Almancanizi ilerletmek istiyorsaniz yardimci olurum

slmlar,bende genel bir baktım ama çok aktif bir sayfa değil galiba.
1 senedir almanyada yaşıyorum 6 aydır kursa gidiyorum.
bende az biliyorum:KK43:burada yaşayıpta konuşamamak çok kötü

kizlar cok sirinsiniz ya almancanizi yiyim :))

yardimci olabilirim...

was macht ihr so? :KK70:

Weil ich hier glücklicher leben möchte.
Alles wünsche ich allein mache,jetzt habe
Ich eine Tochter,ich will mit ihn deutsch sprechen kann.wie die andere menschen.
Aber weiss ich nicht und glaube ich schaffe nicht.:44:

biraz almanca temelin varsa zaten kendi başına da halledebilirsin. Almanca dilbilgisi bakımından aynı ingilizce gibidir(artikeller hariç) yani dil bilgisini az buçuk kaynak kitaplardn veya internetten çalışabilirsin ama onun dışında bol bol kelime ezberle.Takıldığın bir şey olursa sorabilirsin :)
Merhaba arkadasa gzl tavsiyelerde bulunmussun.benimde a2 sertivikam var dahada ögrenmek istiyorum ama nasil bilmiyorum burda doganlar gibi konusmak istiyorum ama cevrem okadar ögrenemesin sadece kendini idare et yèter moralim bozuluyo ne yapsam bilmiyorum.

selamlar herkese yeniden,

elmi,buradakiler gibi konuşmak için uzun zamana ve ara vermeden kurslara gitmekte fayda var.
benimde b1 seviyesinde.integrasyon kursunu bitirdim şimdi evdeyim.evde olunca ögrenilmiyor ve her geçen gün unutuyorum.
çalışmakta lazım,hep almanların arasında olmak,duymak pratik yapmak lazım.Bende ausbildung yapmak istiyorum onun içinde bir üst seviyeye ihtiyacım var ve daha çok şey ögrenmem gerekecek.

elmi,buradakiler gibi konuşmak için uzun zamana ve ara vermeden kurslara gitmekte fayda var.
benimde b1 seviyesinde.integrasyon kursunu bitirdim şimdi evdeyim.evde olunca ögrenilmiyor ve her geçen gün unutuyorum.
çalışmakta lazım,hep almanların arasında olmak,duymak pratik yapmak lazım.Bende ausbildung yapmak istiyorum onun içinde bir üst seviyeye ihtiyacım var ve daha çok şey ögrenmem gerekecek.

merhaba senin yazini okuyunca kendimi dinlemis gibi oldum. :)))

Hallöchen!

Wie geht's euch, Mädels? Ich war seitlangem nicht da, weil ich sehr viel zu tun habe :KK43:

Ich wünsche euch ein schönes Wochenende!

haklisin ewet evde unutuluyo,ama birseyler bilmeden de ortamlara giremiyorum almanlarla konusamiyorum korkuyorum birsey anlamam.
iyi bir kurs bulup baslamam gerekiyo kizlada zor olacak ama mecbur.

elmi,kurs işini ihmal etme derim.ben gelir gelmez başladım ve 6 ayda bitti,keşke bitmeseydi daha uzun sürseydi diyorum şimdi.
evde öğrenilmiyor,yada herkes tv dan öğrendik diyorlar.nasıl öğreniyorlar bilmiyorum.burada yaşıyorsak öncelik dil.çocuğumda var doktorda ve okulla ilgili konular çok önemli ve bizde bilmek zorundayız.

