deryacox konusma sinavindan yaklasik 10 dakika kadar önce bir sinifa alip her 3 bölümle ilgili text veriyorlar ve düsnüp hatta not alabiliyorsun ama yanliz. partnerinle önceden konusmana izin yok.
püf noktasi da sazi eline alip ne yapabildigini arka arkaya siralamak yerine karsilikli konusma ve soru cevap. yani kendinle ilgili bir iki sey söyleyince karsindakine soru sor ya sen nerelisin? ya sen ne düsünüyorsun? sence böyle güzel olur mu? özellikle son organizasyon bölümünde bence böyle yapabiliriz. sen ne dersin? ya da o birsey söylerse evet güzel fikir ama bence böyle de yapabiliriz gibi dialog a cevir. arada o konusurken anladigini belirten seyler söyle . aa cok güzel vs....
tek basina konusmadan cok tatmin olmuyorlar cünkü amac karsilikli konusma da hem anlama hem konusmaya dahil oldugunu görmek. ben bu tüyolari daha öncee gien birinden almistim ve dedigi gibi oldu. sinav bitince ögretim görevlileri gördügümüz en güzel dialog buydu dediler ve zaten tam puan aldim. saniyorum partnerim de cok güzel bir puan almistir. partnerinin kötü konusmasi ya da mükemmel konusmasi seni bozmaz. sen o kötü olsa bile kolay sorular sor ki cevabi alip üzerinde yine kendin konusmaya devam edebilesin.
yazma konusunda verilen her noktadan bahsettigine emin ol. uzun cümleler yazip hata yapmaktansa kisa ve emin cümleler kur. ama araya birkac tane birlesik cümle serpistir ''weil'' bunun icin cok uygun. ben öyle yaptim ve tam puan yani 45 üzerinden 45 aldim.
sormak istedigin baska sorular olursa seve seve cevaplarim. bu arada hangi sinava giriyorsun A1 mi B1 mi?