Almanların Türklere bakış açısı?

secret-love

Heartless
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2009
1.467
2
Selam kızlar ... Almanya'da yaşayanlara bir sorum olacak.
Siz Almanya'da yaşayanlar orda illaki insanlarla muhattap oluyor onlarla konuşuyorsunuz yada işte Alman televizyonundan haberleri izliyorsunuz benim merak ettiğim;
Bilirsiniz biz Avrupa'da pek sevilmeyiz yani Türkler .
Acaba Almanların Türklere bakış açısı nasıl. Ne gözle bakıyorlar bizim hakkımzda çok mu önyargılılar. vb.
Bikaç şey yazarsanız çok sevinirim :)) Böyle şeyleri merak etmişimdir hep
Yorumlarınızı bekliyorum.

Almanyada yasayan biri olarak ilk ben yazayim her millette oldugu gibi almanlardada ön yargililar var tabiki hatta hayatinda hicr türk tanimamis bir alman sirf önyargisi yüzünden bizi kötü ,pis ,tutucu ,bütün kadinlarinin basinin kapali ,erkeklerinin biyikli ,kaba......biliyor(bu liste uzayiiip gider )Ama aralarinda cok iyimser yaklasip dil bilmeyenlere yanlis yaptiginda kirmadan duzelten, yol gösteren yardimci olan bizim kultürümüzü merak edenlerde var.Bazilari gercekten asiri milliyetci olduklari icin sevmiyolar yabancilari ama bazi onyargilarida bence burdaki biz türkler yaratiyoruz yine yani yine bizim sucumuz biraz.Mesele bi hava alanina gidin ozellikle izin zamani thy nin onu bijama ustüne etek giymis kadin dolusakin yanlis anlVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsn belki memleketine gittiginde giyse sorun degil ama avrupanin göbeginde insan birazcikta ayak uydurur,bide burdaki cogu türk asiri tutucu ve acayip dindarlar yani okula giden cocuklarina sirf hiristiyan olup domuz yedikleri icin alman cocuklarala arkadaslik etmesini yasaklayan aileler var,yada burda gayet iyi para kazanip tr de evler daireler alip bir sürü kira geliri olmasina ragmen burdaki alman devletinden az kazaniyo gösterip sosyal yardim alan bir sürü insan var,yeni yetisen gencler cok vahim durumda hem kaba türk hemde alman serbestligini pekistirince acayip yaratiklar cikiyo ortaya almanca ana avrat küfür eden genc türkler bunlarin arasina genc kizlarda dahil hatta bazen erkeklerden bile beterler eeeeee bunlari gören almanlarinda pek iyimser yaklasmamasi gayet normal sanirim.Bu konu yoruma coook acik aslinda liste uzayiiiip gider almanlarmi onyargili biz türklermi yarattik bu durumu tartisilir

Kayinpederim 45- 50 sene önce gelmis..O kadar iyi insanlardi ki yol tarifi bile istediginde seni oraya kadar birakirlardi diyor.Bunlari biz bu hale getirdik diyor.Tanidigim bütün Almanlarin söyledigi bir tek sey var;ben buraya geleli 3 sene oldu.40 yildir burada olupta dil bilmeyenler var.Ama yeni nesilde de gercekten süper okuyan cocuklarimiz var ve önyargilardan dolayi köstekleniyor...Velhasil bizim ülkemizde bu kaadr yabanci olsaydi biz ne yapardik bilmiyorum?

Öncelikle yorularınız için teşekkürler.
Bir yandan size katılıyorum. Onları bu hale Türkler getirmiş olabilir. Bir bakıma üzülüyorum buduruma. Yani Almanya'ya gidenlerin bazıları çook dindar yani bu kötü birşey değil ama işte bazen Türkler öyle şeyler yapıyorlarki nefret etmeleri doğal. Ama umarım bu görüntü yeni nesille değişir.

Canim dinine bagli olmak tabiki cok guzel bisey bende müslümanim allaha sükür ama herseyin bir siniri var bide bulundugun ortama biraz ayak uydurmak zorundasin ben demiyorum ki almanyada diye gitsin hiristiyan olsun ama o insanlarada saygi duymamiz lazim ayni dine olmasada ayni allaha inaniyoruz sonucta.Ve ben bizimde onlara karsi onyargili oldugumuzu dusunuyorum bi cok türk almanlari ülkelerini kötülüyo gavur diyo huyunu suyunu begenmiyo ama o cok inancli kendini allaha vermis insanlar paralari olmalarina ragmen gayet rahatlikla haksiz yere o gavurdan yardim alip iyebiliyo eeee o para haram olmuyomu simdi yani:44:bide sanirim burda yabanci oldugumuz icin en ufak bi sorunda hemen parlayiveriyoruz yok iste ben yabanciyim türkümde ondan böyle yapiyosunuz gibilerinden halbuki bazi seyler yapilmasi mecbur seyler sira beklemek gibi mesela

Şu konuda sana 100 de 100 katılıyorum. Gittiğin ortama ayak uydurmak zorundasın. Tamam birden olmayabilir. yavaş yavaş. Ama ayak uydurmadığında sadece kendini rezil etmiyor bu durumda. Zaten böyle toplumlaşmalar varsa bu bütün dünyadaki insanlar için geçerli herkes çok milliyetçi çoğu millet bir başkası hakkında hiç birşey bilmediği halde çok önyargılı. Siz orda yaşıyorsunuz biliyorsunuzdur takip ediyorsunuzdur illaki umarım bu gittikçe değişiyordur çünkü bu çok üzücü bir durum.

