Almancam yok ,Almanya da iş imkanı

Angela

Corpse Bride
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2019
1.459
1.539
44
Almanya’da yaşıyorum .Yeni geldim ,Almancam yok iş arıyorum .Temizlik firmasında olabilir .Evde sıkıntıdan patlıcam .Yardımcı olacak üyeler varmı ?

Kursa gitmeyi düşündüm .Ancak en az iki yıl okumak lazım .Tam anlamıyla kendini ifade edebilmek için .Ayrıca kurslar ücretli .Şu an yeni geldik .Eşya vs bir çok eksiğimiz var .Eşimin maaşıyla ev kira ,ikimiz sigara içiyoruz .Avrupa’da sigara fiyatları çep yakıyor .Ben de bir an önce çalışmak istedim .Bu şekilde temizlik firmasında çalışanlar varmış .Ancak araştırdım ,azda olsa dil lazım .Pandemi durumu burda baya fazla .Kurslar ne durumda ,bu şekilde bilmiyorum.Ancak gerçekten ,evde bunaldım .Akraba ,arkadaş çevreside olmayınca .Bazen ayrılmayı kadar düşündüğüm oluyor .Ekonomik sıkıntılar ,ister istemez evde de çatışmalara neden oluyor .

Kursa gitmeyi düşündüm .Ancak en az iki yıl okumak lazım .Tam anlamıyla kendini ifade edebilmek için .Ayrıca kurslar ücretli .Şu an yeni geldik .Eşya vs bir çok eksiğimiz var .Eşimin maaşıyla ev kira ,ikimiz sigara içiyoruz .Avrupa’da sigara fiyatları çep yakıyor .Ben de bir an önce çalışmak istedim .Bu şekilde temizlik firmasında çalışanlar varmış .Ancak araştırdım ,azda olsa dil lazım .Pandemi durumu burda baya fazla .Kurslar ne durumda ,bu şekilde bilmiyorum.Ancak gerçekten ,evde bunaldım .Akraba ,arkadaş çevreside olmayınca .Bazen ayrılmayı kadar düşündüğüm oluyor .Ekonomik sıkıntılar ,ister istemez evde de çatışmalara neden oluyor .
Al benden de o kadar. Ekonomik durum da önemli. Evde öğrenemez misiniz? Çok faydalı videolar var. Neredesiniz Almanya da?

Merhaba, ben kursa gidemiyorum malum pandemiden dolayı , kurslar kapandı. zaten korona Mart 2020 den beri var, kurs normalde nisanda açılacaktı eylül sonu başladı ve aralık ortası noelle kapandı.. açılış tarihi de belli değil. 4 yıllık üni mezunuyum işimi de yapamıyorum dil yüzünden, en az b1 istiyorlar. Ben de bir restoranda haziran 2020 de çalışmaya başladım . o da ekim gibi kapandı, koronayı bekliyoruz. Bu aralar otel, hastane vs temizlik çalışanları işlerine devam ediyorlar.

Çoğu yer Mart'ta açılacak Almanya'da. Türk restoranlar, bakkallarda, gelinlik mağazalarında vs. iş sorabilirsiniz.
Limburg çok küçük bir yer. Taşınma imkanınız varsa büyük şehirlere taşının.
Mesela Dortmund'ta Türk gelinlikçi ve sarrafçılar sokağı var, mağaza istiyorsanız.
Size en yakın Frankfurt orada da bulunur.
Limburg gibi küçük yerlerde bakkal, dönerci falan vardır.
Temizlik için şirketlerin ilanlarına internette bakın.
Çalışırken de mutlaka dil öğrenin.
Youtube'da "Hallo Deutschschule" diye bir kanal var, resimlerle Almanca öğrenebilirsiniz. En azından markette, günlük işlerinizde zorlanmazsınız.

X