• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alman siyasetçiden Müslümanlara çirkin itham

javiera

kukum var, kadinim.
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
1.315
1.453
108
Alman siyasetçiden Müslümanlara çirkin itham!
Alman Hıristiyan Demokrat Partisi (CDU) üyesi Madlen Vartian facebook hesabı üzerinden müslümanlara karşı çirkin iftiralarda bulundu. Müslümanları pis, işe yaramaz, Hristiyan düşmanı ve ayrımcı olarak gören Vartian sert eleştirilere rağmen özür dilemedi.

alman-siyasetciden-muslumanlara-cirkin-itham-h1443614345-21b31c.jpg

Eklenme: 30 Eylül 2015, 14:51 / Güncelleme: 30 Eylül 2015, 15:16
Bu haber 748 kez okundu

Hristiyan Alevilerin sözcüsü ve Alman CDU partisi üyesi olan Madlen Vartianfacebook hesabı üzerinden müslümanlara hakaret etti. Sünnileri pis, ayrımcı, işe yaramaz ve hristiyan düşmanı olarak tanıtan Vartian gelen sert eleştirilere rağmen geri adım atmadı.

RADİKAL VE ILIMLI MÜSLÜMAN AYRIMI YOKTUR

Radikal ve ılımlı müslümanların arasında ayrım olmadığını ver her müslümanın aslında radikal olduğunu savunan Vartian "Müslümanların çoğu hristiyan düşmanıdır" dedi.

1443614049-7ac518.png

MÜSLÜMANLARIN AYAK BASTIĞI YERDE OT BİTMEZ

Nefret söylemleri içeren bu yazının üzerine gelen sert eleştirilere rağmen geri adım atmayan Vartian "Onlara ( müslümalara) ister faşist, ister ırkçı, istersem de pis ve işe yaramaz derim. Bu kimseyi ilgilendirmez" cevabıyla herkesi şaşırttı.

Alman CDU partisi üyesi Madlen Vartian'ın nefret söylemi içeren facebook yazısı, sert eleştirilere neden oldu.

PARTİ GENEL SEKRETERİ SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Gelen yoğun eleştirilere ve şikayetlere daha fazla sessiz kalamayan CDU genel sekreteri Peter Taube, twitter hesabı üzerinden Vartian’ın paylaştığı yazının kabul edilemez olduğunu ve gerekli soruşturmanın başlatılacağını açıkladı.

1443614079-5e46b1.png

Yoğun eleştiri ve şikayet üzerine sessizliğini bozan parti genel sekreteri Peter Tauber, gerekli tedbirlerin alınacağını açıkladı.

YAZIYI SİLDİ

Yayınladığı nefret söylemini silmiş olsa da gelecek günlerde gelen sert eleştirilere karşı bir yazı daha paylaşacağını duyuran Vartian hakkında suç duyurusu yapıldı.

karar.com

almanca bilen varsa su yaziyi bi okusun, cok merak ettim aynen boyle mi demis?

Hristiyan Alevilerin sözcüsü ve Alman CDU partisi üyesi olan Madlen Vartianfacebook hesabı üzerinden müslümanlara hakaret etti. Sünnileri pis, ayrımcı, işe yaramaz ve hristiyan düşmanı olarak tanıtan Vartian gelen sert eleştirilere rağmen geri adım atmadı.

hristiyan alevi mi. o ne yaa

bu tabiri ilk defa duyuyorum hristiyan alevi

aleviler müslüman değil mi?

bu tabiri ilk defa duyuyorum hristiyan alevi

aleviler müslüman değil mi?
yani benim bildiğim alevilik bi mezhep, hak mezhep değil ama hz Muhamed'i kabul edip, Hz Ali bizim velimiz diyorlar, ki Ali bizim peygamberimizin damadı, hristiyanlar Hz Muhammedi kabul etmiyor ki. valla bilen varsa anlatsın bana

terbiyesiz kadın..!
neyse, allah büyük, o bilir böylelerinin sonunun ne olacağını...

yani benim bildiğim alevilik bi mezhep, hak mezhep değil ama hz Muhamed'i kabul edip, Hz Ali bizim velimiz diyorlar, ki Ali bizim peygamberimizin damadı, hristiyanlar Hz Muhammedi kabul etmiyor ki. valla bilen varsa anlatsın bana

Lavinya Hiristiyan Aleviliği adında bir dostluk derneği var bahsedilen o.
Bir dönem alevilerin bir kısmı alevilik hiristiyanlığa daha yakın gerekçesiyle hiristiyanlığı tercih etmişti. O dönemlerde Almanya da kurulmuş bir dernek.

Bir dönem alevilerin bir kısmı alevilik hiristiyanlığa daha yakın gerekçesiyle hiristiyanlığı tercih etmişti. O dönemlerde Almanya da kurulmuş bir dernek.
aa bak bunu bilmiyordum. çok ilginç.

alevilik hristiyanlığa daha mı yakınmış :KK57: bi yaşıma daha girdim.

eğer öyleyse ozaman ben aleviliği bilmiyorum.

ya okuduğum bir kaynakta şöyle bir bilgiyle karşılaşmıştım çok şaşırmıştım bende.
Aslında alevilik köken olarak m.ö. 600'lü yıllardan geliyormuş. Tabi o dönemlerde biraz daha farklı.
Asıl bizim bildiğimiz alevilik m.s. 630'ler filan.

ya okuduğum bir kaynakta şöyle bir bilgiyle karşılaşmıştım çok şaşırmıştım bende.
Aslında alevilik köken olarak m.ö. 600'lü yıllardan geliyormuş. Tabi o dönemlerde biraz daha farklı.
Asıl bizim bildiğimiz alevilik m.s. 630'ler filan.
ozaman bizim bildiğimiz en azından benim bildiğim, çevremde gördüğüm alevilik farklı. mesela patronum alevi, Hz Muhammed peygamberimiz, Ali de bizim velimiz diyor, başka biri Hz muhammed'ten sonra Hz Ali peygamber diyor (gerçi son peygmaber hz Muhammed). yani taban hepsinde aynı. ozaman Alisiz aleviler dedikleri bunlar herhalde.

bu kadında sıkıntı var,oysa bıze en yakın hırıstıyanlardır,yahudiler bizi düşman görür,ama hırıstıyanlar öle değil,

Elhamdülillah. .
Biz müslümanız. .
Senin gibi müslüman olmaz. .

ozaman bizim bildiğimiz en azından benim bildiğim, çevremde gördüğüm alevilik farklı. mesela patronum alevi, Hz Muhammed peygamberimiz, Ali de bizim velimiz diyor, başka biri Hz muhammed'ten sonra Hz Ali peygamber diyor (gerçi son peygmaber hz Muhammed). yani taban hepsinde aynı. ozaman Alisiz aleviler dedikleri bunlar herhalde.
tam olarak oyle diyemeyiz aslinda neyse konuyu degistirmeyelim bu tur seylerin konuslmasi uygun bulunmuyorya o bakimdan yanlis anlama

Back
X