Ich kann bisschen Deutsch reden :) Aber ich muss bisschen übung machen. Ich lerne jetzt Deutsch. Ich gehe Schule. Wenn ich spreche mit Sie, glaube ich kann doch gut sprechen. Ich will besser werden.. :) :p

Son düzenleme:
elmi,kurs işini ihmal etme derim.ben gelir gelmez başladım ve 6 ayda bitti,keşke bitmeseydi daha uzun sürseydi diyorum şimdi.
evde öğrenilmiyor,yada herkes tv dan öğrendik diyorlar.nasıl öğreniyorlar bilmiyorum.burada yaşıyorsak öncelik dil.çocuğumda var doktorda ve okulla ilgili konular çok önemli ve bizde bilmek zorundayız.

etmicem ins ama iyi bir kurs bulmaliyim.bende gelir gelmez basladim ama benimki burda esleri calismayan bir kursdu ve oraya gelenler sadece zamani doldurup üstünede para aliyodular iki yil sürdü o kurs bosa para ödedim oraya
simdiki kafam olsa hemen ordan cikar baska kursa giderdim.simdide bilmiyorum nasil bir kurs bir iki baktim haftada bir gün aksam aksam olmasi iyi kizim acisindan ama bir gün az biraz daha bakmaliyim.
benim esimde televizyondan ögrenmis biz ögrenemeyiz cünkü onlarin zamaninda anne baba almanca bilmiyo evde almanca konusan yok televizyonda türk kalani yok e birde cocuksun bütün gün otur televizyon izle cizgifilme dikkatini ver ,ama biz öyle degil biz izlerke anlamaya caliisyoruz onun icin hic ögrenemeyiz onlar gibi.
ama ins burdakiler gibi ögrenicem dedigin gibi kizim okulunda onun arkadaslarinin anneleri gibi olucam kizim onlarin annelerine imren micek ins.
rabbim ögrenmek isteyen herkeze yardim etsin ins amin..#biraz cok konusdum kusara bakma canim:KK17:

elmi,nerede yaşıyorsun almanyada.hemen hemen her yerde vhs denilen kurslar var.bizim Türkiyenin halk eğitim merkezleri gibi diyim.
veya benim gittiğim gibi hem özel hemde intgrasyonuda karşılayan anlaşmalı kurslar var.

BAMF - Bundesamt für Migration und Flüchtlinge - Kursträger in Ihrer Nähe - Integrationskursorte

bu sitedeki o boşlukları doldurursan gidebileğin mesafe kadarda kilometreyide seçersen sana en yakın kursları buluyor.
ama sen kursa gitmişsin integrasyon hakkını kullandıysan mecbur özele gideceksin veya arbeitsamt tan,vermitler den randevu alıp kursun ücretsiz olmasını istiyorsan bildunsgutschein isteyeceksin.Belki verir denemek lazım.Bana vermedi ama:KK1: sen dene.
şimdi benim başka kurslarım ama B2 için eylülde tekrar başlamak istiyorum.Çok pahalı ama mecbur ödeyeceğim galiba:KK43:
Bol şans,dilini öğrenirsek burada yaşamayıda severiz elbet.

Ich kann bisschen Deutsch reden :) Aber ich muss bisschen übung machen. Ich lerne jetzt Deutsch. Ich gehe Schule. Wenn ich spreche mit Sie, glaube ich kann doch gut sprechen. Ich will besser werden.. :) :p

Dilara sendemi Almanyadasın veya Tr deysen nerede öğrendin. okula gidiyorum demişşin.başarılar diliyorum.Biraz zor öğrenmekte sınır yok bu dilde.Ama bir dil bir insan demişler.
ıch gehe zur schule olacak. Çünkü die Schule.almancada hep artikelli öğrenmek zorundayız.zur vs bilmiyorsan bile die schule demek lazım.
birde "mit Sie" demişsin. Mit daima dativ alıyor. dativde Sie "Ihnen" oluyor resmi hitap.sizinle demek istiyorsan ıhr yani oda euch oluyor.sie resmi.ıhr siz diye hitap.