Umarim zamanla hersey daha iyi olur yeni yetisen genclerin arasinda kotü olan kadar cok basarili olan okuyan biryerlere gelenlerde var burda dogup büyüyenler icin iki kültür arasinda kalmak cok zor dil,din,kültür.yemek icmek hersey farkli ama bence ailelere cok büyük görevler düsüyo bence daha kücük yaslarda cocuklara kendi dilini ,kültürünü özünu asilayip ayni zamanda onlarada saygi duymasini ogretebilseler hersey cok daha iyi olur ama bi bakiyorum ki yillardir burda yasayipta tek kelime almanca ögrenmemis ve ögrenmek istemeyen insanlar basinin agridigini söylesin diye 5-6 yasindaki cocugundan medet umuyor,yada bazilari tamamiyle özünü kaybetmis anne baba türk ama 3-5 kelimeden baska türkce bilmeyen bir sürü insan var ikiside dengesiz bir durum yani.Asimile olmaya karsiyim ama özünü kaybetmemek icinde 40 yil önce köyden geldigin esyayla almanya carsilarinda gezmeyede karsiyim.Mesela daha dün alisverise gittim ve cocugunu kolundan deli gibi cekistiren anne sonunda agzina bide saplak yapistirdi marketteki bütüüün herkes ona bakti bende dahil ve türk oldugumdan utandim o an bunu gören bi alman sizce ne düsünmüstür

Gelde deli olma ya. Zaten hepsi için söylemiyorum ama Almanya'ya giden insanların bir kısmı yanlış anlaşılmasın yani bir kısmı Doğu'dan gidenler medeniyet öğrenmemiş para için yada her ne için gidiyorlarsa Almanya'ya rezil ediyorlar Türk milletini. Halbuki her ulusta vardır böyleleri. ama Türklerin misavirperverliği sıcakkanlığından zerre kadar nasibini almamış insanların bizi Dünya'ya bu şekilde tanıtması çok sinir bozucu.
Asalet bilmiyorlar medeniyet bilmiyorlar bu tür insanlar sadece Almanya'da değil Dünya'nın birçok yerinde var. Biz burda sadece televizyondan görüyoruz.Bazı çıkan olaylarda polis Türklere öyle yapmış böyle yapmış ama kim bilir onlar ne yapıyor bilmiyoruz bile. Hemen karşı tarafı suçluyoruz. Yok Almanlar öyle yok böyle yok gavur milleti filan. Neyseki asaletli insanlarında var olduğunu düşünmek mutluluk verici. Sonuçta orda bir bakıma bizi temsil ediyorlar. Umarım sizin gibi düşünen insanlar zamanla daha fazla olur.
Zamanla insan gelişmeli. Türkiyeyi en iyi şekilde temsil etmeliler. Ama birde özünü kaybetmiş olanlar ya onlara ne demeli. Aslında söylenecek çok şey var ama.
Mesela bir örnek vereyim. Mesut Özil'i belki biliyorsunuzdur. Alman Milli Takımını seçti. Keşke Türk Milli Takımını seçseydi ama bu saatten sonra yapacak başka birşey yok. Tek yapabileceğimiz saygı duymak ama onu yapamayanlar var. Almanya'daki maçta sanırsam Türkler Mesut'a küfür etmiş. :26::26: Çok üzücü ve sinir bozucu bir durum. Gelde şu duruma üzülme

Son düzenleme:
Evet canim cok haklisin mesut gibi halil gibi ve daha bi cok basarili türkte var almanyada ama dedigim gibi cahilde cok senin dedigin gibi nerden geldikleride cok onemli(kimse yanlis anlamasin lütfen)daha kendi anadilini konusamayan insanin yabanci bir dil ögrenmeside zor tabiama ben sonradan gelmeme ragmen dil kursuna gittim sinavimi yaptim bi kac yil calistim suan 2 yasinda bir oglum var o yuzden evdeyim ama komsularimin hepsi alman hepsiylede görüsüp konusurum davet ederim cay ikrama eder türk kahvesi yaparimyemeklerimizden tattiririm onlarda bayiliyolar degisik tatlar denemeye ve degisik bir kültür tanimaya yani bi nevi birazda göstermek lazim her türk sizin sokakta gördügünüz yada olaylara karisan türk gibi degil diyebende türküm ve bununla gurur duyuyorum özümle ,dilimle, kültürümleama onlarada saygi duyuyorum özel gunlerinde onlarda bizi davet ediyolar (Paskalyada falan)Hiristiyan degilim ama onlarin eglencelerine ortak oluyorum:13:mesut gol attiginda milli takimi yeniyo diye böbürlenen bir almanada "Senin takiminin gölünü yine bi türk atti "dedimYani yeri gelincede cevabini verieksinhic bisey olmadan size kötü davrananlarida olabiliyo.

