Almanca öğrenemiyorum.. :(

elperdon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
735
288
303
Üniversite okuyorum, Almanca'yı zorunlu dil olarak tutuyorlar bizde 2 yıldır görüyoruz. Ancak benim bu dille öyle bir başım dertteki bir öğrendiğimi iki gün sonra unutuyorum. Sınava çok az bilgiyle giriyorum ve yapamadığım yerlerde sınav esnasında arkadaşlarıma soruyorum, bu durumdan çok rahatsızım. Bu yaz tatilimi verimli geçirip evde bu dili iyi bir şekilde öğrenebilmek istiyorum. Bana tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı bu konuda?

Ogrendigin gibi birakirsan unutursun surekli tekrar etmen gerek biraktigin zaman unutursun ben ileri olmasada konusabilecek kadar ingilizce biliyordum bi sure yanindan bile gecmeyince ufaktan ufaktan kelimeler fln bicok sey gidebiliyor onu fark ettim yani tekrar lazim

Ancak bir dili konuşabiliyorsan, o dildeki metinleri okuyabiliyorsan, birkaç paragraflık o dilde bir konu hakkında yazı yazabiliyorsan, dinlediklerini anlayabiliyorsan o dili öğrenmiş sayılırsın. Tüm dilleri öğrenirken bu mantık var hep. Sen de Almanca seviyene uygun metin ve Kitapları oku bol bol. Yazma çalışması yap kendi kendine sonra da hocana götür, hatalarını bulsun. Almanca kanallara reklamlara bak, bakalım dinlediğinin ne kadarını anlayabiliyorsun. Dil öğrenirken en son konuşma becerin gelişir, biraz Sabırlı olman gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…