Yanlış anlamazsın umarım hataları bulup düzeltmemi.hangi seviyedesin.Ne ögrendiniz veya ne öğreniyorsunuz.

elmi,nerede yaşıyorsun almanyada.hemen hemen her yerde vhs denilen kurslar var.bizim Türkiyenin halk eğitim merkezleri gibi diyim.
veya benim gittiğim gibi hem özel hemde intgrasyonuda karşılayan anlaşmalı kurslar var.

BAMF - Bundesamt für Migration und Flüchtlinge - Kursträger in Ihrer Nähe - Integrationskursorte

bu sitedeki o boşlukları doldurursan gidebileğin mesafe kadarda kilometreyide seçersen sana en yakın kursları buluyor.
ama sen kursa gitmişsin integrasyon hakkını kullandıysan mecbur özele gideceksin veya arbeitsamt tan,vermitler den randevu alıp kursun ücretsiz olmasını istiyorsan bildunsgutschein isteyeceksin.Belki verir denemek lazım.Bana vermedi ama:KK1: sen dene.
şimdi benim başka kurslarım ama B2 için eylülde tekrar başlamak istiyorum.Çok pahalı ama mecbur ödeyeceğim galiba:KK43:
Bol şans,dilini öğrenirsek burada yaşamayıda severiz elbet.

yok canim parali olmasini önemli degil öderim demek istedigim kursum berbatti ödedigim paraya degmedi yani.
bir tane buldum mail yazdim bakalim geri dönecekler mi ?
ich wohne in bielefeld,und du wo lebst du?

hallo mir gehts es gut,und du??
was hast du beschäftigt diese langem seit ??

Ich hab' leider sehr viele Arbeitsprobleme. Wir bekommen weniger Geld usw. Heutzutage fühle ich echt schlecht.

Wie ist es bei dir? Wie alt ist jetzt deine Tochter? Habt ihr in Deutschland endlich die Sonne gesehen? :)

Televizyon gerçekten büyük şans sizler için. Keşke Türkiye'de de farklı kanallar izleyebilsek, maalesef sadece RTL çıkıyor bizde:KK43:
Uydusu olanlar birkaç kanal daha izleyebiliyormuş sanırım.

En basitinden şunu yapmak faydalı olacaktır, izlemiyor bile olsanız tv hep açık olsun, kulak dolgunluğu yaratır, anlamasanız da seyretmeye çalışan bir programdan bir şey, öbür filmden bir şey derken farkında olmadan çok şey öğrenirsiniz. Ayrıca telaffuz için ve de hangi durumda ne gibi ifadeler kullanılıyor bunu ekranda görerek duyduğunuzda akılda çok daha fazla kalıcı olacaktır.

ayrıca bir uyarıda bulunmak isterim, genel bir yanlış düşünce vardır: çizgi film, çocuk kitaplarını bile anlayamıyorum, ne yapacağım ben derler, oysa ki çocuk kitapları, filmler soyut kavramlar ve ileri dil seviyesinde ifadeler içerir, bizim masallarımızı düşünün? evvel zaman içinde, kalbur saman içinde... bunlar dil kursunda türkçe öğrenirken kim bilir kaçıncı kurda öğretiliyor :)

etmicem ins ama iyi bir kurs bulmaliyim.bende gelir gelmez basladim ama benimki burda esleri calismayan bir kursdu ve oraya gelenler sadece zamani doldurup üstünede para aliyodular iki yil sürdü o kurs bosa para ödedim oraya
simdiki kafam olsa hemen ordan cikar baska kursa giderdim.simdide bilmiyorum nasil bir kurs bir iki baktim haftada bir gün aksam aksam olmasi iyi kizim acisindan ama bir gün az biraz daha bakmaliyim.
benim esimde televizyondan ögrenmis biz ögrenemeyiz cünkü onlarin zamaninda anne baba almanca bilmiyo evde almanca konusan yok televizyonda türk kalani yok e birde cocuksun bütün gün otur televizyon izle cizgifilme dikkatini ver ,ama biz öyle degil biz izlerke anlamaya caliisyoruz onun icin hic ögrenemeyiz onlar gibi.
ama ins burdakiler gibi ögrenicem dedigin gibi kizim okulunda onun arkadaslarinin anneleri gibi olucam kizim onlarin annelerine imren micek ins.
rabbim ögrenmek isteyen herkeze yardim etsin ins amin..#biraz cok konusdum kusara bakma canim:KK17:

