama öz insan olsun çevrenizde.Ve kesinlikle geldiğiniz andan itibaren birikim yapın , sırf kendinize ait.Kimse bilmesin.Ben yeni evlenip geliyor olsaydım birileri bunları bana söylese daha başka olurdum.Ama kendim öğrenip kendim başardım.Şuan kasiyerim, Alman vatandaşlığı aldım.İki oğlumla kimseye muhtaç olmadan yaşıyorum.Geçici olarak tabi.Gelirken kitap alın bir kaç tane.Ev terliği bir deGerisi burda var pahalı ama Tr göre kaliteli yine de..Bir de çorap alın.Başarılar..

Gizli birikim ne alaka
Daha yeni evlenecek birine ayrılacak boşanacak sinyali vermekte ne çirkin

B

Tek tavsiyem önceliğiniz dil öğrenmek olsun
Vakit kaybetmeden dil kursuna başlayın. Berlinde 3 kişiden biri türk, yalnızlık çekmesiniz. Tam tersi türklerin içine düşeceksiniz buna güvenip, dili öğrenmeseniz baştan kayıpedersiniz

Almanya ya 5 yıl önce gelin olarak geldim. Herşeyin ilacı zaman:) Berlinde cok türk var ama ne kadar türk olsada ister istemez yabancılık cekeceksin. Ama eş desteği çok çok önemli. Arkadaşlarında dediği gibi dil cok önemli. Dil olmadan yarım insan gibi hissediyorsun. Umarım cok cabuk adapte olursun:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…