Almanya da yasayan Türkler'i ve Almanlarin Türk'lere karsi olan bakis acilarini o kadar iyi özetlemissinsin ki tebrik ederim.. burda ki gencler adina gercekten cok üzülüyorum, gercekten de seninde söyledigin gibi hepsi birbirinden acayip.. Evlerinde tamamen tutucu ve asiri dindar bir yasam bicimi hüküm sürerken, disarda tamamen serbet bir hayat var ve ikisi arasina sikisip kaliyorlar, sonuc olarak ortaya sorumluluk sahibi olamamis, kisiliksiz ne yaptiklarinin bilincinde olmayan gencler ortaya cikiyor..

Ben cok büyük hayal kirikligina ugradim Almanya ya geldigimde Burda ki Türkler'in Avrupa'nin göbeginde olduklarini düsünerek Türkiye ye göre daha modern bir hayat yasadiklarini düsünüyordum fakat tam tersiymis, Türkiye ye göre Almanya da yasayan Türkleri kiyaslarsak maalesef Almanya da yasayanlar 50-60 yil geriden geliyorlar..

Burdada iyi isler basarmis ayak uydurmus,özünü kaybetmemis ama ayni zamanda ayak uydurmayi basarip bi türk gibi almanlarin arasinda yer alan insanimiz cok ama hala cehaletinden vazgecmeyen insan sayimizda yadirganmayacak kadar cok malesef

Umarım bu zamanla değişir. İlerde okumak için veya erosmus için Almanya'ya gitmek filan isterdim ama bu fikrim değişti. Yani gidip orda bazı gerçekleri görmek istemiyor insan.
Bu arada Trt'de bir belgesel var. Alamanya Alamanya diye çok güzel bir belgesel sanırım bu akşam var. Türkiye'den Almanya'ya göç eden insanların orada yaşadığı zorlukları filan anlatıyor. Sizde izliyor musunuz?

Son düzenleme:
ankarada olanlar belki bilir bu yıl bir oyun sergilendi şinasi de "soğuk bir berlin gecesi"

bir alman aile var kızları bir türkle beraber ve inanılmaz önyargılılar bu konuştuğunuz herşeyi oyunda replik olarak söylediler :))

sonu çok trajik...

açıkçası ben kendi ülkemdek çoğu insanı görünce bunlar almanyada yada başka bir ülkede böyle davransalar ordakiler tabiki daha çok sinir olacak önyargısı artacak

burada yapilan tüm yorumlara katiliyorum bir sey haric...dindarlikla = cahillik, düsüncesi . Dindar bir insan giyinme adabini, zan ve suizanin ne oldugunubilir. Sadece dindar insanlar türklerin prestijini, yabancilarin türklere bakis acisini kötülüyormus gibi bir hava var yorumlarinizda. DINDAR bir insan olarak Almanya´da bircok yerde.. is görüsmesinde, is yerinde, Devlet kurumlarinda dini kimligim yüzünden asagilanmalara ugradim. Bütün sucu Türklerde ( dindar Türklerde) buluyorsunuz birde su acidan bakin. Öyle bir yerde yasiyoruzki herkesin okuma- yazmasi var bir sürü camiler var hatta neredeyse her yerde türkler var. Yabancilar Medyadan duyduklari bilgilerle degilde islami anlatan bir kitap okuyarak, yada camii ziyaret edip hocadan imamdan bilgi edinerek, yada en azindan bir türke sorarak önyargilarini yenebilirler, kafalarindaki sorulara cevap bulabilirler. Bütün sucu türklere yikmak olmaz. Bilirsiniz Norvec´te katliam yapildiginda yabanci basinlar saldirganin Islamci terörist oldugunu aciklamislardi aslinda irkci bir katolikti...daha sonra ise ruh sagligi bozuk biri olarak tanimladilar... bugüne kadar yabanci basinda hic "radikal katolik" "hristiyan terörist" "yahudi terörist" diye bir tabir duydunuzmu?? bunlarin sorumlulari simdi DINDAR türklermi... Almanlarin asil istedikleri "entegrasyon" diye adlandirdiklari bizlerin aynen onlar gibi olmamiz acik olmak yetmiyor onlar gibi icki iceceksin, egleneceksin vs vs ....uyum saglamak adina yada hicbirsey adina bunlari ne Almanlar nede diger Türkler biz Türklerden beklemesin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…