çok güzel yorumlamışsın önceki kursunla ilgili. aslında imkan varsa mümkün olduğunca türklerin az gittiği kurs olsa çok daha fazla almanca konuşursunuz ders arasında, sırasında. ayrıca gerçekten 1 değil de en azından 2 hatta 3 gün olsa çok daha hızlı gelişir dilin, tabii bir akşamda 3 saat falansa 2 akşam da yeterli olabilir. istedikten sonra gerçekten başaramamak diye bir şey yok.

ayrıca almanya'da dvd lere bakın kızlar, almanca alt yazılı olanlardan hem almanca duyup hem almanca okuyun, dvd olmazsa youtube da kısa sitcom lar vardı almanca ve almanca alt yazılı aynı anda.:KK34:

yok canim parali olmasini önemli degil öderim demek istedigim kursum berbatti ödedigim paraya degmedi yani.
bir tane buldum mail yazdim bakalim geri dönecekler mi ?
ich wohne in bielefeld,und du wo lebst du?

canım o zaman şu sözü duymuşsundur belki,
Sehen wir uns nicht in dieser Welt, dann sehen wir uns in Bielefeld! :KK34:

elmi, daha önce de yazmışım o sözü sana duymuşsundur belki sonradan:)

bu arada kızlar, elmi hatırlar belki deutsche welle de jojo sucht das glück mini dizisi vardı, harika bir çalışma, alıştırmaları da var en önemlisi almanca alt yazılı şekilde izleyebilirsiniz, pc ye indirip tekrar tekrar izleyebilirsiniz.

canım o zaman şu sözü duymuşsundur belki,
Sehen wir uns nicht in dieser Welt, dann sehen wir uns in Bielefeld! :KK34:

elmi, daha önce de yazmışım o sözü sana duymuşsundur belki sonradan:)

bu arada kızlar, elmi hatırlar belki deutsche welle de jojo sucht das glück mini dizisi vardı, harika bir çalışma, alıştırmaları da var en önemlisi almanca alt yazılı şekilde izleyebilirsiniz, pc ye indirip tekrar tekrar izleyebilirsiniz.

ewet sormustun ama hic duymadim ben.
ben onu izledi cok gzel birsey hatta kendimi öyle kaptirdimki vay be dedim kiza bak nasilda konusuyo serbest diye ama calismalarini pek yapamadim anlayamadim.

bu başlık yarama tuz bastı ya:KK5:

baya iyi biliyordum Almanca'yı sonra unuttum hiç tekrar etmeyince.zamanında kitap okur dizi bile izlerdim tabi basit kitaplar ve diziler.şimdi kelimeler tanıdık geliyor ama cümlelerin anlamlarını hiç çıkaramıyorum ya nasıl tekrardan öğrenicem bilmiyorum hiç öğrenmemiş gibiyim:110:

kızlarrrrrrrrrrrrr bana da bi yardım lütfeeennnnnnnnn

ünide almanca hocam vize yerine bi ödev hazırlamamı istedi fakat derse hiç girmedim ve hiiiç birşey bilmiyorum
kısaca odamı tanıtıcam lütfen bu msjımı görenler almanca bilenler bana msj atablirler mi veya beğen yapın ben hemen gelirim topiğe
yarına teslim edicem umarım gören oluuurrrr:KK14: :KK14:

jetzt gehe ich zum deutschkurs in deutschland. aber wir lernen nur grammatik. ich kann schreiben oder lesen leider kann ich nicht sprechen. ich denke viel. ich habe keine deutsche freunde für sprechen so ich kann nicht mich korrigieren.

X